Repas za 7k nebo nejlevnější nový?
Repas za 7k nebo nejlevnější nový?
Jedna slečna mě požádala, jestli bych jí nepomohl s výběrem ntb. Chtějí do toho investovat maximálně 7000,- a rovnou uvažují o nějakém repasu třeba z gigacomputer.cz... Chtěl jsem se zeptat, jestli je rozumné koupit repas za 7 nebo by bylo lepší jim navrhnout, ať tisíc nebo dva přidají a koupí se co nejlevnější low-end. Měl by to být noťas do školy, na internet a na filmy, takže taková ta klasika. A také aby měl předinstalovaná Windows. Co si o tom myslíte? Dá se do 8-9k najít něco co by splňovalo požadavky, nebo je lepší jít do toho repasu za 7? Děkuji za názory...
V gigacomputer bych nekoupil ani tužkový baterky...ty notebooky jsou prakticky bez záruky.
Určitě bych šel do nového...za 8-9tis se dají už sehnat pěkné booky.
Třeba tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94827
Určitě bych šel do nového...za 8-9tis se dají už sehnat pěkné booky.
Třeba tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94827
Asus ROG Strix G18
Hl. se vyhnout čemukoliv s dedikovanou grafikou jako čert kříži. Hl. nvidii (poruchová série 8xxx a od ní odvzoené quadra).
Jestli repas, tak thinkpad T60/61 s integrovanou grafikou. Příp. latitude D630/830, opět s intelem.
A počítat s tí, že když to náhodou odejde, tak nová deska = několik tisíc.
Jestli repas, tak thinkpad T60/61 s integrovanou grafikou. Příp. latitude D630/830, opět s intelem.
A počítat s tí, že když to náhodou odejde, tak nová deska = několik tisíc.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Přesně tak, souhlasím. ThinkPady T60 patří snad k nejlepším notebookům co ještě poctivé IBM divize vyrobily. V super stavu jsou na [odkaz odstraněn] za úvahu sojí pro slečnu i menší verze X60 s 12" LCD [odkaz odstraněn] - pokud slečna nepotřebuje optickou mechaniku, je skvělej, má 1,5 kg.
edit by jirrick: předchozí příspěvek se necituje,
odkazy odstraněny pro důvodné podezření z reklamy
edit by jirrick: předchozí příspěvek se necituje,
odkazy odstraněny pro důvodné podezření z reklamy
Pozn. T60 už byly pod Lenovem.
A narozdíl od předešlých IBM T4x byly odolnější (dostaly masivnější základnu a navíc top cover roll cage, které už dnešní modely opět nemají).
Já bych i tak doporučil vzít raděj nový notebook.
X60 bych si klidně koupil já, pokud se něco podělá, jsem schopen si sehnat třeba z ebay.com levněji ND a doma si to rozchodit. Ale běžný uživatel... servisy jsou drahé a pak se koupě staršího ntb může hoodně prodražit.
Postarší notebook bych doporučil snad v případě, že by se jednalo o vyšší business třídu ještě v původní záruce výrobce + s možností dalšího prodloužení.
EDIT:
já než to napsal, Jirrick mě předběhl
A narozdíl od předešlých IBM T4x byly odolnější (dostaly masivnější základnu a navíc top cover roll cage, které už dnešní modely opět nemají).
Já bych i tak doporučil vzít raděj nový notebook.
X60 bych si klidně koupil já, pokud se něco podělá, jsem schopen si sehnat třeba z ebay.com levněji ND a doma si to rozchodit. Ale běžný uživatel... servisy jsou drahé a pak se koupě staršího ntb může hoodně prodražit.
Postarší notebook bych doporučil snad v případě, že by se jednalo o vyšší business třídu ještě v původní záruce výrobce + s možností dalšího prodloužení.
EDIT:
já než to napsal, Jirrick mě předběhl
kazdy velky byk byl jednou tele
Zpět na „Jaký vybrat notebook“