NTB max. 25000

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Eressiel
občas něco napíše

NTB max. 25000

Příspěvekod Eressiel » 26 lis 2011 10:24

Ntb max. za 25k

Dobrý den,

již nějakou dobu vybírám NTB na prozatím spíše domácí použití, nicméně příští rok mířím na VŠ, takže budu potřebovat vzhledem k častému přenášení/převážení následující:

- kvalitní konstrukci
- rozhodně matný displej
- adekvátní výdrž na baterie (alespoň 4 hodiny)
- cenový strop již zmíněných 25000
- úhlopříčka 15,6"

Na notebooku budu provozovat klasickou office práci, nejake PHP a s tím související jazyky (což ale zvládne kdejaký ntb..), střih videa o vysokém rozlišeni v programech Adobe (Pr, Ae) a příležitostně nejake ne příliš náročné hry (WoW, COD:MW2), tudíž bych ocenil přepínatelnou dedikovanou grafickou kartu, vzhledem k výdrži.

Co se týče konfigurace, představuji si ji nějak takhle:

- procesor i5 (i7 nechci, nevyužiju)
- HDD 500GB (7200 ot./min výhodou, ale není to podmínka)
- RAM rozšiřitelná na 8GB (2 sloty)
- grafická karta GT525M nebo 6630M a výkonnější, přeínatelné s HD 3000

Již jsem si objednal Dell Vostro 3550 v konfiguraci s i5 a AMD 6630, jenomže se někde stala chyba a došel mi notebook, který měl na spodní straně prasklinu a zvrchu byl zasviněný nejakým mastným svinstvem. Takže jsem jim ho obratem vrátil zpátky.

Tahle nepříjemná událost mě tedy přiměla znovu vybírat, a rozhoduji se, zda mám objednat tentýž notebook znovu nebo si vybrat nějaký jiný.

Kromě Dell Vostra 3550 mě zaujalo ještě Sony Vaio SE.

Zde přidávám odkazy na zmíněné favority:
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 36689.html

http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 33709.html

Děkuji za případné rady.

Eressiel
občas něco napíše

Příspěvekod Eressiel » 27 lis 2011 08:47

Takové zahlcení informacemi jsem ani nečekal :-D

Was3k
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Was3k » 27 lis 2011 11:56

To Vaio je velmi dobrá volba ale počítej s tím že ta grafika nic moc ve fullHD neutáhne (ale to by nemělo vadit, CoD MW3 jsem bez problémů dohrál v HD ready rozlišení a na střední detaily na integrované HD3000 a MW2 by mohlo být ještě o kousek méně náročné)
lenovo ThinkPad T420i

Eressiel
občas něco napíše

Příspěvekod Eressiel » 27 lis 2011 13:20

Ano, četl jsem o něm mnoho recenzí, kde jsem se dověděl i nějaké zápory, hlavně ne příliš tiché chlazení a nehorázné množství bloatware, které citelně sráží jeho výkon. Navíc FullHD rozlišení na 15,6" se mi zdá příliš jemné, s tím bych asi měl problémy kvůli očím, už tak musím mít při práci s PC brýle, takhle abych si bral i lupu.

Co se týče Vostra, rád bych se zeptal, jestli někdo nemáte zkušenosti s jejich kvalitou zpracování, ten jeden kus, který jsem měl tu čest chvíli vlastnit, se mi nejevil až na tak dobré konstrukční úrovni, jakou bych od business notebooku od Dellu očekával - narážím na nedoléhající plasty v přední části základny, divně se viklající mechaniku a poměrně vláčným víkem.

Dálě jsem objevil ještě jednu možnou alternativu k výše zmíněným notebookům a to HP ProBook 6560b http://www.alza.cz/hp-probook-6560b-d258557.htm , výhodou by bylo 8GB RAM už v základu, (snad) kvalitní zpracování a pro mé účely dostačující grafická karta 6470, ikdyž tahle grafika je už o poznání pomalejší ve srovnání s 6630.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“