IdeapPad má úplně jiný servis než ThinkPad.
A znovu opakuji, ThinkPad Edge je jediný notebook v této cenové kategorii u kterého lze manuálně korigovat otáčky ventilátoru, nastavovat vlastní profily, popř. jej úplně vypnout.
Tichý domácí plasťák na net+filmy,13k,slušný servis: ?AH531?
- Chlebovnik
- guru
ja mam v podstate stejne pozadavky jako ty, jen ty repraky mi jsou v podstate jedno a grafiku bych chtel integrovanou intel hd 3000 at si na tom zahraju starsi hry...
Ten Fujitsu se mi libi A531 - kde by se klavesnice nemela prohybat a za cenu 13k s internetem na pul roku zdarma mi to prijde jako pekna nabidka. Jedine minus je to ze znacku v podstate nejak neznam a bojim se servisu..
Nad tim Travelmatem porad premyslim, uz jenom kvuli te cene, ale nechci aby se mi vsechno prohybalo, vrzalo a tak..
Jeste sem premyslel nad lenovem e520 - ale za cenu 15k mi to prijde moc.. kdyby se prodaval bez OS tak nevaham a jdu do neho....
----
Jinak se omlouvam Zerome ze se mu sere do topicu, ale mame skoro stejne pozadavky tak at zbytecne nezakladam novy
Ten Fujitsu se mi libi A531 - kde by se klavesnice nemela prohybat a za cenu 13k s internetem na pul roku zdarma mi to prijde jako pekna nabidka. Jedine minus je to ze znacku v podstate nejak neznam a bojim se servisu..
Nad tim Travelmatem porad premyslim, uz jenom kvuli te cene, ale nechci aby se mi vsechno prohybalo, vrzalo a tak..
Jeste sem premyslel nad lenovem e520 - ale za cenu 15k mi to prijde moc.. kdyby se prodaval bez OS tak nevaham a jdu do neho....
----
Jinak se omlouvam Zerome ze se mu sere do topicu, ale mame skoro stejne pozadavky tak at zbytecne nezakladam novy

-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
dejvinko: co k vasemu prispevku rict jineho nez - jdete do kamenneho obchodu a vyzkousejte si ten notebook osahat. travelmate je slušně zpracovaný stroj a v rámci svojí kategorie je poměr cena/výkon/zpracování (a dnes i servis) jedním z nejlepších.
jen je trošku nevzhledný
jen je trošku nevzhledný

AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
Tak jsem se smířil se špatnými reproduktory a vybírám nyní mezi
Fujitsu LifeBook A530 (starší generace s procesorem i3 380m) a
Fujitsu LifeBook AH531 (nová generace).
Můžete mi prosím někdo potvrdit, že AH531 je lesklá verze modelu A531, jehož recenze http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... ebook-a531 publikovaná na notebook.cz vyznívá velmi příznivě? Je AH531 stejně tichý jako A530 (resp. A531)?
Oba produkty mají společný "Operating Manual" http://www.howardcomputers.com/images/d ... D94C51.pdf , což znamená, že jsou do značné míry stejné. Není z toho ovšem zřejmé, zda se neliší např. kvalitou použitých materiálů (horší plasty atd.).
Pokud bude kvalita zpracování stejná a budou stejně tiché, upřednostním AH531, protože na net a filmy mi lesklý displej nevadí. Na programování můžu připojit externí monitor. Cirkusový vzhled ani otisky prstů neřeším, je to jen na doma...
Pokud někdo zná nějaký důvod, proč upřednostnit verzi A530, tak se prosím ozvěte.
Fujitsu LifeBook A530 (starší generace s procesorem i3 380m) a
Fujitsu LifeBook AH531 (nová generace).
Můžete mi prosím někdo potvrdit, že AH531 je lesklá verze modelu A531, jehož recenze http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... ebook-a531 publikovaná na notebook.cz vyznívá velmi příznivě? Je AH531 stejně tichý jako A530 (resp. A531)?
Oba produkty mají společný "Operating Manual" http://www.howardcomputers.com/images/d ... D94C51.pdf , což znamená, že jsou do značné míry stejné. Není z toho ovšem zřejmé, zda se neliší např. kvalitou použitých materiálů (horší plasty atd.).
Pokud bude kvalita zpracování stejná a budou stejně tiché, upřednostním AH531, protože na net a filmy mi lesklý displej nevadí. Na programování můžu připojit externí monitor. Cirkusový vzhled ani otisky prstů neřeším, je to jen na doma...
Pokud někdo zná nějaký důvod, proč upřednostnit verzi A530, tak se prosím ozvěte.
Byl jsem si dnes v obchodě prohlédnou LifeBook AH531 a musím říct, že se mi líbil. Notebook je sice lesklý, ale i tak mi design přišel poměrně decentní. Měl jsem možnost si notebook pečlivě ošahat a prohmatat. Přišel mi všude pevný a to i v oblasti DVD mechaniky. Panty jsou také dostatečně pevné (jednou rukou ale notebook rozevřít nejde) a displej se nijak neviklá. Lze ho bez problému držet za jeden kraj základny aniž by se významně prohýbal.
Pokud mi to ještě na poslední chvíli nerozmluvíte, tak ho příští týden koupím.
Chtěl bych se zeptat, zda lze poznat, že si kupuji nový (nerozbalený a nepoužitý) kus? Mají krabice od Fujitsu pečeť?
Díval jsem se také na Edge E320 a E420 a od nich mě odrazoval displej, který byl dle mého názoru špatně čitelný. Mrňavost E320 mne překvapila
Zkoumal jsem také IdeaPad Z570. Jeho šasi sice má kovové prvky, ale paradoxně mi zpracování přišlo horší než u o dost levnějšího a plastového LifeBooku. Patrné bylo zejména prohýbání v oblasti nad klávesnicí (mezi reproduktory), určitá vůle byla i oblasti opěrek pro ruce (notebook byl v těchto místech hřál víc než bych považoval za příjemné). Panty displeje nebyly tak pevné jako u LifeBooku. IdeaPad je na druhou stranu opravdu pěkný a stylový stroj, na který je radost se dívat.
Pokud mi to ještě na poslední chvíli nerozmluvíte, tak ho příští týden koupím.
Chtěl bych se zeptat, zda lze poznat, že si kupuji nový (nerozbalený a nepoužitý) kus? Mají krabice od Fujitsu pečeť?
Díval jsem se také na Edge E320 a E420 a od nich mě odrazoval displej, který byl dle mého názoru špatně čitelný. Mrňavost E320 mne překvapila

Zpět na „Jaký vybrat notebook“