článek: Lenovo ThinkPad R60 - Dual Core základ
Pár postřehů k recenzi:
-uvnitř je hořčíkový rám, takže to není jen plast (konstrukce je opravdu pevná, může se držet v otevřeném stavu za roh v oblasti loga IBM, neprohýbá se)
-vrzání konstrukce-možná vada testovaného kusu (špatně uchycený "palm rest"), můj nevrže ani se v té oblasti neprohýbá, puze se stlačí gumové nožky...
-probýbá se plast nad klávesnicí mezi tlačítky ThinkVantage a vypínačem
-displej - je takový pololesklý;) ale odrazy na něm nepozoruju
-výdrž na baterky (6ti článková, 56 Wh)... při wifi, web browšení, telefonování, běžícím torrentu a displeji na 4.-5. stupni mi vydržel skoro 3 hodiny do 10% stavu baterie
Lenovo ThinkPad R60 - Dual Core základ
Zdravim, mas v notasu RAM 1x 512MB nebo jako je uvedeno v recenzi 2x 256 Pak se chci jeste zeptat jestli jsi se setkal s tim co popisujou v recenzi:
Při testování jsem se potýkal s několika problémy. Prvním byly občasné artefakty v obraze (část obrazu horizontálně posunuta, rozdrobena a chvějící se), které spíše připomínaly rušení obrazu mobilním telefonem. Jenže se objevoval ve stejných pasážích testu a takové rušení mohu tedy vyloučit.
Diky
Při testování jsem se potýkal s několika problémy. Prvním byly občasné artefakty v obraze (část obrazu horizontálně posunuta, rozdrobena a chvějící se), které spíše připomínaly rušení obrazu mobilním telefonem. Jenže se objevoval ve stejných pasážích testu a takové rušení mohu tedy vyloučit.
Diky
jardus:
mám tam 1x 512 mega, ještě budu dokupovat další, kingston bude stačit, nebudu dávat 2xtolik do originální;)
Artefakty jsem nezaznamenal, týká se to patrně jen toho 3D marku. Zatím jsem žádný benchmark nedělal a ani nejspíš nebudu.
Ale už jsem testoval Rescue & Recovery, cca 15 minut trvala obnova (už včetně mnou instalovaných programů), vytvoření backupu trvalo asi půl hodiny.
mám tam 1x 512 mega, ještě budu dokupovat další, kingston bude stačit, nebudu dávat 2xtolik do originální;)
Artefakty jsem nezaznamenal, týká se to patrně jen toho 3D marku. Zatím jsem žádný benchmark nedělal a ani nejspíš nebudu.
Ale už jsem testoval Rescue & Recovery, cca 15 minut trvala obnova (už včetně mnou instalovaných programů), vytvoření backupu trvalo asi půl hodiny.
kukin diky
Na strankach kingstonu jsem nasel typ pameti pro tento typ R60 a nechaji se koupit zde mozna i jinde ale google nasel jen tohle moc jsem to nehledal.
Na strankach kingstonu jsem nasel typ pameti pro tento typ R60 a nechaji se koupit zde mozna i jinde ale google nasel jen tohle moc jsem to nehledal.
-
- občas něco napíše
Re: Lenovo ThinkPad R60 - Dual Core základ
kukin píše:článek: Lenovo ThinkPad R60 - Dual Core základ
Pár postřehů k recenzi:
-uvnitř je hořčíkový rám, takže to není jen plast (konstrukce je opravdu pevná, může se držet v otevřeném stavu za roh v oblasti loga IBM, neprohýbá se)
-vrzání konstrukce-možná vada testovaného kusu (špatně uchycený "palm rest"), můj nevrže ani se v té oblasti neprohýbá, puze se stlačí gumové nožky...
-probýbá se plast nad klávesnicí mezi tlačítky ThinkVantage a vypínačem
-displej - je takový pololesklý;) ale odrazy na něm nepozoruju
-výdrž na baterky (6ti článková, 56 Wh)... při wifi, web browšení, telefonování, běžícím torrentu a displeji na 4.-5. stupni mi vydržel skoro 3 hodiny do 10% stavu baterie
Dekuji za doplneni, jen dodavam:
- vrzani se projevovalo u testovaneho kusu, proto jsem to uvadel. Mel jsem moznost se s nim setkat i u starsiho modelu R serie, ale samozrejme to nemusi byt pravidlem u vsech kusu. U testovaneho to ovsem tak bylo. U drazsi X60s jsem se s nim nesetkal.
- samotny ram je skutecne z horcikove slitiny, plasty slouzi jako kryt, notebook bezesporu patri k tem pevnym
- plast mezi ThinkVantage tlacitku se opravdu prohyba, ta cast ovsem neni urcena k opirani rukou, takze bych to za problem neoznacil
- me prisel normalni matny, ale to je asi vec nazoru
- doba uvadena v recenzi je maximalni dosazitelna doba, odpovidajici situaci, kdy se budete snazit bateriemi setrit (napr. v dopravnich prostredcich)
Display - ono je to tak, že ve vypnutém stavu se leskne, ale v zapnutém vypadá jak klasický matný. Něco podobného se vyskytlo i u R52. Ještě bych dodal, že ve spodní části slabě přesahuje asi 2 mm podsvícení, dobře je to vidět na tomto obrázku, ale skoro vůbec to neruší:)
-
- občas něco napíše
Na zmíněném obrázku vidím klasický problém s nerovnoměrným podsvícením, bohužel, běžný nešvar spousty notebooků, včetně těch špičkových. Teď už si nevzpomenu jak to bylo u testovaného přístroje, ale asi ne tak strašné, když jsem to tam nenapsal.
U některých notebooků je to jinak do očí bijící, obzlváště když se jinak jedná o výborný a nikoliv levný přístroj.
U některých notebooků je to jinak do očí bijící, obzlváště když se jinak jedná o výborný a nikoliv levný přístroj.