Lenovo Y570 - zkušenosti uživatelů
Dobrý den, NB už mám doma asi měsíc. Jsem s ním velice spokojený až na pár nesrovnalostí, kterých jsem si všiml procházením fóra. Např. index výkonu, který postoval cyber - mythius. Všechno sedí kromě položky Herní grafika, ukazuje mi pouhých 6,2. Možná to může být tím, že jsem si instaloval nejnovější ovladače od nvidie. Opravdu nevím. Další nesrovnalost se týká výdrže baterie, když jsem ho kupoval, vydržel mi skoro 6 hodin, ale to jsem měl opravdu všechno na nejmenší. Teď po měsíci používání mi klesl stav, za stejných podmínek, na necelé 3 hodiny, tedy skoro o půlku. Nechápu to. Je to důvod k reklamaci ? Poraďte co mám vyzkoušet.
drummeR ... takhle to klesá i mně.. těch avizovaných 6 hodin, které to ukazovalo jste opravdu absoloval? nebo jste to jen viděl a nevyzkoušel ? ... protože mně to i dnes, po měsíci ukazuje výdrž 7 - 8 hodin občas (vše na nějnižší) a přesto to vydrží realně ty 3, 4 hodiny .....
Herni grafika je opravdu 6,2 ... protože se nespouští při tom testu optimus (podle mne teda), ale grafika nVdia je 6,7, protože FPS výsledky jsou naproste identické.
Herni grafika je opravdu 6,2 ... protože se nespouští při tom testu optimus (podle mne teda), ale grafika nVdia je 6,7, protože FPS výsledky jsou naproste identické.
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5
Tak verze s SSD je již v prodeji i u nás: http://notebooky.heureka.cz/lenovo-idea ... -313471/#/
Martufi píše:Bohužel... Pozdě bycha honiti
Tak to si tedy nemyslím. Když vidím rozdíl cen, tak co ti brání za ten rozdíl, co jsi ty "ušetřil", koupit mSATA SSD dle vlastního výběru? Jediné, co budeš muset udělat navíc je překlonovat na SSD systém, což ale zase tolik práce nedá. 64GB mSATA disk se kolem trojky normálně prodává a můžeš si, na rozdíl od koupi odkazované verze s SSD, vybrat přesně jaký typ chceš, můžeš koupit třeba 40GB, což na Windows a základní programy stačí (v tuhle chvíli na půl roku nainstalovaných W7 Enterprise mám zaplněno na SSD 29.9 GB). Nebo naopak 120GB, aby jsi měl místo na nějaké speciální programy, které používáš.
Já osobně bych do toho šel, kdyby to byl můj hlavní počítač. Ale vzhledem k tomu, že mám stolní počítač s SSD a notebook využívám "jen" mimo domov, tak mi SSD zatím nepřijde jako nejlepší investice, obzvlášť, když jeho absenci můžu částečně nahradit používáním hibernace a RAM disku...
Python.P píše:nerad se vměšuji ale bojím se že na tomhle modelu mSata néni podporováno ale nečetl jsem celou diskuzi takže pokud je tu někde psáne že to funguje můj příspěvek ignorujte
Původně jsem myslel, že slot pro mSATA je v těch malých dvířkách, co jsou zespoda, po tvém postu jsem je odšrouboval a zjistil, že je to ve skutečnosti přístup k TV kartě (která tam samozřejmě není a není tam na ní ani připájen konektor, i když je vidět, kde měl být). Dál se mi šroubovat nechtělo, takže podporu / nepodporu jsem nezjistil, ale z chybějícího konektoru pro TV kartu lze odvodit, že budou záměrně chybět všechny konektory pro výbavu, kterou má vyšší model, aby se nedala doplnit. Tak to je škoda
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
5 roků bys chtěl moc po jakémkoliv kousku elektroniky v dnešní době ...
