Ahojte, vybírám netbook mámě. Je pojišťovačka, takže potřebuje co nejlehčí ntb. Podmínkou je, aby byl skladem v praze, je potřeba co nejdřívější osobní odběr (do 1-2 dnů). Chápu, píšu na rychlo, a tak budu rád za jakoukoli reakci. Formulář jsem zkopíroval z podobného topiku na pct, tak snad to nevadí. Prohlížel jsem tyto:
http://notebooky.heureka.cz/asus-eee-10 ... e/#section - tento by byl asi nejlepší, bral bych ho všemi pěti. Prohlížel jsem i uživ. recenzi zde na pct fóru. Ke vší smůle není nikde skladem ((
http://notebooky.heureka.cz/lenovo-idea ... 59-303979/ - tento nemá OS, ale vypadá dobře. Spíše by bylo lepší něco ve stylu 1. návrhu, mobilita je priorita.
Jaký je váš rozpočet? Do 8000,- by to bylo fajn. Samožřejmě čím méně, tím lépe. Ale pokud bude nějaký netbook o mnoho lepší a bude stát třeba jen o 500 více, tak to zas tak vadit nebude.
Jakou velikost notebooku preferujete?
a) lehce přenosný (úhlopříčka displeje 12“ a méně), max do 11,6"
Preferujete nějaké značky? ne
Co budete na notebooku nejčastěji dělat? nenáročná kancelářské činnost, ale dostatečný výkon na staré nenáročné hry není k zahození
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole? stále s sebou
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké? staré na minimální detaily, ale není nutné
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete? co nejdelší, alespoň 5 h
Jaký operační systém? Windows 7, při nejhorším i bez OS
Displej je jedno jaký, hlavně aby s tím šlo pracovat.
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet? Jedno, ale samozřejmě čím vyšší tím lepší.
Chcete lesklý nebo matný displej? Spíše matný, ale není 100% podmínkou
Kvalita zpracování a design
Je pro vás design počítače důležitý? Moc ne, ale bílý nechci. Možno i nějaká jiná varianta než černá. Zpracování by nemělo být nějaké vyloženě špatné.
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete? Amd c-50 by bylo fajn, ale nejsem nějaký fanatik - hlavně aby to šlo.
Jak velká má být operační paměť? 2 GB by bylo fajn
Jakou značku a typ grafické karty preferujete? Jedno
Jak velký má být pevný disk? Jedno
Chcete místo klasického HDD SSD? Nemusí
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou? Ne, už jsem se smířil s tím, že ve většině těchto netbooků není. (byl by to příjemný bonus)
Máte nějaké speciální požadavky? ne
Díky za všechny odpovědi. Ještě bych se chtěl zeptat na výkon dnešních atomů (jedno i dvoujádrových) - je s nimi možné svižně pracovat ve win 7? Díky za reakci, kdyby jste neměli tip na notebook, tak alespoň tato informace by se hodila.