Který ? - SONY VAIO EH2C1E/W vs HP PAVILION DV6-6120EC

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
panxyz

Který ? - SONY VAIO EH2C1E/W vs HP PAVILION DV6-6120EC

Příspěvekod panxyz » 14 lis 2011 08:11

Vybírám ntb pro dceru (10 let), takže chci, aby byl hezký :D Původně jsem měl v hledáčku Fujitsu AH531 (ale červený mají pouze s s grafikou HD Intel 3000 - pro hry by to mohlo být limitující, např. SIM3, FIFA11, možná i něco jiného).
Výběr jsem zužil už na http://www.alza.cz/sony-vaio-eh2c1e-w-bily-d267337.htm nebo http://www.mironet.cz/hp-pavilion-dv661 ... +dp156547/ .

HP je asi hezčí (mě se teda libí jiný design, ale beru to z pohledu 10 leté holky), ale dost mi vadí kurzorové šipky, mi přijde, že ty půlené nahoru a dolu musí docela vadit při hraní), máte s tím někdo zkušenost, možná je to jen blbá představa. Taky mě přijde blbá šedá klávesnice s ne úplně černým písmem - čitelnost v šeru.

U SONY jsem někde četl problémy s vybíjením, údajně se vybijí i když je vypnutý.

Takže se ptám na praktické zkušenosti s těmito ntb, zajímá mě porovnání grafického výkonu (ne zas až tak zásadně), dále pak konkrétní zkušenosti (hlučnost, výdrž na baterie, přehřívání, klávesnice - viz HP, servis - na HP jsem někde četl kritiku, ale beru to s rezervou, může jít o jednu špatnou zkušenost). Můžete prosím třeba uvést, jak dlouho vydrží na baterky při brouzdání na netu s WIFI, při sledování filmu (to mě zajímá, bude asi často používat).
Nebudu to natahovat, děkuji za každou praktickou zkušenost.

díky všem panXYZ

Was3k
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Was3k » 14 lis 2011 09:52

Budu se už po několíkáté opakovat ale stejně to napíšu.
Opravdu si myslíte že je notebook pro 10ti letou dceru vhodný? Pokud půjde o domácí použití tak je mnohem lepší desktop/all in one - mnohem lepší ergonomie, a menší namáhání očí, nemluvě o ceně. Pokud by ho zase přenášela tak není taky zrovna nejlepší aby se desetiletá holka tahala s takřka 3kg potvorou.
lenovo ThinkPad T420i

panxyz

Příspěvekod panxyz » 14 lis 2011 10:12

Was3k píše:Budu se už po několíkáté opakovat ale stejně to napíšu.
Opravdu si myslíte že je notebook pro 10ti letou dceru vhodný? Pokud půjde o domácí použití tak je mnohem lepší desktop/all in one - mnohem lepší ergonomie, a menší namáhání očí, nemluvě o ceně. Pokud by ho zase přenášela tak není taky zrovna nejlepší aby se desetiletá holka tahala s takřka 3kg potvorou.

desktop již doma mají, je na něm převážně její brácha, ntb pro ni chci zaprvé z důvodu, že když někam jedou (třeba i ke mně, bohužel nejsem s nimi po rozvodu v jedný domácnosti), aby si ho mohla vzít, za druhé a to zejména, chci aby měla svůj vlastbní PC (důvod proč ntb viz důvod jedna), kde bude mít svý věci, bude si zkoušet sama něco na něm dělat a nebude se muset bát, že ji starší brašule vypeskuje - chci aby to ošahala sama a ne, že ji někdo něco zapne, jen ať se s tím pere sama.

Ano, myslím si, že ntb je pro moji dceru vhodný :wink:

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 14 lis 2011 15:15

Pro holku bych volil Vaio.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

pacho666

Příspěvekod pacho666 » 27 lis 2011 10:48

tiez premyslam nad kupou tohto Sony Vaia. Pekny dizajn, slusna zostava. Uz len treba pohladat, ci ma nejake nedostatky ako prehrievanie, hluk atd ...

Zpět na „Jaký vybrat notebook“