ThinkPad T60p (15" IPS) - otázka existence
Python.P píše:já to chápu že jsme každej jiný... položil jsem ti otázky na které jsi neodpovědel tak odpověď ať se hnem z místa
A předchozí příspěvek se necituje
1- Flaschoval som vo windows 7(upgrade flasch biosu 3.03 pre windows aj vistu)
2--Doska podľa všetkeho nieje kaput(po odpojeni baterie biosu som skušal odobratim RAM sygnalizacium bip zvuku, kzory presne oznamil chybu RAM)
3---Robil som booth cd za pomoci booth iso (COMMAND, IBMBIO, IBMDOS, phlash16, BSWinDvr, BiosSettingsWindows, BiosSettingsWindows User's Guide)
4----Všetko nerom booth cd
5-----Po načitani cd som zadaval ---cd c:(d-m) mi to nechcelo chytiť
neviem, či cmd mi to nebralo, ale nič sa nedialo
6------Chcel som zadať PHLASH16.exe, ale k tomu nikdy nedošlo
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
pokud byl spatne provedeny flash BIOS-u, tak je asi jedinou moznosti vypajet z desky SPI FLASH ROM (alias FLASH pamet, ktera obsahuje BIOS) a znova ji flashnout v externim programatoru.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
vanilka píše:pokud byl spatne provedeny flash BIOS-u, tak je asi jedinou moznosti vypajet z desky SPI FLASH ROM (alias FLASH pamet, ktera obsahuje BIOS) a znova ji flashnout v externim programatoru.
Diky o tom viem, ale volim novy bios čip priložiť na osadeny, tak aby sa kontakty dotykali. Urobim start a bios by sa mal načitať do RAM a po asi pol hodine vypnem noťas. Pri naslednom starte by sa mal už len stary bios načitať z RAM kde sa zvykne uložiť. Je to ppodľa mňa lepšie ako odpajať a priletovať novy bios chip. Ahoj
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
to, co pises, je podle me (a z titulu SPI) kravina navic BIOS vyuzivas pri kazdym startu booka (POST), tzn.pokud uz by se ti nejakym zpusobem povedlo booka nastartovat (treba tak, ze by si jinou SPI s flashnutym BIOS-em pripajel pres dratky na desku a u puvodni SPI docasne prerusil napajeni), musel by si (podotykam ze za behu) novou SPI odpojit, puvodni SPI pripojit a provest flash. to si ale zada 1) jeste jednu SPI 2) za behu prepinat / pajet SPI na desce. proti tomu je vypajeni SPI, flashnuti a pripajeni podstatne jednodussi a bezpecnejsi
rework (reflow, reball) BGA IC
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tono4224: Takové řešení není technicky realizovatelné. To není sběrnice, kde by měl každý čip svou vlastní adresu a mohly všechny komunikovat zároveň na stejných pinech.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Python.P píše:OT: je tak těžké pochopit že předchozí příspěvky se necitují ? ? ?
Mal by som ešte jeden dotaz. Spraveve cd s biosom som skušal davať do HP dv 4 a HP dv 6750, v oboch mi nabehol DOS. Takže cd by malo byť OK. Len na IBM mi nefachči display, tak nevidim čo tam mám. Teraz k ottázke. Ako zadať do DOS cestu k cd? Prosim presne tak, ako to mam zadať. Diky všetkým.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“