Ahoj.
Dneska mi začal zamrzat notebook se zobrazením barevných horizontálních pruhů (nejsou přes celou obrazovku)
Kurzor se zdá být graficky vpořádku
ale počítač je celkově vytuhnutý.
ve 100%(3x) mi to udělalo, když bylo standardní prostřední win, bez zátěže
po prvních 2 zamrznutích jsem zkoušel na test "half life 2" a "Index uživatelských zkušeností Windows". a nic.
Mám teď pár týdnů novou RAM a asi 4 dny 64bitové win 7HP, předtím jen 32bitové.
Čím by to mohlo být? doporučíte mi testy, co bych měl primárně otestovat?
Pruhy na monitoru
Vadna grafika, napis typ notebooku a aku to ma VGAcku .
Ramku otestujes memtestom - stiahni si hirens boot cd, vypal na CD, nabootuj z toho vypaleneho CD, -testing tools, memory testing tools, memtest86 a spusti enterom ,, kazdopadne pasy niesu dobre znamenie na monitore, ak je tam nejaka nvidia tak notebook sa uz chysta na odpocinok .
Ramku otestujes memtestom - stiahni si hirens boot cd, vypal na CD, nabootuj z toho vypaleneho CD, -testing tools, memory testing tools, memtest86 a spusti enterom ,, kazdopadne pasy niesu dobre znamenie na monitore, ak je tam nejaka nvidia tak notebook sa uz chysta na odpocinok .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
HP 6735s - ATI Radeon HD 3200.
Začlo to až časem..
A pokaždé to bylo při chodu na baterii (starou i novou)
Zkusil jsem vytáhnout jeden RAM modul a po startu se pruhy okamžitě objevily, tak jsem tam nechal pouze ten druhý a je to zatím v pořádku, což zatím nic nedokazuje, jelikož je příliš brzy na závěry
takže se modlím, aby to bylo RAM
Ten test RAM doma zkusím
Začlo to až časem..
A pokaždé to bylo při chodu na baterii (starou i novou)
Zkusil jsem vytáhnout jeden RAM modul a po startu se pruhy okamžitě objevily, tak jsem tam nechal pouze ten druhý a je to zatím v pořádku, což zatím nic nedokazuje, jelikož je příliš brzy na závěry
takže se modlím, aby to bylo RAM
Ten test RAM doma zkusím
Kondenzatory bez pevneho dielektrika su v notebookoch raritou takze nic nevytieklo v tom notebooku, vyzera to na studene spoje pod grafickym cipom nakolko je to nachylne na pohyb takze tu jedine servis, skus ten notebook zdvihnut do oboch ruk a jemne ho skrutit v rukach ci zamrzne alebo sa vypne pripadne zatlacit na rôzne miesta vrchneho krytu ak zamrzne, vypne sa alebo sa rozpadne grafika tak je to studeny spoj a to si ziada uz servis .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
to teď zkouším a nic.
přepájení toho grafického čipu je poměrně drahá záležitost na tak "starý" notebook
uvažuji co dál, trochu se bojím do toho strčit 3 tisíce, aby tam pak neodešlo něco jiného
Doporučíte mi spíše nechat přepájet/vyměnit grafický čip, nebo koupit nějakou starší desku a vyměnit?
mám procesor AMD Turion X2
Desku bych nejspíš měl asi za 3k5
přepájení toho grafického čipu je poměrně drahá záležitost na tak "starý" notebook
uvažuji co dál, trochu se bojím do toho strčit 3 tisíce, aby tam pak neodešlo něco jiného
Doporučíte mi spíše nechat přepájet/vyměnit grafický čip, nebo koupit nějakou starší desku a vyměnit?
mám procesor AMD Turion X2
Desku bych nejspíš měl asi za 3k5
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jako upřímně 6735s je dost hrozný notebook a na tvém místě bych do něj nedal ani korunu.
Za 3,5 tisíce se občas na aukcích objeví něco z podobné doby s Intel procesorem. Nedávno jsem takhle za stejnou cenu koupil plně funkční Toshibu A200 s 2,4GHz Core2 Duo, 4GB RAM a 320GB diskem. Dokonce i baterka byla ještě na 2 hodiny provozu.
Za 3,5 tisíce se občas na aukcích objeví něco z podobné doby s Intel procesorem. Nedávno jsem takhle za stejnou cenu koupil plně funkční Toshibu A200 s 2,4GHz Core2 Duo, 4GB RAM a 320GB diskem. Dokonce i baterka byla ještě na 2 hodiny provozu.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
vetsina booku s IGP ATI HD3200 trpi defektem tohohle IC a ve vetsine pripadu pomuze obycejny reflow. kdo se neboji, muze to zkusit doma pomoci horkovzdusny pistole. jinak se cena reflow provedenyho na BGA rework stanici pohybuje do 500,-CZK. zda se to vyplati ci ne uz je na uvazeni kazdeho soudruha.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC