Kvalita značky Acer
Kvalita značky Acer
Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, jak je to s kvalitou značky Acer. Od známého jsem slyšel že to jsou doslova "šmejdy". Chtěl jsem se zeptat na Váš názor. Rád bych slyšel váš názor obecně na značku a poté zvlášť na notebook Acer TravelMate 5760G.
¨
Děkuji za Vaše názory
skocak
¨
Děkuji za Vaše názory
skocak
- Chlebovnik
- guru
Ono, kazda znacka je smejd, ked natrafis na zly kus. Acer sa za posledne roky vyrazne zlepsil a co sa tyka pomeru cena/vykon/kvalita je podla mna teraz niekde na poprednych miestach.
Mame doma niekolko (4) Acer notebookov a vsetky funkcne, z toho jeden ma uz okolo 10 rokov, dalsi 6, moj bude mat teraz 4 a este jeden co ma asi 1 rok. V servise nebol zatial ani jeden, ale co som tu na fore cital nazory na servis, tak v poslednej dobe je bezproblemovy.
Co sa tyka TravelMate, tak tato seria by mala byt kvalitnejsia a odolnejsia ako Aspire. Ale ako som napisal hned na zaciatku, zalezi na tvojom stasti, aky kus sa ti dostane do ruk, a tak je tomu pri kazdej znacke notebookov.
Mame doma niekolko (4) Acer notebookov a vsetky funkcne, z toho jeden ma uz okolo 10 rokov, dalsi 6, moj bude mat teraz 4 a este jeden co ma asi 1 rok. V servise nebol zatial ani jeden, ale co som tu na fore cital nazory na servis, tak v poslednej dobe je bezproblemovy.
Co sa tyka TravelMate, tak tato seria by mala byt kvalitnejsia a odolnejsia ako Aspire. Ale ako som napisal hned na zaciatku, zalezi na tvojom stasti, aky kus sa ti dostane do ruk, a tak je tomu pri kazdej znacke notebookov.
před 4 týdny jsem si koupil acer travelmate 5760g (i5, gt540m,4gbram). Zatím byl jediný problém který jsem musel řešit (nebo si na něj spíše zvyknout) systém optimus. Nvidia totiž nevydává ovladače pro tento systém a tak se musí člověk spokojit s tím co dodá acer. (navíc některé hry jako např. Heroes of newerth na tomto ovladači prostě nejedou, takže je člověk musí pustit na integrované grafice), ale po nějakém tom nastavování mi všechno běží na plné detaily na vysoké FPS (jediný problém je s CoD4, kde z nějakého důvodu kikuje punk buster ovladače... na to snad časem přijdu, jak to fixnout).
No a teď k noťasu. Je jedním slovem super. Ještě jsem nezapnul hru jenž by se na high detaily sekala. Výdž baterky když jsem v autobuse a koukam na film je 4h 45min. S přehříváním problém nemám. Design noťase má taky své kouzlo, takže pro mě dobrá volba.
No a teď k noťasu. Je jedním slovem super. Ještě jsem nezapnul hru jenž by se na high detaily sekala. Výdž baterky když jsem v autobuse a koukam na film je 4h 45min. S přehříváním problém nemám. Design noťase má taky své kouzlo, takže pro mě dobrá volba.
deltik píše:Nvidia totiž nevydává ovladače pro tento systém a tak se musí člověk spokojit s tím co dodá acer.
to ti povedal kto? http://www.nvidia.com/object/notebook_drivers.html
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Přesně tak.Tato řada se výrobci opravdu povedla.Jinak zcela jistě některé hry na nejvyšší detaily plynule nezvládne.Viz Metro 2033 a spoustu dalších.Ale za ty peníze člověk nemůže chtít vše,že?deltik píše:před 4 týdny jsem si koupil acer travelmate 5760g (i5, gt540m,4gbram). Zatím byl jediný problém který jsem musel řešit (nebo si na něj spíše zvyknout) systém optimus. Nvidia totiž nevydává ovladače pro tento systém a tak se musí člověk spokojit s tím co dodá acer. (navíc některé hry jako např. Heroes of newerth na tomto ovladači prostě nejedou, takže je člověk musí pustit na integrované grafice), ale po nějakém tom nastavování mi všechno běží na plné detaily na vysoké FPS (jediný problém je s CoD4, kde z nějakého důvodu kikuje punk buster ovladače... na to snad časem přijdu, jak to fixnout).
