Dobry den,
Uz dlhsiu dobu si vyberam kvalitnejsi notebook. Dosiel som k tymto dvom
http://www.alza.cz/msi-ge620dx-456cs-d259513.htm
http://www.alza.cz/asus-n55sf-s1262v-d272704.htm#popis
trochu potrebujem poradit lebo oba nb maju svoje plusy i minusi a uz nechcem urobit chybu ako z nb co mam teraz. po pripade ked niekto vlastni tak chcel by som pocut jeho nazor.
V odkazoch z alzy su v porovnatelenej cene.
Keby ste mali nejake ine budem vdacny.
Moj rozpocet je do 25 tisic Kc (asi 1000€).
Od nb potrebujem:
mobilny lebo celkom dost sa s nim nabeham takze max 15.6 max 3kg
odolnejsi (vela cetujem vlakom a v lietadle ho mam za sebou).
Intel i7 podmienkou.
Chcem si konecne uzit troska novsich hier (Cod, Battlefield 3, Mafia 2, GTA 4 a pod.)
Som profesionalny pilot vo vycviku a obcas cvicim na pocitaci niektore veci na FSX (nezda sa ale je to celkom narocne na RAM), ktoremu uz moj sucasny pocitac nestiha.
Tak isto prilezitostne robim grafiku v gimpe.
Dakujem za rady a napady.
herny nb do 25000 max 15.6 do 3kg intel i7
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Uf, takže:
1) Herní notebook se vylučuje s kvalitním notebookem na časté přenášení (obzvlášť v této ceně to jsou jen laciné plasty určené pro ležení na stole s minimálním přenášením)
2) gt555m je na nové hry typu BF3 ve fullHD slabá
3) i7 + výkonnější grafika v 15,6 za 25.000,- = sebevražda ten notebook se nezvládne uchladit a bez solidní chladící podložky bude docházet k přehřívání a ztrátě výkonu
4) i 3kg jsou na časté přenášení opravdu hodně
Moje doporučení je: seřadit si priority a dle toho se zaměřit buď na herní notebooky (slušný grafický výkon ale slabé šasi, výdrž na baterce a s výkonnými komponenty nebezpečí přehřívání) nebo business sektor (solidní šasi, chlazení a z pravidla i nižší hmotnost ale zase slabý grafický výkon). Střední cesta by mohla být něco takovéhoto http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edge ... 277157.htm A nebo si ještě připlatit, v ceně kolem (spíš nad) 30.000,- by se už mohlo najít i něco lepšího. Případně se vzdát dedikované grafiky a vzít něco s i7 - opět věc priorit (můžu vědět proč je i7 podmínka?)
1) Herní notebook se vylučuje s kvalitním notebookem na časté přenášení (obzvlášť v této ceně to jsou jen laciné plasty určené pro ležení na stole s minimálním přenášením)
2) gt555m je na nové hry typu BF3 ve fullHD slabá
3) i7 + výkonnější grafika v 15,6 za 25.000,- = sebevražda ten notebook se nezvládne uchladit a bez solidní chladící podložky bude docházet k přehřívání a ztrátě výkonu
4) i 3kg jsou na časté přenášení opravdu hodně
Moje doporučení je: seřadit si priority a dle toho se zaměřit buď na herní notebooky (slušný grafický výkon ale slabé šasi, výdrž na baterce a s výkonnými komponenty nebezpečí přehřívání) nebo business sektor (solidní šasi, chlazení a z pravidla i nižší hmotnost ale zase slabý grafický výkon). Střední cesta by mohla být něco takovéhoto http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edge ... 277157.htm A nebo si ještě připlatit, v ceně kolem (spíš nad) 30.000,- by se už mohlo najít i něco lepšího. Případně se vzdát dedikované grafiky a vzít něco s i7 - opět věc priorit (můžu vědět proč je i7 podmínka?)
lenovo ThinkPad T420i
Dakujem setkym za vyjadrenia
. Ale vidim asi ze som sa trosku zle vyjadril. Asi to nemal byt herny nb ale nb na ktorom sa budu dat hrat aj novsie hry a urcite nie full hd na plnom v to ani nedufam zas az tak si nepotrpim ale potesi to. Potrebujem aby sa dal prenasat. Vydrz nemusi mat nejak extremnu stale nosim tak ci tak zo sebou adapter a zatial som nikdy nemal problem zo zasuvkou. Hry aby sa dali hrat skor prilezitostne ked pridem trebarz nejaky konecne volny vecer vecer na kolej kde mam uz teraz extremne vykonu chladiacu podlazku (to moje hp tiez nieco vyhreje a to tam pustim len Cod2 aj to my nejde po plnymi). i7 som chcel preto lebo predpokladam ze tento nb budem mat zase na 3-5rokov a i7 snad bude stihat modernejsim nb a programom este aspon 3 roky.

-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
No tak v tom případě bych asi šel tou střední cestou. Takže se mrkni na to lenovo, co jsem postoval výše nebo na tento travelmate http://www.czc.cz/acer-travelmate-timel ... 77/produkt Oba se vyznačuji slušnou konstrukcí se slitinovými prvky.
lenovo E420s
+ lepší klávesnice
+ trackpoint
+ lampička na osvětlení klávesnice
+ tiché chlazení
- lesklý displej (resp. matný, překrytý lesklým sklem aneb OMFG WTF?)
Acer 8473tg
+ vyšší grafický výkon (odhadem tak o 10%)
+ matný displej
- mě osobně nesedí ta klávesnice a i hluk by mohl být o kousek nižší (uznávám ale, že jsem v tomto trochu náročný a ani jedno není žádná hrůza, spíš průměr)
lenovo E420s
+ lepší klávesnice
+ trackpoint
+ lampička na osvětlení klávesnice
+ tiché chlazení
- lesklý displej (resp. matný, překrytý lesklým sklem aneb OMFG WTF?)
Acer 8473tg
+ vyšší grafický výkon (odhadem tak o 10%)
+ matný displej
- mě osobně nesedí ta klávesnice a i hluk by mohl být o kousek nižší (uznávám ale, že jsem v tomto trochu náročný a ani jedno není žádná hrůza, spíš průměr)
lenovo ThinkPad T420i
Zpět na „Jaký vybrat notebook“