Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
hledám notebook max. 19k (asi to o moc níž nepůjde). Určení: škola, vývoj (webové aplikace - netbeans, Microsoft Visual Studio, Photoshop - nejde mi ani o zobrazení, ale spíše aby to chodilo), hry - nehraji tak často (cca 4h týdně), ale mělo by to utáhnout i nové kousky - Battlefield 3, Skyrim.
Ještě by mě zajímalo jak jsou na tom momentálně ultrabooky. V jaké cenové relaci se u nás pohybují, jestli dokážou utáhnout zminované hry (BF3, Skyrim) a jestli se hodí pro vývoj.
Předpokládám, že nemají DVD mechaniku což je sice nevýhoda pro mě, ale dalo by se to snést...
Ultrabooky budou atraktivni az s prichodem nove generace procesoru Ivy Bridge.
Ty HD3000 maji vysoke vysledky v 3DMarcich, ale v hrach nic moc a BF3 si na nich nezahrajes.
To Lenovo je dobre v pomeru cena/vykon, ale hodne huci a maji vysoke teploty s tim Core i7.
Problém je, že to nechci jenom do školy. Takže spíše aby to bylo tichý když na to nejsou nároky, ale dokázal se pak i více "rozjet" a utáhnout něco. To cos psal vypadá dobře, ale má to slabší grafárnu co jsem koukal.
IMHO 32GB je málo, zvlášť když se vezme fakt, že na SSD by mělo být zhruba deset procent volno, aby řadič mohl rovnoměrněji opotřebovát paměťové buňky. Např moje Cčko má 40GB a to tam mám jen Windowsy a hlavní programy (Office, vývojové nástroje,...) a většinu dat, her a ostatních programů na sekundárním HDD.