Stále svítící LED diody

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
maseer2
občas něco napíše

Stále svítící LED diody

Příspěvekod maseer2 » 02 říj 2011 23:52

Zdravím,
včera se mému kamarádovi na menší párty podařilo vylít mi za notebook pivo. Notebook byl de facto mokrý jen ze spodní strany u baterky, jak pod něj nateklo, takže po utření nebyl po krátké chvíli důvod dělat si starosti a nepokračovat v zábavě. Notebook jsem poté po nějakém čase vypnul a když jsem ho další den (dnes) vytáhl z brašny, tak třebaže byl vyplý, svítily na něm stále diody signalizující zapnutí ntb (jedna na power button, druhá na levé přední straně ntb /tam jsou dále diody ukazující připojení/nabíjení baterie, činnost HDD a wifi/). Zřejmě se tedy při polití (ačkoli tedy na první pohled nic polito nebylo) podařilo vyzkratovat nějaký obvod. Samozřejmě jsem zkoušel ntb několikrát vypnout/zapnout a stejně tak jsem několikrát vyndával baterku.... a pořád to samé.
Takže mám 2 otázky:
1) kolik můžou ty neustále svítící diody "žrát" energie, když ntb bude vypnut a odpojen od sítě?
2) kolik by mohla tak stát oprava / výměna těchto diod (či celého obvodu?) ?
Compal KHLB2 (HAL3000 Black Edition II): 15.6'', 1366x768, ATI Mobility Radeon HD 4650 512MB DDR3, Intel Core 2 Duo P8700 2.53GHz, Kingston 2x2GB DDR3 HyperX, Seagate 500GB 7200ot. G-Force, MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 03 říj 2011 19:44

1) moc ne ... bude to mizivé

2) zeptej se v servise, ale i tak Ti to jen tak někdo neřekne, dokud neudělá analýzu ... nicméně já to odhaduji na výměnu základní desky a to bude několik tisíc ... pokud notebooku jen svítí diody, byl bych rád, že se nic horšího nestalo

Zpět na „Hardware“