snažím se vybrat notebook s uhlopříčkou 13"(preferuji) nebo 14" do 15 tis. korun. Bude používán hlavně do školy, na práci, filmy v HD. Hry mě až tak neberou, takže grafika může být integrovaná. Z dedikované mám už docela strach, protože mi nedávno vypověděla službu v Compalu FL90 od VBI po 3,5 letech (bohužel serie nvidie 8600GT atd. byla vadná). Vím že 3,5 roku je dost, ale nebýt grafiky, notes by byl pořád v pohodě. O opravě jsem přemýšlel...nakonec jsem se rozhodl pro zakoupení nového - hlavně menšího a lehčího.
Myslím si, že dedikovaná grafika v noteboocích cenové kategorie do 15 tis. spíš jen přidá na spotřebě než na výkonu a hlavně zvyšuje teplotu, což je u ntb největší problém (navíc u 13"). Proto sháním ntb s dobrým chlazením a rozumným výkonem. No třeba i s dedikovanou grafikou se něco najde. Nevím, co si o těchto grafikách myslet a nemám takový přehled, proto si nechám rád poradit.
Spíše upřednostním kvalitu (samozřejmě s ohledem na tuto cenovou kategorii) než výkon.
Ještě se chci zeptat, jak je s předinstalovanými OS? Dá se normálně systém přeinstalit, nebo je to nějak spjaté se zárukou? Radši bych ntb bez OS, ale výběr je bohužel mizerný.
Děkuji za pomoc
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)