Od dnešní noci bude zde: http://dev.windows.com/ oficiálně ke stažení developer preview verze Windows 8.
prosím o postování zkušeností na noteboocích / tabletech atd atd. Já se k instalaci dostanu nejdříve zítra večer.
edit: Dostupné verze
Windows Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64)
DOWNLOAD (4.8 GB)
Sha 1 hash - 6FE9352FB59F6D0789AF35D1001BD4E4E81E42AF
All of the following come on a disk image file (.iso). See below for installation instructions.
64-bit Windows Developer Preview
Windows SDK for Metro style apps
Microsoft Visual Studio 11 Express for Windows Developer Preview
Microsoft Expression Blend 5 Developer Preview
28 Metro style apps including the BUILD Conference app
Windows Developer Preview English, 64-bit (x64)
DOWNLOAD (3.6 GB)
Sha 1 hash – 79DBF235FD49F5C1C8F8C04E24BDE6E1D04DA1E9
Includes a disk image file (.iso) to install the Windows Developer Preview and Metro style apps on a 64-bit PC.
Windows Developer Preview English, 32-bit (x86)
DOWNLOAD (2.8 GB)
Sha 1 hash - 4E0698BBABE01ED27582C9FC16AD21C4422913CC
Includes a disk image file (.iso) to install the Windows Developer Preview and Metro style apps on a 32-bit PC.
Windows 8 developer preview
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Windows 8 developer preview
Naposledy upravil(a) cyber-mythius dne 14 zář 2011 07:25, celkem upraveno 1 x.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
Maximálně něco hodím z virtuálky, na TC šifrovaném disku si dualboot neudělám.
BTW, W8 by měla být jen x64, že? (Ano, momentálně jsem strašne línej si to vygooglit.)
BTW, W8 by měla být jen x64, že? (Ano, momentálně jsem strašne línej si to vygooglit.)
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
na té konferenci, co dnes večer byla říkali, že bude 32/64, stejně tak další hromada verzí. nechme se překvapit. budík mám na půl šestou kvůli práci stejně, tak to rovnou stáhnu
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Tak využil jsem druhý disk a nainstaloval. Z toho jak to teď vypadá čiší dost velká tebletovost (což je pochopitelné - toto je verze, kterou mají ty tablety co se rozdávali na Buildu) a doufám, že ve finále zavedou možnost nějakého desktopovější režimu Metra (např. intuicí jsem nepřišel na to, jak jinak než přes Task Manager se vypínají aplikace z Metra spuštěné).
Drobné úpravy se dostaly aplikacím jako je Task Manager (tu hodnotím pozitvně, poskytuje dobrý přehled) nebo Explorer (tam už tak spokojený nejsem - Microsoft ho IMHO od dob XP čím dál tím víc domrvuje, nyní to korunoval implementací Ribbonu).
Hodně mě zajímalo řešení práce s více monitory. Na hlavním monitoru běží defaultně Metro (které v celém systému nahrazuje nabídku Start) a v závislosti na spuštěné aplikaci umí pracovat i jako normální desktop. Na vedlejším monitoru stále běží klasický desktop, jenž se od stadnardního desktopu W7 liší absencí tlačítka Start (místo něj je jen talčítko na prohození monitorů). Přetažení Metrové aplikace na druhý displej tažením myši nejde (od toho tu je to tlačítko prohození rolí monitorů), ale naopak to možné je a způsobí to odskočení Metra do pozadí (jsou tak k dispozici dvě normální plochy). Metrové aplikace ale nezvládají přepínaní monitorů moc dobře - jsou ve velikosti hlavního minitoru a po přehození rolí displejů se aplikace jednoduše smrskne/roztáhne. To vadí i při přechodu HD+ <-> FullHD, jaké trable to musí dělat mezi 7" displejem tabletu a nějakou QuadHD 70" TV (tedy plánovaný rozsah nasazení W8 ) nechci domýšlet. I zde je opět prostor pro vylepšení.
