Lenovo Y570 - zkušenosti uživatelů
Dobrý večer
Už jsem opravdu zoufalý a nevím si rady.
Po 3 dny se snažím nastavit grafiku nVidia u jednotivých položek a také celkově na kartě Globální nastavení jako primární zobrazovací jednotku.
Řeším například problém, když chci hrát přez gamepark cod4 tak je tam v klientu pouze možnost pustit a pustí se mi cod4 přez integrovanou...Když změním ve správě 3D aby se to pouštělo přez nvidii tak se mi to neuloží ani když dám Použít.
Postup:
Otevřu, Vyberu jako prioritní grafiku nVidii, uložím.
Otevřu znova a opět je tam globální nastavení -> integrovaná
To samé na záložce Globální nastavení...
Děkuji za jakkýkoliv tip, jsem opravdu v koncích.
Mám poslední verzi biosu - Chtěl sem to změnit při startu v něm ale bohužel tam takovou funkci nemám ( vypadá jak demoverze biosu)
Poslední ovladače grafiky mám též.. Děkuji
Už jsem opravdu zoufalý a nevím si rady.
Po 3 dny se snažím nastavit grafiku nVidia u jednotivých položek a také celkově na kartě Globální nastavení jako primární zobrazovací jednotku.
Řeším například problém, když chci hrát přez gamepark cod4 tak je tam v klientu pouze možnost pustit a pustí se mi cod4 přez integrovanou...Když změním ve správě 3D aby se to pouštělo přez nvidii tak se mi to neuloží ani když dám Použít.
Postup:
Otevřu, Vyberu jako prioritní grafiku nVidii, uložím.
Otevřu znova a opět je tam globální nastavení -> integrovaná
To samé na záložce Globální nastavení...
Děkuji za jakkýkoliv tip, jsem opravdu v koncích.
Mám poslední verzi biosu - Chtěl sem to změnit při startu v něm ale bohužel tam takovou funkci nemám ( vypadá jak demoverze biosu)
Poslední ovladače grafiky mám též.. Děkuji
Lenovo Ideapad y570
Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz (4 CPUs); 6GB DDR3 RAM; nVidia GeForce GT555M 2GB GDDR5; 750GB
Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz (4 CPUs); 6GB DDR3 RAM; nVidia GeForce GT555M 2GB GDDR5; 750GB
Problém není u této hry.. Ostatní spustím přez pravý a vyberu si to.. Ale jde o tom, že nemohu změnit volbu z Globální nastavení na vlastní výběr - nVdiie. Pokaždé se to vrátí z5 na globální nastavení což je intergrovaná
Lenovo Ideapad y570
-
- občas něco napíše
Myslím že to tu už aj niekde bolo písané ale Geforce nemôže fungovať bez intelackej HD pretože na ňu su napojené všetky obrazové výstupy geforce len vipočíta frame a potom ho odošle intel grafike a tá ho zobrazí takže žiaľ nieje možné intel grafiku úplne vypnúť ale zo svojích skúseností musím povedať že z optimusom som nemal žiadne problémi a na ovládačoch 285.62 whql funguje všetko ako má(jedine na hre Driver sf som musel zapnúť geforce manuálne)
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Před dvěma měsíci jsem si koupil model lenova y570. Již nějakou dobu sleduji, že když píši, tak slyším jak mi zavřený panel drnčí o okolní plasty. Možná o nic nejde, v krámě jsem se ptal, zda-li to reklamovat a řekli, že může být volnější - je tam okolo i dost vůle. Spíš mě zajímá, jestli podobné věci zaregistroval i někdo jiný a jestli to vůbec řešit, když vše ostatní funguje bez problémů.
Díky za info.
Díky za info.
Zdravím všechny.
Plánuju koupit Lenovo Y570, ale potřebuju si ujasnit pár věcí.
Vím že se notebook prodává ve verzi se dvěmi GPU.
555M s 96 shadery a 1GB DDR5 paměti.
555M s 144 shadery a 2GB DDR3 paměti.
Bohužel v určitých diskuzích jsem našel, že existuje i varianta 555M, 96 shaderů a 2GB DDR5.
Můžete to někdo potvrdit/vyvrátit. BTW vím že rozdíl 1GB vs 2GB není podstatný, jde mi spíš o ty frekvence a o ujasnění. Díky
PS: Zdržte se flamu, že to nemá smysl řešit, prostě mě to zajímá díky za odpověď.
Plánuju koupit Lenovo Y570, ale potřebuju si ujasnit pár věcí.
Vím že se notebook prodává ve verzi se dvěmi GPU.
555M s 96 shadery a 1GB DDR5 paměti.
555M s 144 shadery a 2GB DDR3 paměti.
Bohužel v určitých diskuzích jsem našel, že existuje i varianta 555M, 96 shaderů a 2GB DDR5.
Můžete to někdo potvrdit/vyvrátit. BTW vím že rozdíl 1GB vs 2GB není podstatný, jde mi spíš o ty frekvence a o ujasnění. Díky
PS: Zdržte se flamu, že to nemá smysl řešit, prostě mě to zajímá díky za odpověď.
Ani moje verze s i5 2450m nemá USB3, aspoň tedy není žádné modré, takže si myslím že nemá.
