no mam tento notas teraz novo kupeny...nehovorim ze je to najtichsia masina co som kedy videl, ale tak aspon viem ze funguje...a na intraku je mi fakt jedno ze vrci ked tam neni niekedy ani vlasneho slova pocut
Koupili jsme nový HP 4530s a jsem trochu zmaten z toho hluku. Počítal jsem, že nebude z nejtišších, ale todle me zarazilo. Normální větrák neberu v potaz, jeho hukot mi nevadí, ale zhruba z levého horního rohu se ozývá takový nepravidlený ?vysokofrekvenční? zvuk. Řekl bych, že jde o pevný disk. Napsal by sem někdo své zkušenosti? Je todle normální? Jde o takové jakoby pískání...
Ghost: A to pouze některé, všeobecně se to nedá říct. Jakž takž (tedy ne všude stejně, jsou dva čipy a každý se chová trochu jinak) to funguje pro 30 a 40 generace, na 60 to už zase nefunguje (nicméně za tuhle informaci neručím, možná to rozchodila nějaká nová verze HWinfa).
Widlak píše:Chystám se to zkusit, tak pak dám echo.
EDIT: Tak funguje! Běžná práce, teplota CPU 55°C a jedinej zvuk, co slyším, je hrabání HDD.
Osobně mi hlučnější větrák nevadil, to vůbec ne, ale na tohle si klidně zvyknu.
Super zpráva, leč já jsem nainstaloval již druhou verzi a nefunguje to. Vypadá to že se to snaží nastavit správné otáčky, ale nereaguje to.
Není tam někde nějaká záludnost ?
Já tam snad nic nenastavoval, při "Smart" modu se větráček roztočí, když teplota CPU přesáhne 60°C, jakmile klesne pod 50°C tak se vypne. Žádnou záludnost bych v tom neviděl
Widlak píše:Já tam snad nic nenastavoval, při "Smart" modu se větráček roztočí, když teplota CPU přesáhne 60°C, jakmile klesne pod 50°C tak se vypne. Žádnou záludnost bych v tom neviděl
Mě to tak nefunguje, mám ProBook 4530s, celý notebook to zpomalí, větrák hučí dál, procesor vylítne na 100%. Musel jsem to odinstalovat. Před tím jsem dával nový BIOS. Naštěstí notebook se po nějakém čase ztišil zázračně sám.