notebook pro manzelku

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Donald123
občas něco napíše

notebook pro manzelku

Příspěvekod Donald123 » 07 pro 2011 07:50

Zdravim cleny fora. Omlouvam se za text bez interpunkce, ale jsem v zahranici. Take se omlouvam za typ dotazu, ktery urcite nemate v oblibe, ale jsem k nemu donucen okolnostmi.

Chtel bych zene koupit k vanocum notebook (pouziva 10 let stary thinkpad), ale jsem pracovne v zahranici a nemam vubec cas a moznosti venovat se vyberu. Jelikoz jsem zvykly zbozi tohoto typu peclive vybirat a posledni roky jsem vypadl z deni, potreboval bych radu.

Zena pocitac potebuje pro beznou praci, internet, obcas nejaky film.V podstate neni treba nejaky super vykon. Vydrz baterie neni rozhodujici. Rad bych alespon prumerne zpracovani.

Moje predstava:
uhlopricka do 14", matny display, win 7, HDMI, wifi, ctecka SD karet, mozna USB 3 (mam ex. disk s USB 3), kvalitni klavesnice, rychle spousteni, cena - samozrejme skoro zadarmo:) (predstava je kolem 12000, ale vubec nevim jestli je to realne)

Budu rad, za kazde nasmerovani, kde zacit, co v v dnesnich dnech u notebooku hledat. Necekam primo typ na konkretni notebook. Alespon typ procesoru, znacka notebooku atd., by mi moc pomohly.

Dekuji,
s pozdravem Libor

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 08 pro 2011 18:34

Zachování všech požadavků je za 12tisíc těžko splnitelné. Notebooků s matným displejem v této kategorii moc není, takže požadavky asi nejlépe splňují notebooky Thinkpad Edge od Lenova (kompletně matné, kvalitní klávesnice, v rámci ceny dobré zpracování). Tam máte na výběr z modelů 11", 13"a 14". USB3 nemá ani jeden z nich, ale 14" (E420) verze má alespoň slot pro rozšiřující karty ExpressCard, přes který by šlo USB3 dodělat. Dále má jako jediný model optickou mechaniku.
Ačkoliv to je přes 12 tisíc, tak bych bral něco takového: http://notebooky.heureka.cz/lenovo-thin ... 0-nz1almc/
Pokud by se mělo jít dolů s cenou, tak už se nepodaří zachovat všechny požadavky.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Donald123
občas něco napíše

Příspěvekod Donald123 » 08 pro 2011 21:22

děkuji za odpověď a tip. Je to trochu výš, než jsem plánoval, ale v podstatě to vypadá velmi slušně. Nevím jestli se nevzdat požadavku na matný display..možná by to ještě rozšířilo možnosti. I když otayné je, jestli mám čas je ještě rozšiřovat:-)

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 09 pro 2011 01:36

Pokud by Vám (Vaší ženě) nevadila trochu větší hlučnost, tak je zde možnost i HP Probook 4330s http://notebooky.heureka.cz/hp-probook-4330s-lw836ea/ (recenze http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... s?brand=HP ) , který má v základu i USB3 a splňuje všechny ostatní požadavky.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Donald123
občas něco napíše

Příspěvekod Donald123 » 10 pro 2011 16:54

hm, děkuju moc, vypadá to slušně. USB3 tam sice nevidím (asi koukám na starší model), ale i tak to je pěkné

Zpět na „Jaký vybrat notebook“