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Tak s tema ovladacema je to vlastni zkusenost, protoze zadny jiny nez ten 173 nebo kolikatka to je tam nenainstalujes (i kdyz si novejsi ovladac na Nvidia strankach najdes). Ale pokud vis jak tohle resit (protoze to pise ze tam neni kompatibilni hardware) rad se priucim a ver, ze mi to hodne pomuze.
Jinak zrovna to metro 2033 jsem si koupil na steamu před dve dny kdy bylo v akci za necele 3 eura a svete div se na rozliseni 1366x..., high detaily (bez antialiasingu, ale ten je u takovychto rozliseni spis draha sranda nez neco uceloveho) a fps stabilne kolem 50 coz na hrani singlu staci (je mi jasne ze to neni idelani pocet (ono totiz ideal je nad 60, tam zhruba zacina ta hranice kdy se hraje nejlepe, ale da se).
Jinak zrovna to metro 2033 jsem si koupil na steamu před dve dny kdy bylo v akci za necele 3 eura a svete div se na rozliseni 1366x..., high detaily (bez antialiasingu, ale ten je u takovychto rozliseni spis draha sranda nez neco uceloveho) a fps stabilne kolem 50 coz na hrani singlu staci (je mi jasne ze to neni idelani pocet (ono totiz ideal je nad 60, tam zhruba zacina ta hranice kdy se hraje nejlepe, ale da se).
No počkej až budeš venku na otevřeném prostranství .Tam půjde Fps rapidně dolu.A jinak ovladače v pohodě nainstaluješ poslední 280.26 s upraveným INfem ze stránek laptopvideo2go.com
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
jo mas pravdu jakmile jsem vysel z podzemniho systemu tak jsem zacal slintat a FPS sli na prumer 23 (takze medium detaily to vyresily, i venku mam ted kolem 42fps prumer), jinak ja to prave zkousel s touhle srandou nainstalovat ty ovladace jenomze ono to v pulce instalace napise error a po dokonceni nefunguje 540tka zpravne a jede jenom integrala. Zkusim se podivat jeste na nejaky navody.
z nejakeho duvodu pokud vypnes itegralu tak to nenajde tu nvidii. navic i kdybch tohle nejak zprovoznil tak bych omezil dobu na baterku nejmin o dve hodiny a to je z 4:45 pri koukani filmu docela podstatna cast. proste spis vyresit aby system optimus mezi intel hd a gt540 fungoval i na novem ovladaci spravne, ale zatim jsem moc clanku o tomhle nenasel akorat ze ten problem existuje.
(ta nvidie je pak ve vypisu soucastek, ale nefuguje spravne lepe receno na ni stejne nejdou naistalovat novejsi ovladace pac o napise ze ji v pc proste nemam pri instalaci a pc uz sem mel i otevreny (nemam pecete) a vsechno je na svem miste a graficka karta se na starejch ovladacich zapina).
(ta nvidie je pak ve vypisu soucastek, ale nefuguje spravne lepe receno na ni stejne nejdou naistalovat novejsi ovladace pac o napise ze ji v pc proste nemam pri instalaci a pc uz sem mel i otevreny (nemam pecete) a vsechno je na svem miste a graficka karta se na starejch ovladacich zapina).
Njn.zkus v tomto případě ty upravené INFy z laptopvideo2go.Věnuje je tomu tam více lidí Nautis,Dax apod.Chce to zkoušet.Vím o čem mluvím jelikož mám v Qosmiu dokonce hybrid SLI-3 grafické karty a ty jsou obzvláště vybíravé na ovladače.