Dolnma píše:Zdravim. Nevíte někdo kde bych sehnal bližší informace o grafice AMD Radeon HD 6720G2 (spíš dual - 6520G+6650M) jako testy apod.? Protože je v tomto ntb https://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93391 tak mně přijde spojení s tím novým čtyřjádrem a to všechno za 14 500 jako výborná volba...Ale říkám si, že někde se ty peníze musejí projevit, otázka je na čem
no, ten ntb není velmi slabý - je výkonný jak i3 2310M... jinak to turbo u AMD funguje nějak divně.. na o bych se moc nekoukal...jinak ta dual grafika frčí dobře..ale jen v dx 10 a dx 11 titulech, tam můžeš čekat nárůst i 30% nad 540M, ale myslím, že tento ntb nebude velmi kvalitní a radši bych se podíval po nějakém tom rpobooku od HP s Llanem
Fujitsu-Siemens Amilo 3650 <-> CPU:AMD Turion X2 ZM-82 @ 2,2Ghz, XGP ATI 3870M <-> Jakékoliv rady ohledně tohoto ntb, nebo celkově tweakování ntb by se hodily - PM, potřeboval bych zvýšit výdrž baterie hlavně
Dolnma píše://EDIT: Nic ve zlém chlebovníku, ale že jsi napsal že processor je hodně, hodně slabý, tak co si mám pod tím představit.
Co jsem tak zběžně koukal, tak výkon by měl být někde na úrovni T4500. Dobře, né nějak šileně slabý, ale na vyšší Core2Duo, i3, i5 se to nechytá. A jak jsem říkal, nejsem příznicvem multi-gpu řešení. Má to své mouchy.
These results are unsatisfactory for gamers especially since there haven't been this many graphic crashes on a midrange notebook for a long time. It's simply no longer standard to be agonized by crashing games nowadays.
Crossfire rarely supplied the hoped for performance increase. A few games crashed repeatedly and most of them were a lot slower than expected from a Radeon HD 6750.
asi mam vyssie naroky aby som toto oznacil za "frčí dobře"
30% mozno v dx10/dx11 3dmarkoch. v dx9 ten crossfire nefunguje vobec. Battlefield: Bad Company 2 chodi rovnako, Mafia 2 s crossfire nefungovala a fps horsie ako 540M, Call of Duty: Black Ops a Starcraft 2 skoro polovicny framerate oproti 540M. na to, ze v tom HP bola dedikovana grafika 6750M, ktora je sama o sebe vykonnejsia ako 540M je to dost slabe nie? ked si kupis notebook s 6750M a intel procesorom tak dostanes lepsie frameraty ako sucasny stav A6+6750M.
mozno dobry napad ale pre tie ovladace s ktorymi AMD vydalo Llano a svoju kopiu Optimusu je este aj betaverzia slusne slovo. :-/
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Co tato grafická karta v ntbku
NVIDIA GeForce GTX460M s 1,5 GB vlastní pamětí GDDR5
nebo ta od ATI Radedeon HD5870 s 1 GB vlastní pamětí ? Která je na tom lépe a která hůře ?
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Jsou nějaké všeobecně známé problémy s grafikou NVIDIA GeForce GT520M, jakože například moc topí? Výkonově na tom určitě není nějak extra, ale nechci aby se stalo, že brzo přestane fungovat. Mám strach po předešlé zkušenosti s 8600GT u Compalu FL90...
Když je v kombinaci s integrovanou kartou, je možné pracovat dál i v případě, že dedikovaná karta přestane fungovat?
Problém u G84/G86 není ve velkém topení - to jen zkracovalo čas, za jaký se projevila jejich výrobní vada.
Aktuálně je na nějaké dlouhodobé hodnocení spolehlivosti karet ještě brzo. Jak praví Murphyho zákony, kurvítka se aktivují týden po vypršení záruky. A ano, pokud BIOS umožňuje řepnutí mezi IGP a dedic. kartou, tak by měl být možný provoz jen na IGP.
Ale GT520M bych nekupoval. Výkon nic moc. Lepší se buď uskromnit a spokojit se jen s IGP nebo koupit něco lepšího. Na přijatelné hraní aspoň v 1366×768 bych do ničeho pod GT540M nešel.
Máte taky někdo zkušenosti s touto grafickou kartou?
na win xp jsem neměl problém s většinou her, všechno šlapalo v pohodě, ale ve win7 musím spouštět hry na minimální detaily a stále to není ono.
Není to jen teď, už jsem x krát reinstaloval windows(několik druhů ovladačů) a stále to jde pomalu.
HP 6735s AMD turion X2
win 7 HP 64bit - měl jsem jsem i 32bit
Zdravim vybiram notebook a za cca stejnou cenu muzu mit i7-2630QM + GT555 nebo i5-2430 + GTX560...pro beznou pracu (internet, fullHD filmy, uprava fotek prip. videi) to je asi jedno, spis me zajima jak si povede i5 ve hrach...
Asus G74SX + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe + HP Elitebook 845 G8 + HP Zbook 15 Fury G8