Zdravím a prosím o pomoc s výběrem nového NB.
Po (myslím) krásných 4 letech téměř denního používání se mi začíná sypat stařičké Presario CQ60 a vybírám nový NB. Hodím to do odrážek, snad to nebude vadit (kdyby jo, upravím).
- 13K - 15K CZK
- NB budu používat především na online poker (pokerová aplikace - nenáročné na grafiku myslím, několik stolů + program průběžně zpracovávající data o hráčích - SQL databáze). Do toho pak takové běžné užívání - filmy/seriály, office, skype,... NE NA HRY, vůbec nehraju a ani neplánuju začít, čili nepotřebuji extra grafický výkon, spíš datový. S tím souvisí další bod:
- jde mi hlavně o kvalitní zpracování a kvalitu jako takovou, design neřeším. Rád bych, aby vydržel alespoň tak dlouho jako stávající
- De facto nahrazuje stolní PC, 90% jej mám doma, zbylých max 10% jej přenáším, čili nemám žádně extra požadavky na mobilitu, hmotnost, extrémní výdrž baterky (stačí průměrná).
- 15,6, spíše matný, ale netrvám na tom. Nemám moc přehled, ale do 15k asi 1600x900 nenajdu, i kdybych chtěl, co?
- i3+
- 500GB (případně 320), určitě 7200ot
- 4GB
- grafika pravděpodobně postačí integrovaná na mé potřeby...?
- kvalitní klávesnice, pevné šasi, nepřehřívající se, pokud možno tichý
- OS W7
- podružné: asi bych oželel mechaniku, čtečku karet, neobejdu se bez numerické klávesnice, HDMI, WiFi a takový ten std.
To je asi tak vše, co mě napadá. Už jsem se trochu rozhlížel, zatím mým požadavkům zřejmě nejlépe vyhovuje http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 000000166U Lenovo E520, jehož zřejmě největším konkurentem je http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000016BJ HP 4530s. Případné další tipy?
A ještě jedna otázka: vyplatí se nějak provizorně přežít jště přes Vánoce a počkat na nabídku po Novém roce?
Předem moc díky!!!
NB na práci, kvalitní zpracování, ne na hry, do 13K (max15K)
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Chápu tu poznámku, že obecně se takhle PC věci v čase zlevňují a nikdy bych takhle nic nekoupil, to je jasné, ale jde mi spíše o nějaké povánoční slevy, výprodeje...pokud se v tomto segmentu vůbec nějaké konají, nevím...na to se ptám
A zkusím ještě jednou: Nějaké další tipy kromě těch dvou uvedených?
A mám ještě jeden dotaz: jak je podstatný rozdíl mezi i3 a i5?
A zkusím ještě jednou: Nějaké další tipy kromě těch dvou uvedených?
A mám ještě jeden dotaz: jak je podstatný rozdíl mezi i3 a i5?
Podle mě ntb půjdou nahoru, protože:
- budou vánoce
- povodně v Thajsku - výrobci ntb sice mají své zásoby HDD, ale bůhví, na jak dlouho a výroba je dost omezená. kLidně se může stát, že bude před vánoci vyšší poptávka než nabídka a o to více půjdou ještě nahoru
Takže chceš-li ntb na vánoce, kup co nejdřív.
- budou vánoce
- povodně v Thajsku - výrobci ntb sice mají své zásoby HDD, ale bůhví, na jak dlouho a výroba je dost omezená. kLidně se může stát, že bude před vánoci vyšší poptávka než nabídka a o to více půjdou ještě nahoru
Takže chceš-li ntb na vánoce, kup co nejdřív.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“