Notebook okolo 12 až asi 15K pro syna na hry a učení...

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Wampi333
občas něco napíše

Notebook okolo 12 až asi 15K pro syna na hry a učení...

Příspěvekod Wampi333 » 20 říj 2011 14:15

Zdravím , potřebuji poradit s výběrem , vím , že synovi se líbí bílá barva , ale to je asi příliš omezený výběr, neustále obtěžuje s hrou mafie 2 , tak to by bylo podmínkou . Četla jsem forum a nejčastěji doporučujete acer , ale u toho se můj přítel prapodivně šklebí , tak pokud by byla jiná možnost ? Nevím co dodat k požadavkům... osobně mám ne svojí vinou toshibu , ale Sims 3 mi na ní jde pěkně a to mi stačí , je tichá , má ploché klávesy , numerickou klávesnici, tak takhle nějak bych to chtěla i pro syna. Mám typ satellite L 650 D -15H. Našla jsem toto Toshiba satellite C660-1X2 , ale ve video recenzi bylo jasně řečeno , že to jsou vyhozené peníze. Začíná mi připadat , že to s výběrem není vůbec jednoduché. Jinak ještě se vrátím k tomu Aceru, kdysi jsme ten malý dostali k sekačce a od té doby je na něm syn každý den , povaluje se s ním v posteli , má ho zahrabaný v peřině , já se vážně divím , že ho ještě neuvařil , ale vážně mu do teď funguje bez jakéhokoliv problému. Jinak nosit ho nikam nebude a displej by měl být okolo 15 ". Cenu ne vyšší , zas tak hodný není. Děkuju za případné odpovědi.... :-)

TheFerune

Příspěvekod TheFerune » 20 říj 2011 17:37

Ujistěte se, že potřebuje notebook. Pokud ne, kupte desktop.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 20 říj 2011 18:55

Jak je syn starý? Půjde někdy v dohledné době (rok až dva) na nějakou vysokou/vyšší odbornou/střední školu s kolejemi/internátem?
Pokud ne, tak bych se spíš klonil ke stolnímu PC (lepší výkon na hry za nižší cenu). Navíc pokud to dobře chápu, tak už nějaký netbook na případné tahání do školy stejnak má.
Pokud ano, tak jiné zbytí než notebook není, ale nejdříve si ujasněme toto.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Jandaskunk
občas něco napíše

Příspěvekod Jandaskunk » 20 říj 2011 18:56

Hlavně ale nekupovat stolní PC z různých letáků apod. Pokud nemáte přehled, tak je dobré se poradit na různých fórech (např. svethardware nebo extrahardware). Pokud by se to tedy ubralo směrem stolní PC.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 20 říj 2011 19:07

Ještě jedna technická poznámka: U příštích příspěvků bych vás poprosil o lepší stylistiku a strukturování textu. Pomůžete tím i sobě, protože ostatní uživatelé (hlavně ti pravidelní) spíš zareagují na dobře a jasně formulovaný dotaz, než takovýto špatně srozumitelný blok textu.
Lenovo X1 Carbon Touch

Wampi333
občas něco napíše

Příspěvekod Wampi333 » 20 říj 2011 19:08

Děkuju za odpovědi, trochu jste mě znejistili a teď okukuju synovi pokoj a přemýšlím jestli by měl pevný pc kam dát, no možná jo, ale já nevím proč mám furt pocit , že s noťasem je méně problémů.
Můj první počítač byl pevný , hlučný a furt se rozbíjel , stál mě tenkrát skoro 35000 , nj je to asi 8 let zpět :-) no od té doby mám pořád jen notebooky . No ale chápu , že vývoj šel dopředu a třeba už je to lepší...
Jinak synovi je na vánoce 14 let , na možné tahání notebooku do školy má čas skoro 2 roky , tak o tom to ještě není. No a pokud bych zvolila pevný poradí mi někdo tady , nebo musím zmizet někam do jiného fóra ??? Jinak ještě jednou dík za váš čas...Lucka

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 20 říj 2011 19:27

Se stolními počítači musíte jinam, ačkoli mnoho lidí by vám zde umělo poradit, tak to sem nepatří. Takže jak napsal kolega nademnou (např. svethardware nebo extrahardware) nebo např. http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=93 ... rt=0&all=1 cenový rozsah a popis co lze za dané peníze zhruba získat.
Jinak stolní pc nemusí být vůbec hlučný a poruchy se v něm opravují lépe než na notebooku. Navíc pokud se nekoupí uplně výběhový model, tak by mu s postupným vylepšováním komponent (např. na vánoce nová grafická karta) měl vydržet až do vysoké.
Lenovo X1 Carbon Touch

maxa
občas něco napíše

Příspěvekod maxa » 21 říj 2011 08:37

Hluku se nebojte. Stolní pc se dá se správným výběrem komponent udělat velmi tichý, chladný a dobře pretaktovatelny za cenu třeba jen o 500 vyšší než uřvana sestava tlačena cenou dolů. Mám doma 3 roky postavenou sestavu se 6ti ventilátory (přídavné + procesor za 100kč kus) a jediné co slyším je hdd. Důležité je aby seatočily max do neslyšnych otáček a hlavně si uvědomit proudění vzduchu ve skříni. Tomu přizpůsobit počet, směr a postavení chladiče.
Mám tam c2d 8400 3Ghz přetaktován na 3,8 Ghz.
Stolní pc je pro syna určitě lepší. Nejen na cenu a hry, ale i posez a zdravý.
Jinak taky zvažuji ntb a budu asi kupovat asus K53SV viz me téma. Jen sem asi zaváhal, protože je tet před vánoci nedostupný :(

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 21 říj 2011 13:59

X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Zpět na „Jaký vybrat notebook“