Nicméně jako rozvíření stojatých vod to funguje dobře a takovýto test na odborné veřejnosti určitě pomůže doladit výslednou podobu. Osobně jsem se s rozhraním WDP sžil lépe než s Gnome 3.
Drobné úpravy se dostaly aplikacím jako je Task Manager (tu hodnotím pozitvně, poskytuje dobrý přehled) nebo Explorer (tam už tak spokojený nejsem - Microsoft ho IMHO od dob XP čím dál tím víc domrvuje, nyní to korunoval implementací Ribbonu).
Hodně mě zajímalo řešení práce s více monitory. Na hlavním monitoru běží defaultně Metro (které v celém systému nahrazuje nabídku Start) a v závislosti na spuštěné aplikaci umí pracovat i jako normální desktop. Na vedlejším monitoru stále běží klasický desktop, jenž se od stadnardního desktopu W7 liší absencí tlačítka Start (místo něj je jen talčítko na prohození monitorů). Přetažení Metrové aplikace na druhý displej tažením myši nejde (od toho tu je to tlačítko prohození rolí monitorů), ale naopak to možné je a způsobí to odskočení Metra do pozadí (jsou tak k dispozici dvě normální plochy). Metrové aplikace ale nezvládají přepínaní monitorů moc dobře - jsou ve velikosti hlavního minitoru a po přehození rolí displejů se aplikace jednoduše smrskne/roztáhne. To vadí i při přechodu HD+ <-> FullHD, jaké trable to musí dělat mezi 7" displejem tabletu a nějakou QuadHD 70" TV (tedy plánovaný rozsah nasazení W8 ) nechci domýšlet. I zde je opět prostor pro vylepšení.
Nicméně jako rozvíření stojatých vod to funguje dobře a takovýto test na odborné veřejnosti určitě pomůže doladit výslednou podobu. Osobně jsem se s rozhraním WDP sžil lépe než s Gnome 3.
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Prostoru pro vylepšení je dost. Právě proto MS bude pouštět ven i betu... jen RC by pravděpodobně už měl být uzavřený.
Prozatím když to vezmu z pohledu uživatele: Ovládá se to dobře, na dotykovém displeji by to bylo asi super. Klávesnicí se metro ovládá mizerně. Ribbon pro BFU bude taky ideální. Takže to celkem kvituju.
Když to vezmu z pohledu IT:
1) prozatimní úpravy dost znemožňují nějakou pohodlnou správu počítače / nedej bože více stanic. Než se člověk naučí kde co v těch ikonkách je (resp. než člověk přeprogramuje pro Win8 automatizační skripty...) tak to zabije dost cenného času.
Doufám, že u dalších Win Server je implementace Ribbonu nenapadne. Chyb jsem za pár minut testování našel až moc, ale beru v potaz, že se jedná o brzkou preview verzi, jen pro náhled "jak to asi bude fungovat" a funkcionalita mimo Metro je jen facelift windows 7.
těžko zatím soudit. pokusím se něco sepsat, jak budu mít aspoň 3-4 hodinky odklikáno
Prozatím když to vezmu z pohledu uživatele: Ovládá se to dobře, na dotykovém displeji by to bylo asi super. Klávesnicí se metro ovládá mizerně. Ribbon pro BFU bude taky ideální. Takže to celkem kvituju.
Když to vezmu z pohledu IT:
1) prozatimní úpravy dost znemožňují nějakou pohodlnou správu počítače / nedej bože více stanic. Než se člověk naučí kde co v těch ikonkách je (resp. než člověk přeprogramuje pro Win8 automatizační skripty...) tak to zabije dost cenného času.
Doufám, že u dalších Win Server je implementace Ribbonu nenapadne. Chyb jsem za pár minut testování našel až moc, ale beru v potaz, že se jedná o brzkou preview verzi, jen pro náhled "jak to asi bude fungovat" a funkcionalita mimo Metro je jen facelift windows 7.
těžko zatím soudit. pokusím se něco sepsat, jak budu mít aspoň 3-4 hodinky odklikáno
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“