myslím si, že nejrozumnější řešení je dokoupit 1 rok záruky na 3 roky a po 2 letech ho prodat s roční zárukou za 40-50% ceny a koupit něco nového
// ale jinak k chlazení - ano, výkonná chladící podložka, která by notebook držela v nižších teplotách by mohla pomoct. Ale je ti k ničemu, pokud zároveň s tím neupravíš spodek notebooku, aby se tam vůbec ten vzduch dostal.
myslím si, že nejrozumnější řešení je dokoupit 1 rok záruky na 3 roky a po 2 letech ho prodat s roční zárukou za 40-50% ceny a koupit něco nového
// ale jinak k chlazení - ano, výkonná chladící podložka, která by notebook držela v nižších teplotách by mohla pomoct. Ale je ti k ničemu, pokud zároveň s tím neupravíš spodek notebooku, aby se tam vůbec ten vzduch dostal.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Zdravíčko vespolek
Tak je tomu "opravdu" pomalinku další měsíc používání NB a mé hodnocení a úžas z NB je stále stejný. OVŠEM...
Měl jsem tenkrát naslouchat rad "vážených" moderátorů, chytrých hlav a cyber-mythiuse. Notebook je opravdu pěkný kousek a je to (hodně muziky za málo peněz), jak zde někdo trefně poznamenal.. ALE.. už jsem také pochopil, co mi to tenkrát chtěli říct a varovat mě.
TO ROZLIŠENÍ JE SRAČKA!!!!!!!!! (pardón)
Ve hrách to opravdu nijak nepocítíte a nahrává to grafice, která je schopna to vykreslovat.. Ale jak na tom začnu konečně něco dělat, Photoshop, 3Dmodely atd.. atd.. i blbá úprava videa.. no to je konec. To snad kazí ají voči jak je to nepříjemný. Ze začátku jsem na to nemohl přijít a říkal si, že to nevadí ty pixely a maličkatost.. Ale jednou uvidíš 1600x900 nebo vyšší a osvítí tě duch svatý.
A já si řikal, proč pořád na to všichni nadávají. Už sem to zjistil z vlastní zkušenosti a NIKDY víc 1366x768 .. Hergot jak takovou kktinu vůbec někdo může vymyslet a převážně ji aplikovat na většinu NB. Tak jsou vyhrkaní v těch palicích, nebo co ? Tohle opravdu nepochopím a jestli jim na tom tak záleží tam mít za každou cenu tohle shit resolution tak ať k tomu přibalujou i ext. monitor a budu taky spokojené.
Tak je tomu "opravdu" pomalinku další měsíc používání NB a mé hodnocení a úžas z NB je stále stejný. OVŠEM...
Měl jsem tenkrát naslouchat rad "vážených" moderátorů, chytrých hlav a cyber-mythiuse. Notebook je opravdu pěkný kousek a je to (hodně muziky za málo peněz), jak zde někdo trefně poznamenal.. ALE.. už jsem také pochopil, co mi to tenkrát chtěli říct a varovat mě.
TO ROZLIŠENÍ JE SRAČKA!!!!!!!!! (pardón)
Ve hrách to opravdu nijak nepocítíte a nahrává to grafice, která je schopna to vykreslovat.. Ale jak na tom začnu konečně něco dělat, Photoshop, 3Dmodely atd.. atd.. i blbá úprava videa.. no to je konec. To snad kazí ají voči jak je to nepříjemný. Ze začátku jsem na to nemohl přijít a říkal si, že to nevadí ty pixely a maličkatost.. Ale jednou uvidíš 1600x900 nebo vyšší a osvítí tě duch svatý.
A já si řikal, proč pořád na to všichni nadávají. Už sem to zjistil z vlastní zkušenosti a NIKDY víc 1366x768 .. Hergot jak takovou kktinu vůbec někdo může vymyslet a převážně ji aplikovat na většinu NB. Tak jsou vyhrkaní v těch palicích, nebo co ? Tohle opravdu nepochopím a jestli jim na tom tak záleží tam mít za každou cenu tohle shit resolution tak ať k tomu přibalujou i ext. monitor a budu taky spokojené.
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“