4830TG - battery wear level
4830TG - battery wear level
Chcel by som sa spytat majitelov daneho modelu, ale aj ostatnych novych modelov od Aceru, ze ako su na tom s opotrebovanim baterie. Ja mam teraz mesiac 4830TG a uz 3% opotrebenie baterie, z toho bolo 1% uz po tyzdni. Doma mame 1,5 roka stary 4820TG a tam je stale len 1%. Co som mal predtym 5720G, tak tam bolo cele 2 roky 0% a po 4 sa to vysplhalo na 30%.
Viem, ze 3% nie su moc, ale za mesiac mi to pride nejako prirychlo, obzvlast, ked by v tomto modeli mala byt bateria, ktora ma (podla vyrobcu) vydrzat 1000 cyklov bez opotrebenia. Notebook je pouzivany uplne bezne ako aj tie vyssie uvedene - vacsinu casu na zdroji a ked treba na bateriu.
Kolko % musi bateria stratit za nejaky cas, aby to bolo na reklamaciu? Nieze, by sa mi reklamovat nejako chcelo
Viem, ze 3% nie su moc, ale za mesiac mi to pride nejako prirychlo, obzvlast, ked by v tomto modeli mala byt bateria, ktora ma (podla vyrobcu) vydrzat 1000 cyklov bez opotrebenia. Notebook je pouzivany uplne bezne ako aj tie vyssie uvedene - vacsinu casu na zdroji a ked treba na bateriu.
Kolko % musi bateria stratit za nejaky cas, aby to bolo na reklamaciu? Nieze, by sa mi reklamovat nejako chcelo
odpověď z Aceru:
zaruka na baterii je 1 rok (prava spotrebitele nejsou dotcena -pouze na vady, ne na opotrebeni).
V pripade, ze behem tohoto jednoho roku klesne kapacita baterie pod 50%, zakaznik zasle na servis pro bezplatnou reklamaci (jedna se o vadu).
Po uplynuti zaruky je mozne zarizeni zaslat na servis na vymenu, plati se pouze cena baterie (doprava a prace technika je zdarma)
zaruka na baterii je 1 rok (prava spotrebitele nejsou dotcena -pouze na vady, ne na opotrebeni).
V pripade, ze behem tohoto jednoho roku klesne kapacita baterie pod 50%, zakaznik zasle na servis pro bezplatnou reklamaci (jedna se o vadu).
Po uplynuti zaruky je mozne zarizeni zaslat na servis na vymenu, plati se pouze cena baterie (doprava a prace technika je zdarma)
ve spojeni s timto clankem sem se schvalne podival kolik hlasi moje baterie ... bylo to take neco kolem 3% ... a behem tydne odesla uplne ... zcela jiste jde o nahodu, ale prubezne bych to sledoval ... jakmile pujde vydrz baterie rapidne dolu, je zle ... zkusil bych ji parkrat vybit a nabit a uvidis, jestli a jak se to zacne hybat
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spousta baterií má nějaký wear level od prvního nabití/vybití. Designovaná kapacita je totiž jen číslo, kterého se výrobce článků snaží dosáhnout, ale je tam nějaká tolerance. Někdy jsou články lepší, než se zamýšlelo, někdy v rámci tolerance horší.
Jakmile dojde k první kalibraci elektroniky, může se stát, že se objeví nějaké to procento opotřebení. Fakticky ovšem nemusí jít o opotřebení, ale jen o fakt, že ten článek má trochu méně, než je zamýšlená hodnota. Na životnost to nemusí mít žádný vliv.
Jakmile dojde k první kalibraci elektroniky, může se stát, že se objeví nějaké to procento opotřebení. Fakticky ovšem nemusí jít o opotřebení, ale jen o fakt, že ten článek má trochu méně, než je zamýšlená hodnota. Na životnost to nemusí mít žádný vliv.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
No tak to opotrebenie uz je 4%. Proste sa mi to zda byt nejake rychle, obzvlast ked to ma byt ta akoze specialna bateria, co ma vydrzat 1000 cyklov bez nejakej vyraznejsej straty kapacity...
Povodne, hned po kupe, to bolo 0%, tak preto ma to trosku znepokojuje. Samozrejme ze sa to nechystam tak skoro posielat niekam na reklamaciu ale radsej teraz a zadarmo, nez neskor za €,-.
Program: CPUID HW monitor http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Povodne, hned po kupe, to bolo 0%, tak preto ma to trosku znepokojuje. Samozrejme ze sa to nechystam tak skoro posielat niekam na reklamaciu ale radsej teraz a zadarmo, nez neskor za €,-.
