Tak afterburner ukázal zvláštnost.
Když je grafika na plno využívaná, podtaktuje se jádro i paměti (na 203 respektie 405MHz). A to vždy, když využívanost grafiky chce narazit na 100%. V okně tohle hra nedělá a jede naprosto plynule (co je zvláštní, že celkový framerate se nezvedne, jako by se notebook v podtaktovaných chvílích zasekl a pokles FPS nebyl započítávaný do průměru či co). Je pravda, že když jedu v okně, tak zatížení grafiky padne na nějakých 68-70% při stejném rozlišení i detailech (jakto?), takže je logické, že to nedělá, na druhou stranu nastavil jsem ultra detaily, abych jí zatížil a udělala to i při zhruba 80% zátěži až ke konci testu dvakrát a pak byl zase klid až do konce. Tady jsem
vyfotil, jak to vypadá. Celkové maximum teploty se vyšplhalo až na 79°C. Předpokládám, že tohle řešení nemá jiné, než v opravě ovladačů (což by musel laskavě udělat Asus), takže jdu notebook přeinstalovat pomocí recovery disků a vrátit ho v rámci 14 dní...
Nebo máte nějaký nápad? Mám dobrou možnost ho vrátit dnes (později by to bylo složitější), takže bych potřeboval radu rychle, nebo už bude pozdě.