Toto téma jsem založil spíše jako námět do diskuse za účelem shromáždění názorů od pověřených lidí.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Vlastním T60p 14.1" s procesorem T7400. Mám nyní možnost si pořídit přes známého v USA T60p 15" s IPS panelem a procesorem T7600 (což je nejvyšší typ CPU, který T60 utáhne).
Ten notebook nepotřebuji, protože už jeden TP 14.1" mám. Proč ale chci ten 15" IPS? Odpověď je jednuduchá - zkrátka se bojím, že takový klenot už později nebude absolutně k sehnání. A když už budou na prodej, tak značně opotřebované a vysvícené kousky. Je můj názor správný?
Faktem je, že bych se asi trošku prohnul při placení, protože k tomu bude nutno zaplatit poštovné a taky clo (pokud se nemýlím). Stále ale převažuje chtíč po výkonném nesehnatelném CPU a hlavně po IPS panelu, který dnes už v noteboocích není. Jediná nevýhoda je nižší mobilita.
Důvodem tohoto témata je hlavně fakt, že dodnes jsem nenašel alternativu za můj T60p. Současné T4xx a T5xx jsou widescreen velké a tlusté neohrabané modely; a řada X se začíná též kazit - viz cenově přemrštěná X1 s lesklým displayem a chicklet klávesnicí... Možná přijatelná volba by mohla být X220, ale ta už je příliš mini pro každodenní práci. Pozn.: vše můj názor.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Konečná otázka: Koupili by jste si o třídu lepší Thinkpad než máte, jen ze strachu, že už později nebude dostupný?