Program: CPUID HW monitor http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Nuz ja som notebook kupil 6.oktobra a opotrebovanie baterie bolo 0% po prvom nabiti bolo stale opotrebovanie 0% ale uz o mesiac som mal 3% , zaciatkom decembra mal notas 2 mesiace a opotrebovanie bolo uz 5%, na novy rok v january mal notas 3 mesiace a opotrebovanie bolo 8% a aktualne ma notas 4,5 mesiaca a opotrebovanie baterie je 11% ... nato ako je bateria fakt minimalne pouzivana - pouzival som ju od kupy maximalne 1x tyzdenne tak jej opotrebovanie je extremne Predtym som pouzival ASUS kde bateria mala az po pol roku bezneho pouzivania 1% opotrebenia a ked mal ten notebook uz rok tak mala 5% a aktualne ma ten asus vyse 2 roky a bateria je na 8% opotrebovana - a vydrz stale 3,5 hodiny - toto by som povazoval za bezne (ja tie baterie vyuzivam fakt minimalne a ked sa nabija 5x mesacne tak je to uz vela) ale terajsie HPcko no neviem, vidim to tak ze notebook bude mat rok a baterka bude mat o tretinu nizsiu kapacitu co je dost mrzute pri NTB za ca. 1000€ kde baterka vydrzi cca. 5 hodin takze nieje ani nijakym spôsobom extremne namahana vysokym odberom notebooku .
Proste to ma vyrobca vypocitane aby ani nahodou tie baterky nevydrzali 2 roky v nejakom normalnom stave .
A tych 50% opotrebenia k reklamacii v prvom roku sa mi zda byt extremne vela, ked som cital nejake materialy k MSI a Toshiba notebookom tak tam sa pisalo ze bateria pocas prvych 12 mesiacov nesmie klesnut pod 75% svojej kapacity - ak klesne tak je vadna (to este beriem ale 50% je uz proste extrem) .
Proste to ma vyrobca vypocitane aby ani nahodou tie baterky nevydrzali 2 roky v nejakom normalnom stave .
A tych 50% opotrebenia k reklamacii v prvom roku sa mi zda byt extremne vela, ked som cital nejake materialy k MSI a Toshiba notebookom tak tam sa pisalo ze bateria pocas prvych 12 mesiacov nesmie klesnut pod 75% svojej kapacity - ak klesne tak je vadna (to este beriem ale 50% je uz proste extrem) .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
No presne toto aj mna trapi. Obzvlast, ked Acer sam uvadza, ze je to specialna bateria s dlhou zivotnostou. Pouzivam ju normalne, podla potreby. Vacsinou sa vybije tak do 50%.
Proste model, co som mal predtym ma po 4,5 roku opotrebenie 40% a prve tri roky to bolo do 3%,potom to zacalo vyraznejsie klesat a teraz je to niekde na 40%. Tak som zvedavy kam sa teraz tato nova bateria dopracuje.
Proste model, co som mal predtym ma po 4,5 roku opotrebenie 40% a prve tri roky to bolo do 3%,potom to zacalo vyraznejsie klesat a teraz je to niekde na 40%. Tak som zvedavy kam sa teraz tato nova bateria dopracuje.
len tak mimochodom, kto je vyrobca baterie ?
ja som mal povodnu baterku od sanyo a ta odisla po dvoch rokoch uplne a namiesto nej som kupil z bazosa typ, ktory ma mensiu kapacitu, ale vyrobca je sony a po vyse roku stratila iba 3 % svojej kapacity, ale co ma najviac tesi, ze ma stala iba nieco okolo 5 €
ja som mal povodnu baterku od sanyo a ta odisla po dvoch rokoch uplne a namiesto nej som kupil z bazosa typ, ktory ma mensiu kapacitu, ale vyrobca je sony a po vyse roku stratila iba 3 % svojej kapacity, ale co ma najviac tesi, ze ma stala iba nieco okolo 5 €
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sanyo jsou teďka hodně v kurzu u všech výrobců... jen kvalita zůstala pořád stejně nízká. Schválně jsem zvědavej, za jak dlouho mi odejdou moje 4 baterky Panasonic. Všechny jsou zatím v prvotřídním stavu, přestože některé už jedou přes 3 roky... zdá se, že taková kvalita už nás nadobro opustila.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Tak moje primární baterie je podle HP Battery Checku 600 dní stará, má za sebou 200 cyklů a wear je 16%, výrobce Simplo. Sekundární je 350 dní stará, má za sebou 60 cyklů a wear je 10%, výrobce téže Simplo. Baterky sice moc nešetřím (popravdě se k nich chovám jako prase), ale trvanlivost tedy nic moc...