Nvidia je ta třetí varianta, tedy: 96 shaderů, 2Gb, GDDR5
viz. screen:
http://svetobrazku.cz/upload/images/arx1327516915q.jpg
Vyzkoušel jsem Sony Vegas movie studio 11 HD platinum a šlape bez problémů, rendering nesrovnatelný s mým starším PC. Akorát při renderingu jede procesor jen na 35%, tak nevím jestli lze někde nastavit aby šlapal víc a rendering se zkrátil, Protože na PC mi jel CPU na 99%.
Jinak objevila se jedna nepěkná vlastnost, která se týká HDD. Když je ventilátor v normálu, tak ho přehlučuje HDD jakoby čtením nebo zápisem dat v intervalech asi 1 až 2s, kontroval jsem ho v HD tune a v pořádku, žádný vadný sektor, všechno ok. Akorát parkování hlaviček mám po 256hodinách provozu na čísle 1650.
Dělá to i při spuštění PC když naběhne přihlašovací obrazovka, tak hned začně něco dělat, kontrolka lehce každou 1 - 2s problikne.
Nevíte co to, nebo čím to je? díky.
Jinak jak říkáte, že jsou některé barvy oproti ostatním monitorům odlišné, tak to jsem nezpozoroval a to mám hned vedle ntb zaplý i ex. monitor. Podívejte se jestli u integrovaného lcd nemáte nastavenou nejakou barvu
na větší diskozitu nebo tak něco. Liší akorát v tom že bílá je bělejší oproti monitoru a černá je hrozná oproti monitoru (matný). Barevnost i přes různá nastavení nejde dohnat na barevnost monitoru, ale zase vypadjí reálněji... prostě světlé prostředí dobré, tmavé prostředí špatné.
V tmavém prostředí jsou dost mizerné i pozorovací úhly. Zatímco na monitoru je tmavá fotka ze všech úhlu téměř stejná a pozorovatelná. Tak na ntb je ze předu moc jakoby prosvětlená škaredá a z úhlu nepozorovatelná zahlcuje se (zčerńuje s odleskem) vše splývá. To mě štve tmavé prostředí mám rád.
EDIT: teď jsem zpozoroval ve vykreslování barev nějaké změny
zrovna tady na fóru mám na monitoru okolí textu v rámečku světle modré do šeda a na ntb bílé. Nebo na zippyshare.com je na Monitoru jeden rám žlutý se žlutou výplní a na ntb je jen žluté olemování s bílou výplní.
Ale to by mohlo být taky nastavením monitorů.
Nvidia je ta třetí varianta, tedy: 96 shaderů, 2Gb, GDDR5
viz. screen:
http://svetobrazku.cz/upload/images/arx1327516915q.jpg
Vyzkoušel jsem Sony Vegas movie studio 11 HD platinum a šlape bez problémů, rendering nesrovnatelný s mým starším PC. Akorát při renderingu jede procesor jen na 35%, tak nevím jestli lze někde nastavit aby šlapal víc a rendering se zkrátil, Protože na PC mi jel CPU na 99%.
Jinak objevila se jedna nepěkná vlastnost, která se týká HDD. Když je ventilátor v normálu, tak ho přehlučuje HDD jakoby čtením nebo zápisem dat v intervalech asi 1 až 2s, kontroval jsem ho v HD tune a v pořádku, žádný vadný sektor, všechno ok. Akorát parkování hlaviček mám po 256hodinách provozu na čísle 1650.
Dělá to i při spuštění PC když naběhne přihlašovací obrazovka, tak hned začně něco dělat, kontrolka lehce každou 1 - 2s problikne.
Nevíte co to, nebo čím to je? díky.
Jinak jak říkáte, že jsou některé barvy oproti ostatním monitorům odlišné, tak to jsem nezpozoroval a to mám hned vedle ntb zaplý i ex. monitor. Podívejte se jestli u integrovaného lcd nemáte nastavenou nejakou barvu
na větší diskozitu nebo tak něco. Liší akorát v tom že bílá je bělejší oproti monitoru a černá je hrozná oproti monitoru (matný). Barevnost i přes různá nastavení nejde dohnat na barevnost monitoru, ale zase vypadjí reálněji... prostě světlé prostředí dobré, tmavé prostředí špatné.
V tmavém prostředí jsou dost mizerné i pozorovací úhly. Zatímco na monitoru je tmavá fotka ze všech úhlu téměř stejná a pozorovatelná. Tak na ntb je ze předu moc jakoby prosvětlená škaredá a z úhlu nepozorovatelná zahlcuje se (zčerńuje s odleskem) vše splývá. To mě štve tmavé prostředí mám rád.
EDIT: teď jsem zpozoroval ve vykreslování barev nějaké změny
zrovna tady na fóru mám na monitoru okolí textu v rámečku světle modré do šeda a na ntb bílé. Nebo na zippyshare.com je na Monitoru jeden rám žlutý se žlutou výplní a na ntb je jen žluté olemování s bílou výplní.
Ale to by mohlo být taky nastavením monitorů.
Naposledy upravil(a) coolwall dne 25 led 2012 19:42, celkem upraveno 2 x.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“