Dobrý deň, vyberám si netbook a v podstate sa rozhodujem len medzi dvoma variantami. Od netbooku cakam vydrz aspon 5 hodin, obrazovku tych 11palcov a viac, pracu s offisom, sledovanie filmov (aj prehrávanie fullhd cez hdmi) a mozno nejaku nenarocnu hru na oddych, proste take klasicke vyuzitie. Najviac sa mi pozdava Lenovo s205 ale neviem sa rozhodnut medzi dvoma variantami a to medzi lacnejsim so slabsim procesorom alebo drahsi so silnejsim:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-s205- ... 280339.htm
a
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-s205- ... 271723.htm
Moja otazka je hlavne ci sa oplati priplatit tych skoro 90 eur za lepsi procesor.
Dakujem za odpoved.
Netbook Lenovo s205
od zacate čekej 5hodin reálně, ne min. 5hodin.
situace s dual-core atomem + ION taky není lepší (ION žere skoro jako lowend dedikovaná grafika), navíc je atom slabší.
Takže buď zacate a max. těch 5hodin
nebo se kouknout po něčem s ULV core procesorem a intel grafikou, což těch 6-7 reálně dá.
např. Lenovo E120, cena je už ale vyšší.
Nebo vzít něco s dual core atomem, bez IONu (tzn. s intel 3150), ale zapomeň na akceleraci HD, flashe, apod...
jinak obecně je zacate dobrá volba, má-li to být něco takhle nenáročného.
jinak bych vzal tu silnější verzi.
Domam mám v PC pro rodiče na net E-350 1,6 a je to tak akorát, slabší bych nechtěl.
situace s dual-core atomem + ION taky není lepší (ION žere skoro jako lowend dedikovaná grafika), navíc je atom slabší.
Takže buď zacate a max. těch 5hodin
nebo se kouknout po něčem s ULV core procesorem a intel grafikou, což těch 6-7 reálně dá.
např. Lenovo E120, cena je už ale vyšší.
Nebo vzít něco s dual core atomem, bez IONu (tzn. s intel 3150), ale zapomeň na akceleraci HD, flashe, apod...
jinak obecně je zacate dobrá volba, má-li to být něco takhle nenáročného.
jinak bych vzal tu silnější verzi.
Domam mám v PC pro rodiče na net E-350 1,6 a je to tak akorát, slabší bych nechtěl.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
s205 s e-450 som mal ale bez windowsu a za cenu pod 300e. Zvladol bez problemov akceleraciu HD a celkovo s chodom a rychlostou procesoru som bol velmi spokojny, mal však vypaleny pixel v strede displeja tak som ho vratil a medzicasom sa aj vypredal, v alze mi povedali ze sa ani tak skoro objednavat nebude. Skor som sa priklanal k tej e-300 lebo sa mi moc nechce priplacat 100e za windows ktory mi je k nicomu. 

Zpět na „Jaký vybrat notebook“