Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu. Už přes 3 roky jsem v zásadě spokojeným vlastníkem notebooku Lenovo ThinkPad R61i (7650) viz.: ['http://support.lenovo.com/en_US/product-and-parts/detail.page?DocID=PD002672'>ZDE].
Časem se ale projevilo několik neduhů, které bude v brzké době nutné řešit, tj.: výdrž baterie (Sanyo, cca 32% původní kapacity), výměna opotřebované klávesnice, nutná výměna bloku s chlazením (velmi hlučný, opakované čištění již prakticky nepomáhá). Spolu s tím bych ocenil i větší kapacitu disku (momentálně 160GB).
Zároveň jsem narazil na recenzi notebooku HP 630 [http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2011/hp-630?brand=HP]. Dosud jsem uvažoval o upgradu, resp. výměně, zmiňovaných částí u ThinkPadu, ale recenze na zmiňovaný notebook mě trochu nahlodala. Máte prosím někdo zkušenost s oběma notebooky?
Jde mi zejména o porovnání kvalit klávesnic (z ThinkPadu jsem poměrně zhýčkaný), hlučnost (přiznám se, že na málo co u notebooku jsem tak alergický). HP 630 má také matný display (velké plus, nikdy nepřestanu litovat rozhodnutí koupit si snad jediný ThinkPad z té doby s lesklým displayem). Recenze mě v zásadě přesvědčila, že kvalita zpracování je dostatečná, zároveň si myslím, že vyšší výkon procesoru bych tu a tam mohl ocenit.
Jakou variantu byste prosím doporučili?
Děkuji.
HP 630 - zkušenosti a porovnání s ThinkPadem R61
HP 630 - zkušenosti a porovnání s ThinkPadem R61
Lenovo ThinkPad R61i 7650E6G
Cena
Pardon, to jsem měl uvést. 10000,- je strop pro jakoukoliv potenciální investici, ať do nového notebooku, nebo do upgradu (otázka je, jestli by se to vyplatilo). V jiné situaci by T420 byl zcela jasnou volbou 

pokud jsi zvyknutý na TP tak pak TP
byť třeba bazarový kousek ale se zárukou věřím že za těch 10 000 něco najdeš...
OT/ Sám vím o čem je řeč, mám X60 a teď nové " herní dělo" od MSi které se na nic kromě hraní her nehodí

OT/ Sám vím o čem je řeč, mám X60 a teď nové " herní dělo" od MSi které se na nic kromě hraní her nehodí

X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
Bazarový kousek by byl taky možnost, když vidím za kolik se tu a tam prodává T61, tak je to poměrně hodně lákavé
Na druhou stranu jistý stavem bych si byl tak u usanotebook.cz (kupoval jsem u nich svůj první notebook ThinkPad T23), nevím, nakolik by to jinde nebyla sázka do loterie :-/ Přeci jen se nechci znovu dostat tam, kde jsem už nyní 

Zpět na „Jaký vybrat notebook“