Výběr notebooku škola\zábava
-
- občas něco napíše
Výběr notebooku škola\zábava
Chtěl bych si vybrat notebook do školy, z čehož plyne častější přenášení, takže aby vydržel každodenní nošení. Zároveň ale potřebuji aby byl výkonný. Potřebuji CAD a Inventor a občas si zahraju nějakou tu hru, takže bych rád aby obstál i v tomto ohledu (nejde mi o to hrát Battlefield 3 na plnej kotel, ale spíš starší hry, resp ty nové na nižší detaily). Jde mi o to aby nebyl težký, takže váhu bych bral cca do dvou kil. Co se týče úhlopříčky tak bych si myslel tak 14" , mohlo by být i menší, ale větší určitě ne, mám externí monitor a chci aby byl notebook v rámci možností co nejmenší. Jelikož ve 13,3" jsou výkonné modely drahé, tak se mi jeví jako nejlepší 14". Tam mě zaujaly dva modely od Lenova, konkrétně TP Edge 420s a IP U400. U400 se mi líbí vzhledově, ale vím, že je trochu horší než ten Edge. Chci se tedy zeptat který z nich, popřípadě nějaký úplně jiný v té hladině do 21tisíc by jste mi doporučili, pokud vezmete v úvahu fakt, že mám 64GB ssd doma. Rád bych ho použil, takže pokud by jste brali v potaz možnost rozšíření o ssd disk, jaký notebook by byl vhodný. Můj kandidát je ten Edge 420s, ale zajímalo by mě jestli nemáte nějaké zkušenosti s výměnou mechaniky za hdd. A trochu mě odrazuje výdrž baterie, v recenzi na kterou tu někdo odkazoval psali přes 5 hodin, ale na fóru padali časy 2.5 až 3 hodiny, což je dost málo. Co je na tom tedy pravdy (nějaké zkušenosti, kdo ho vlastníte, nebo nevím jak jinak se dopátrat kde je pravda) protože výdrž 3 hodiny je docela malá. Díky za odpovědi a rady
- Chlebovnik
- guru
Edge je fajn, ale na CAD a Inventor bych pouvažoval o externím monitoru. Rýsovat na 1366x768 je vcelku utrpení.
Jinak: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=31473
Jinak: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=31473
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Zpět na „Jaký vybrat notebook“