Ahoj, četla jsem tu mnoho dotazů a odpovědí na toto téma, ale z žádného nejsem příliš moudrá. Můžete mi tedy, prosím prosím, věnovat kousek svého vzácného času a poradit mi?
Koupila jsem si notebook MSI GE620DX-456CS
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=96716
a radost z koupě pominula hned po zapnutí, když jsem zjistila, že je disk rozdělen na oddíly: C 410GB a D 270GB, což je dle mého názoru velice "kokotské" takže bych disk chtěla zformátovat a rozdělit si to hezky podle sebe na na C o 120GB a D se zbytkem, jak jsem byla zvyklá z předcházejících notebooků.
Jelikož se, ale jedná o notebook nemám instalační CD/DVD s OS win7 64bit. Počítač - Spravovat - Úložiště - Správa disků = vidím harddisk rozdělený na 4 oddíly dva NTFS (C a D) a pak "Aktivní, Oddíl pro obnovení" - 100MB a "Oddíl, pro obnovení" 12,70GB, kde se hádám ukrývá instalace OS.
Výrobcem dodané manuály popisovaly pouze, co dělá jaká "chytrá" klávesa v kombinaci s Fn a že při startu pc po zmáčknutí F3 se dostanu do nabídky pro obnovu systému. Takže nic z toho, co by mi pomohlo.
Moje otázka je tedy - jak zformátuju C a D a nainstaluju na nové C o mnou zvolené kapacitě, znovu OS z onoho skrytého oddílu?
Dosud jsem měla zkušenosti jen s intalacemi windows z CD/DVD.
Předem děkuji všech hodným a ochotným lidem za příspěvky, které mi pomohou.
Zformátování disku a instalace win7
Vyřešeno
Tak se mi nakonec podařilo problém obejít velmi jednoduchou a překvapivou cestou. Ve správě disků jsem u C vybrala "zmenšit oddíl" a D jsem zformátovala. C se mi tedy zmenšilo na požadovanou velikost a D jsem vytvořila nové ze zbytku. OS normálně naběhl, což překvapuje, myslela jsem, že jsou svazky roztroušeny po celém oddílu a proto nelze jeho velikost jen tak měnit.
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“