Notebook na výšku - 13,3", bez mechaniky, do 20k

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
pompo362
občas něco napíše

Příspěvekod pompo362 » 01 lis 2011 00:11

Díky za reakci. Jen potvrdila mé vnitřní rozhodnutí pro Dell. A když jsem teď ještě našel obchod, kde ho maj skladem s osobním odběrem v Brně, tak není co řešit :-)

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 01 lis 2011 00:26

Jako, když bych měl jít do Lenova, tak sáhnu po X220i (imho ale i tak nej volba). O moc dražší proti V131 (21-22k vs 20k) není a celkově je ten notebook o level výše. A NBD k němu stojí tak 800Kč.

Ale E320 lepší není. Leda že bys chtěl ušetřit.

Kolem 20-21k se pohybuje i slušná Toshiba Portege R830, ale proti výše uvedeným (v131, x220) nenabízí nic navíc (resp. V131 bude mít v základu nejlepší servis, Xko nej tělo).
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

pompo362
občas něco napíše

Příspěvekod pompo362 » 01 lis 2011 00:37

Ta x220i je pěkná, ale už je dost přes limit. Svůj původní limit 15000-16000 jsem i tak dost výrazně překročil. A pro moje potřeby nenabízí nic tak zásadního, abych dál připlácel. Ten Dell má takový drobnosti oproti Lenovu jako USB 3.0, podsvícená klávesnice. Pravděpodobně i delší výdrž, což je jedna z mých hlavních priorit. A za tu záruku (u Dellu opravdu funkční a vyzkoušená) ten příplatek stojí.

Takže dík za pomoc při výběru. Objednáno...

radime123
občas něco napíše

Příspěvekod radime123 » 04 lis 2011 18:27

takze pri asuse vam vadila jedine ze nema moznost predlzenia zaruky? planujem ho totiz vziat

pompo362
občas něco napíše

Příspěvekod pompo362 » 04 lis 2011 23:10

Ten Asus z mýho výběru vypadl asi hlavně proto, že nemá uživatelsky vyměnitelný disk (do budoucna plánuju SSD) a druhy negativum byl lesklej displej. Jinak ten Asus jsem měl v ruce a zpracování bylo na dost dobrý úrovni. Všechno celkem pevný, materiály kvalitní (nějaká slitina, možná magnesium či co). Ta záruka nebyl rozhodující faktor pro nevzetí Asuse, ale spíš velké plus pro Dell. Nakonec jsem si ten Dell koupil a teď z něho píšu. Jsem s ním více než spokojen. Během zítřka napíšu první dojmy (detaily, který se v obchodě nedočteš), pokud to tobě (nebo někomu jinýmu) pomůže...

radime123
občas něco napíše

Příspěvekod radime123 » 05 lis 2011 21:20

asusu sa musi dat vymenit disk, mozno nie tak lahko ako inde ale musi..tiez som ho bol pozriet fakt super konstrukcia pevny lahky tenky..keby mu tam tak narvaly grafiku gt540..namiesto 520..nevaham a tiez z neho teraz pisem :D tvoju recenziu pozriem :) http://benyouhui.it168.com/thread-1307407-1-1.html

pompo362
občas něco napíše

Příspěvekod pompo362 » 06 lis 2011 00:29

Nebudu popisovat všechny obecný řeči, to se dá dočíst (podívat se) různě po webu. Zkusím se zaměřit na detaily, drobnosti, který mě překvapily ať už pozitivně nebo negativně.

Klávesnice je výborná. Velikost tlačítek, zdvih, rozložení. Bez připomínek. Možná jen jednořádkovej enter vyžaduje trochu zvykání. Ale po 4 dnech užívání se to zlepšuje a za týden to podle mě bude v klidu. Co ale musím extra vyzvednout, tak to je podsvětlená klávesnice. Nikde předtím jsem na ní nepsal, ale to by snad měli dělat povinně všichni. Vypadá to dost efektně, ale hlavně to je funkční.

Touchpad se mi zprvu zdál jako dost slabý místo, ale když jsem si v nastavení trochu pohrál s citlivostí, aby mi to vyhovovalo, zásadně se zlepšil. Přesto mi subjektivně přijde horší než na předchozím HP Compaq 6510b. Ale nedokážu to posoudit vůči průměru na trhu. Tlačítka jsou příjemný. Z čeho jsem byl ale naprosto unešen, tak to je funkční tlačítko (Fn+F3)na vypnutí touchpadu. Není to tak dávno, co jsem se rozčiloval při psaní nějakýho textu, že jsem si pořád nechtěně šahal na touchpad a kurzor mi v textu skákal sem a tam. Takže tohle velmi oceňuju.

I ostatní funkční klávesy plní svou funkci na jedničku. Nevymýšlejí se složitosti, jednoduché a funkční ovládání - monitor, wifi, touchpad, jas, podsvětlení klávesnice, přehrávání (pause/play, <<, >>), regulace zvuku.

Super podpora Dellu pro různá nastavení. Vpravo nahoře je tlačítko pro vstup do centra mobilních nastavení (bezdrátový připojení, baterka, jas, čtečka, zvuk, další monitory...). Pak je tam tlačítko, které je uživatelsky nastavitelné. Prostě co byste rádi měli po ruce. Klidně i nějakej program nebo webová stránka.

Zvuk z notebooku je dost mizernej. Vepředu jsou jen 2 takový malý štěrbiny a je to znát. Já na reprodukci hudby nejsem nijak náročnej, ale tohle slyším i já, že to není ono. Basy skoro žádný. Takže i když jsem v místnosti sám, radši si beru sluchátka.

Výdrž je výborná. Neměl jsem ještě příležitost otestovat to dlouhodobě při nějaký konzistentní činnosti. Ale co hlásí baterku jako orientační údaje, tak při využití wifi+hudba+word by to 6 hodin mohlo zvládnout.

USB 3.0 potěšilo, disk je opravdu reálně až 3x rychlejší.
Poprvé v životě vím, jakej zvuk má hdd. Ne, že by tolik řval, ale když je tichá místnost, tak ten notebook je tak tichej, že hdd slyšet je. Takže případné ssd to ztiší úplně.

Co se týká výkonu, tak mám verzi s i3. i5 jsem nechtěl, protože ho nevyužiju. To víc ocením výdrž baterky. Integrovaná grafika mi na bulánky úplně stačí. Hry nehraju.

Závěrem subjektivní dojmy, proč bych si ho koupil znova:
dlouhá výdrž, podsvětlená klávesnice, vypnutí touchpadu, USB 3.0, tichý, jednoduché možnosti nastavení jednotlivých komponent (uživatelsky intuitivní); v neposlední řadě taky velmi elegantní

důvody proti: slabší touchpad, horší zvuk, jednořádkový enter

Vřele doporučuji. Snad se to někomu bude hodit...

XaaD
občas něco napíše

české popisky klávesnice

Příspěvekod XaaD » 03 úno 2012 10:23

zdar majitelé NB dell V131,
má tento NB české popisky na klávesnici ?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 04 úno 2012 15:30

proč by neměl mít?
pokud ho tedy nekoupíš v zahraničí nebo jako nějakou šedivku...

btw. jednořádkový enter - mají to tak všechny delly, používají u nás v podstatě US layout.
Plusem ale zase je široký levý shift, osobně mi toto vyhovuje více.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Zpět na „Jaký vybrat notebook“