Update RAM a grafiky na probook 4510s
Update RAM a grafiky na probook 4510s
Ahoj všichni,
Asi rok a pul mám notebook hp probook 4510s a při hraní her se mi už na plne rozlišení zasekavaji... Mám RAM 3gb a grafiku ati při koupi mi bylo řečeno ze u notebooku jde RAM upgradovat na 8gb... A moje otázka zní: je u notebooku mozné upgradovat RAM z 3gb na 8gb a ještě jestli je mozné nějak zvýšit grafiku z 512 mb na nějakou vyšší a za jakou cenu. A když by to tam šlo, tak s mim Windows 7 ultimate 32 bit se mohu rozloučit ze ?
Děkuji všem za odpovědi a doufám ze budou kladné )
Asi rok a pul mám notebook hp probook 4510s a při hraní her se mi už na plne rozlišení zasekavaji... Mám RAM 3gb a grafiku ati při koupi mi bylo řečeno ze u notebooku jde RAM upgradovat na 8gb... A moje otázka zní: je u notebooku mozné upgradovat RAM z 3gb na 8gb a ještě jestli je mozné nějak zvýšit grafiku z 512 mb na nějakou vyšší a za jakou cenu. A když by to tam šlo, tak s mim Windows 7 ultimate 32 bit se mohu rozloučit ze ?
Děkuji všem za odpovědi a doufám ze budou kladné )
- Chlebovnik
- guru
Konkrétní sestavení ntb a problémové hry? Jak víš, že tě u grafiky limituje VRAM?
Grafika vyměnit lze, pokud je v MXM slotu (za předpokladu, že se tam fyzicky vleze, bude pasovat chlazení, utáhne to zdroj, bude si s tím rozumět BIOS, ...).
RAMky si sice vyměníš, ale pravděpodobně bude aktuální sestava 2+1 GB => při výměně na 2×4 GB bude nutná výměna obou modulů + použití 64b verze OS (nebo 32b + PAE/RAMdisk/...).
Co se rozdělání týče, hledej servisní manuál nebo na youtube.
Co se týče rychlosti systému, tak tam bych to směřoval spíš k SSD.
Grafika vyměnit lze, pokud je v MXM slotu (za předpokladu, že se tam fyzicky vleze, bude pasovat chlazení, utáhne to zdroj, bude si s tím rozumět BIOS, ...).
RAMky si sice vyměníš, ale pravděpodobně bude aktuální sestava 2+1 GB => při výměně na 2×4 GB bude nutná výměna obou modulů + použití 64b verze OS (nebo 32b + PAE/RAMdisk/...).
Co se rozdělání týče, hledej servisní manuál nebo na youtube.
Co se týče rychlosti systému, tak tam bych to směřoval spíš k SSD.
Naposledy upravil(a) JejKey dne 27 srp 2011 22:20, celkem upraveno 1 x.
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
- Chlebovnik
- guru
1) On to neví, pouze se domnívá, že čím víc paměti, tím větší výkon (což je samozřejmě blbost)
2) Ten notebook nemá grafiku ve slotu
3) Výměna RAM plynulosti systému nepomůže, na to si pořiďte SSD
Samozřejmě, že ty záseky mohou být zůsobeny i zahříváním, ale na to máme málo informací. Chtělo by to znát konfiguraci notebooku, verzi OS, jestli máte aktuální ovladače grafické karty, potom jaké jsou teploty v klidu a v zátěži, jaké je vytížení procesoru a grafiky ve hrách, jaké hry hrajete a na jaké detaily a jaké máte FPS atd.
2) Ten notebook nemá grafiku ve slotu
3) Výměna RAM plynulosti systému nepomůže, na to si pořiďte SSD
Samozřejmě, že ty záseky mohou být zůsobeny i zahříváním, ale na to máme málo informací. Chtělo by to znát konfiguraci notebooku, verzi OS, jestli máte aktuální ovladače grafické karty, potom jaké jsou teploty v klidu a v zátěži, jaké je vytížení procesoru a grafiky ve hrách, jaké hry hrajete a na jaké detaily a jaké máte FPS atd.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
No tak abych řekl pravdu a pc dělám nejakej ten pátek ale to co si napsal je pro mě Španělska vesnice a když vám zjistím přesně cislo ntbk (bylo více verzi) tak my podle toho řeknete, jestli ano či ne ? Když mi napíšete jak to rozdelat tak se do toho kouknu... Ale já fakt nevím jak se do toho leze.. Jinak ta sestava je přesně taka jakou si rykal ale já bych je tam soupnul rodičům máj 4520s takže by se nevyhodily .) a mohli by jste napsat odkazy na ty ramky ? Díky ) snad to doresime
- Chlebovnik
- guru
8 GB operační paměti pro Váš notebook stojí 2.5 - 3k.
To jen tak pro informaci.
Dejte sem odkaz na Váš notebook z nějakého eshopu. Pro měření teplot použijte program HWMonitor.
To jen tak pro informaci.
Dejte sem odkaz na Váš notebook z nějakého eshopu. Pro měření teplot použijte program HWMonitor.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
No tak 3k je velmi málo ) to je příjemná zprava tu je odkaz na ten notebook http://www.alza.cz/hp-probook-4510s-d251228.htm a pokud vám to nevadí byl bych pro tykání jsem na to z for zvykli )
Tak ono je vždy lehčí rozebrat ale následně složit to je uz oříšek takže si myslíte ze u tohoto tipu nOtebooku se plynulosti her pomoci neda za zadnou cenu ? A pak jestli bych mohl poprosit o odkazy na ty 2x4gb RAM a na to 1tb hdd děkuji
EDIT: teď jsem si všiml, ze notebook ma 3 sloty na RAM... Jestli to nějak pomůže
EDIT: teď jsem si všiml, ze notebook ma 3 sloty na RAM... Jestli to nějak pomůže
- Chlebovnik
- guru
Nemá.
Paměti např. zde: http://www.alza.cz/patriot-8gb-kit-so-d ... 142004.htm
Disk např: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94503
Ale jak už jsem řekl, chcete-li výrazné zrychlení operačního systému, kupte si SSD a ne plotnový disk.
Paměti např. zde: http://www.alza.cz/patriot-8gb-kit-so-d ... 142004.htm
Disk např: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94503
Ale jak už jsem řekl, chcete-li výrazné zrychlení operačního systému, kupte si SSD a ne plotnový disk.
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“