Čidlo teploty

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Sadila
občas něco napíše

Čidlo teploty

Příspěvekod Sadila » 11 říj 2011 07:45

Mám "historický" notebook Asus řady A6000. Na domácí brouzdání mi to stačí. Při zapnutí se naplno rozběhne větrák, ani nenaběhne bios natož XP.
Mám pocit, že je někde chyba na čidle teploty na základní desce. Protože se nepravidelně občas stane, že se větrák neroztočí(nemá proč - teplota je pokojová), bios naběhne i XP, ale cca při 45st.C se celý počítač vypne.
Jakoby existovala ochrana proti přehřátí a při vysoké teplotě se celý počítač vypne. Jenže je použita i při zcela vychladlém počítači.
Tudíž je chlazení řízeno a neřízeno.
Dá se někde na webu stáhnout rozebrání notebooku mého typu ?

Poradí někdo? Děkuji.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 11 říj 2011 08:08

Rozebrani bys mahl najit na youtube.
Nemas vymlacenou baterku? Cetl jsem, ze nektere stare notebooky nenabehly kvuli spatne baterce, ikdyz byly napojeny na sit.

Je take mozne, ze Ti nefunguje nejaka cast chlazeni (mrtva heatpipe) a po zapnuti se CPU rychle zahreje a notebook se vypne.
Asus ROG Strix G18

Sadila
občas něco napíše

Příspěvekod Sadila » 11 říj 2011 09:10

Je fakt, že baterka je téměř KO . Blbne to pokud v něm je i není.
Mate mne, že sem tam na přibližně dvacátý pokus to naběhne až do systému.
Jo a po tom startu s plným chlazením jde vypnout okamžitě, tzn. asi zůstává u nějaké kontroly hardware a dál to nedovolí naběhnout.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 11 říj 2011 09:37

Zkusil bych v prvnim kroku prepastovat procesor a grafiku (neni li integrovana). Kvalitni pasta stoji kolem 150-200Kc.
Vycistit chlazeni a zjistit, jestli neni nejaka heatpipe mrtva. Zapnout notebook (jeste rozebrany) a dat ruku na heatpipe. Kdyz bude tepla, tak ok, kdyz studena, tak ko.
Asus ROG Strix G18

Zpět na „Hardware“