ASUS K53TA-SX034?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Jackie
občas něco napíše

ASUS K53TA-SX034?

Příspěvekod Jackie » 28 srp 2011 17:35

Zháňam NB v podstate ako náhradu za "klasiku". Čo sa týka NB uvedeného v nadpise, otázku špecifikujem nižšie.

Cenová relácia: max. 11 - 12000 Kč (začínam pracovať v Brne, takže noťas si budem kupovať tam)

Použitie: Notebook bude predovšetkým slúžiť na surfovanie po nete + skype, Office (robím preklady) - konkrétny MS Office nie je podmienkou, bohate mi stačí openoffice balík :-), teda písanie, tabuľky, prezentácie .pps a podobné "kancelárske" využitie.

Chcem na ňom často sledovať filmy a mal by mať napaľovačku. Hry na ňom mienim hrať tiež - z tých graficky náročnejších spomeniem hádam Sims 3, Need for speed, možno Colin McRea, Medal of Honor, Vietcong... to sú z tých graficky náročnejších, ktoré hrajem resp. chcem hrať. Inak sú to v podstate flashovky alebo online hry.

Mobilita a kvalita konštrukcie: Väčšinou bude fakt len "stolový". Odhadujem možno 2x ročne budem cestovať cez celú republiku, pričom si nie som istá, či ho budem brať so sebou, ale ak by mal silnejšiu konštrukciu, každopádne by som to ocenila :-)

Uhlopriečka: Najviac ma oslovuje 15,6´´, čiže tá "klasická" veľkosť. Ak by sa však v danej cenovej hladine nachádzalo niečo väčšie, prečo nie? :-)

Iné: čo sa týka OS, som zvyknutá na Windows xp resp. 7, Vistu nechcem z dôvodu, že ma od nej mnohí známi odrádzajú...

U klávesnice by som preferovala, aby mala aj numerickú časť, keďže ju budem hodne používať, a momentálne mi príde divná predstava mať "napevno" na NB externú klávesnicu, čiže de facto - písať na noťase a nepísať na noťase. Ale uznávam, že je to zrejme len sila zvyku a po čase by som to brala úplne prirodzene... Ak teda bude numerická časť, budem nadšená, ak nie, nič sa nestane :-)

A samozrejme, aby nebol hlučný ako boeing pri pristávaní :-D

Plánujem si tak či tak dokúpiť nejakú chladiacu podložku a prípadne myšku, síce som na touchpad z práce zvyknutá, predsa len mi príde väčší komfort pracovať s myškou...

No a teraz k noťasu, ktorý som uviedla v predmete - teda ASUS K53TA-SX034 -

bola som upozornená na stránku www.notebookcheck.com ohľadne tabuľky, aké hry ako na ktorých grafikách šlapú. U daného notebooku je grafika "AMD Radeon HD6650M s 1 GB vlastnou pamäťou GDDR3". Úprimne vôbec netuším, čo to znamená (a ani iné skratky v popise), takže v hodnotení sa plne spoľahnem na miestnych znalcov :-)

Čo sa týka notebookcheck.com, pri "AMD Radeon HD 6650M" mi u spomínaných hier ukazuje takmer všetko v zelenom poli, čo je podľa mňa super.

Lenže chcem sa opýtať - to, že tá grafika tieto hry v pohode utiahne, je jedna vec.

Lenže utiahne ich aj procesor?
Ten je nasledovný - "AMD A4-3300M s frekvencí 1,9 GHz, 2x 1 MB L2 Cache, 2 jádra, Turbo Core s frekvencí až 2,5 GHz, Max TDP: 35 W"

Jediný problém, ktorý ma u tohto NB máta, je fakt, že je v ponuke bez OS :-(

Uvádzam link na daný notebook (v ponuke alza.cz) a tiež na danú tabuľku notebookcheck.com (je po nemecky, v angličtine tuším táto tabuľka nie je):

http://www.alza.cz/asus-k53ta-sx034-d252177.htm#popis
http://www.notebookcheck.com/Welche-Spi ... 827.0.html

Ďakujem za pomoc.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 29 srp 2011 08:11

Neber notebook na AMDčkové bázi.Kup si radši Acer Travelmate v této ceně s Intelem.Je tichý a solidně zpracovaný.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Jackie
občas něco napíše

Příspěvekod Jackie » 29 srp 2011 12:06

roman2277 píše:Neber notebook na AMDčkové bázi.Kup si radši Acer Travelmate v této ceně s Intelem.Je tichý a solidně zpracovaný.

vďaka ;-)

takže mi radíte radšej sa zamerať na Intel než AMD? okej, poslúchem radu skúseného :-)

Jackie
občas něco napíše

Příspěvekod Jackie » 05 zář 2011 19:06

roman2277 píše:Neber notebook na AMDčkové bázi.Kup si radši Acer Travelmate v této ceně s Intelem.Je tichý a solidně zpracovaný.

Ak sa ešte môžem opýtať - som, čo sa týka NB, totálny laik, takže možno sa opýtam na niečo, čo považujete vy za úplnú samozrejmosť...

Prečo práve AMD procesor nie a intelácky áno?

Pozerala som intelácke, tie však majú - aspoň teda z tých, čo som pozerala na svk aj cz e-shopoch - takmer všetky zdieľanú grafiku (alebo grafiku typu ATI Mobility Radeon HD3470, ktorá podľa istej stránky na testy grafických kariet mnou žiadané hry nezvládne) a tomu mi radili sa vyhýbať ako upír cesnaku, tak teraz vážne neviem...

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 05 zář 2011 19:22

AMD je výkonem oproti Intelu rok až 2 pozadu. To samé se spotřebou a výdrží na baterie.

Káčkové Asusy zrovna nejsou etalonem kvality a AMD procesor bude pěkně topit = vyšší šance, že časem nějaká komponenta odejde.

Podle mě chcete moc muziky za málo peněz. Doporučil bych přišetřit na nějaký Acer Travelmate 5760G: http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 24892.html
Na tom už si zahrajete docela slušně a vzhledem k ceně a výkonu je i docela kvalitně zpracován.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Jackie
občas něco napíše

Příspěvekod Jackie » 05 zář 2011 19:24

ďakujem, pozriem sa na to :-)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“