Dobrý den. Ztratil jsem noteboo od aceru. Obešel jsem všechny místa kde by mohl být a nikde není...
Chci se zeptat, je to série travelmate 5760g. Je možné ho nějak najít? Zaměření přes GPS, lokalizátor zabudoaný v těle, popř. jiná možnost jak ho objevit?
Ztráta
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ztráta
McMamlas píše:..Zaměření přes GPS, lokalizátor zabudoaný v těle..
moc se koukas na Mission Impossible
mas proste smulu. priste si veci jako je book lip hlidej..
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Ztráta
Dobrý... MI jsem ještě neviděl, nicméně můj mobil, je snadno hledatelný přes GPS, IMP tuším, přes net, operátora... tisíc dalších věcí. Prostě jsme snadno dohledatelní. Vím že můj macbook měl nějakou funci hidden, kde se něchali i postahovat soubory, zapnout webkua by se vyhledal vlastník a rovněž ho lokalizoat.
Žel acer je můj první kousek z této řady a byl mi ukraden... Jo dobře, možná jsem neměl spát, ale nenapadlo mě že z vlaku kdy ten notebook byl vedle mě, ho někdo vezme... Nicméně nevěřím tomu že když mobil se nechá najít přes min. 5 věci notebook nebude mít ani jednu.
Žel acer je můj první kousek z této řady a byl mi ukraden... Jo dobře, možná jsem neměl spát, ale nenapadlo mě že z vlaku kdy ten notebook byl vedle mě, ho někdo vezme... Nicméně nevěřím tomu že když mobil se nechá najít přes min. 5 věci notebook nebude mít ani jednu.
Jako ve filmu, zmacknout 3x Escape, 2x F1, 8x Enter...neco zamumlat o tom, ze to je specialni a tajne a vyskoci ti na milimetr presna pozice notebooku?
Notebook se da najit, pokud jsi tam nejaky specialni software nainstaloval (a vetsinuo si ho predtim za slusne penize koupil). Udelal jsi to?
Muzes to maximalne nahlasit na policii a zkusit kontaktovat Acer, jestli vedou databazi kradenych notebooku. Pak by se teoreticky mohl ukazat treba v nejakem servisu.
Notebook se da najit, pokud jsi tam nejaky specialni software nainstaloval (a vetsinuo si ho predtim za slusne penize koupil). Udelal jsi to?
Muzes to maximalne nahlasit na policii a zkusit kontaktovat Acer, jestli vedou databazi kradenych notebooku. Pak by se teoreticky mohl ukazat treba v nejakem servisu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Možná by jsi se divil. Zkoušel jsem to se svým mobilem a zaměření na 0.5m přesně. Ale to je mobil...
SW jsem bohužel neměl, je škoda že se to začíná řešit až když se to stane... Právě proto chci vědět jestli to jde i jinak. četl jsem něco o vyhledávání přes WiFi, ale nevím jak by to mělo fungovat. Nějaké zkušenosti?
Jo na policii hned zajdu jak bude možnost, zkusím se zeptat jeslti to neblyo i na bezpečnostních kamerách vidět a na servisi také napíšu.
SW jsem bohužel neměl, je škoda že se to začíná řešit až když se to stane... Právě proto chci vědět jestli to jde i jinak. četl jsem něco o vyhledávání přes WiFi, ale nevím jak by to mělo fungovat. Nějaké zkušenosti?
Jo na policii hned zajdu jak bude možnost, zkusím se zeptat jeslti to neblyo i na bezpečnostních kamerách vidět a na servisi také napíšu.
Pres GPS mozna, pres BTS urcite ne. Ale to je mobil, ktery pro fungovani musi nutne komunikovat s BTS a posila o sobe informace, ktere se nedaji jednoduse zmenit.
Taky operatori jsou tri, kolik je poskytovatelu netu?
Teoreticky by to slo pres MAC adresu, ale prakticky to nikdo delat nebude. Urcite ne u levneho notebooku v cene okolo 15 tisic. Navic na netu najdes hromadu navodu, jak MAC adresu na par kliknuti zmenit na libovolnou jinou.
Taky operatori jsou tri, kolik je poskytovatelu netu?
Teoreticky by to slo pres MAC adresu, ale prakticky to nikdo delat nebude. Urcite ne u levneho notebooku v cene okolo 15 tisic. Navic na netu najdes hromadu navodu, jak MAC adresu na par kliknuti zmenit na libovolnou jinou.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Marketingovy blabol - tipnul bych to na Intel Anti-Theft.
Musi to ten konkretni model podporovat, musis tam mit nainstalovany a nastaveny software (nemas)...a pak muzes zacit resit, jak ho zablokovat, smazat.
http://www.svetsiti.cz/clanek.asp?cid=2174
Musi to ten konkretni model podporovat, musis tam mit nainstalovany a nastaveny software (nemas)...a pak muzes zacit resit, jak ho zablokovat, smazat.
http://www.svetsiti.cz/clanek.asp?cid=2174
Intel Anti-Theft vyzaduje 3G modem a vPro chipset co je v akomkolvek notebooku za 19tisic nerealne. tuto kombinaciu maju len niektore business notebooky vyssej triedy a musi to byt zapnute a nakonfigurovane. lowend od Aceru tuto moznost urcite nema.
podla Wifi sa neda najst nic pokial tam nie je nainstalovany bezpecnostny SW (plati sa niekolko desiatok USD rocne) a zlodej je tak tupy, ze ani nepreinstaluje OS. vsetky HW riesenia pouzivaju 3G modem.
kazdopadne pokial nebolo na toto riziko myslene PRED kradezou tak PO kradezi je uz NESKORO. da sa to najst maximalne podla serioveho cisla ked to niekto prinesie do autorizovaneho servisu (velmi mala sanca).
podla Wifi sa neda najst nic pokial tam nie je nainstalovany bezpecnostny SW (plati sa niekolko desiatok USD rocne) a zlodej je tak tupy, ze ani nepreinstaluje OS. vsetky HW riesenia pouzivaju 3G modem.
kazdopadne pokial nebolo na toto riziko myslene PRED kradezou tak PO kradezi je uz NESKORO. da sa to najst maximalne podla serioveho cisla ked to niekto prinesie do autorizovaneho servisu (velmi mala sanca).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Tak najst mobil nie je problem ako uz bolo pisane vdaka BTS a GPS (hlavne tie nove s Androideom, ktory toho o sebe posiela kade tade az az). Ale to by sa niekomu (Policia) muselo aj chciet.
Co sa notebooku tyka, tak ak zlodej nie je vyslovene "tupon", tak prve co urobi je to, ze preinstaluje system. To iste by koniec-koncov mal urobit aj zlodej telefonu...
Co sa notebooku tyka, tak ak zlodej nie je vyslovene "tupon", tak prve co urobi je to, ze preinstaluje system. To iste by koniec-koncov mal urobit aj zlodej telefonu...