HP Pavilion Dv7 6110ec - několik problémů

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
rogerbacon
občas něco napíše
Příspěvky: 2
Registrován: 28 úno 2012 16:15

HP Pavilion Dv7 6110ec - několik problémů

Příspěvekod rogerbacon » 28 úno 2012 16:24

Dobrý den,

prosím o nějaké rady ohledně tohoto notebooku. Nejsem žádný expert, takže i to, co se Vám může zdát jako triviální rada na triviální problém, mi může třeba pomoci.

Začnu tímto: automatické přepínaní grafik mi z nějakého důvodu přestalo fungovat. Vždy když dám v katalistech "použít" výkonější grafiku, vrátí se mi to opět na tu integrovanou. Manuální přepínání sice po updatu biosu funguje, ale zde mi vadí, že pokud mám aktivní výkonnou grafiku, tak mi videa fungují ve velmi špatné kvalitě, jsou takové kostičkované. Nechápu proč. Žádné z běžných posuvníků nastavení grafiky mi to nepomohlo vyřešit. Musím pořád přepínat mezi grafikami, kdykoliv si zahraju a pak se chci třeba kouknout na nějaký seriál. Aktuální ovladače mám.

Dále: Klávesa insert mi funguje jen se stisknutim klávesy fn, ať mám tuto funkci v biosu vypnutou nebo ne. Nevíte, co s tím?

Další věc. Nevíte někdo, jestli na tomto modelu mohu přetaktovat grafiku? Myslím, že bych si to mohl dovolit, mám solidní chladící podložku a notebook je i v zátěži na omak jen normálně teplý. Takže nějaké rezervy by snad byly. U předchozího Pavilionu s nvidií jsem taktovat mohl, a bylo to taky na výkonu znát. Zatím se mi ani nepodařilo najít nějaký program, který by mi ukázal alespoň teplotu graf. jádra (pravda, ani sem zatím moc nehledal).

A mohu nějak manuálně měnit frekvenci procesoru? Čekal jsem od notebooku trochu vyšší výkonnost. Např. Starcraft se začíná při situacích (především obtížnost brutal, kdy je na mapě hodně jednotek a hra běží vynuceně v nejrychlejší režimu, celkem sekat. A to i na střední detaily. Grafická nastavení, která jsou podle popisku závislá na rychlosti procesoru, se na náročnosti hry podepisují nejvíce. Mám menší podezření, jestli se mi ten procesor vůbec v zátěži přetaktovává (jak by měl, ne?)

Navíc, je normální, že obraz notebooku připomíná blitinu? Co ta černá (neexistující) barva a pozorovací úhly? Můj předchozí několik let starý Pavilion měl o mnoho lepší obraz, dobrý kontrast, dobré podání barev včetně černé, která se alespoň vyrovnala levnějším stolním monitorům, a já hlupák jsem si toho nevážil, přišlo mi to totiž jako samozřejmost. Proto jsem ani příliš nevěnoval pozornost disleji při výběru notebooku, kor když jsem si kupoval díky dobré předchozí zkušenosti zase Pavilion. Teď ale musím říct, z displeje tohoto notebooku jsem mírně řečeno v šoku. Hry si raději pouštím na externí monitor, to jsem si mohl rovnou koupit stolní počítač. Co jsem ale tak posléze sondoval u jiných notebooků, je to bída asi všude. Lhůtu na vrácení notebooku už jsem prošvihl, jinak bych ho po dvouměsíční zkušenosti z mnoha důvodů (displej, hlučnost, diskutabilní výkonnost) určitě vrátil.

A ještě jedna věc mě začíná trápit. Už po několikáté se mi stalo, že při vypínání systému se notebook prostě nevypne a obrazovka ohlašující vypínaní je tam věčně, nepomůže nic jiného, než natvrdo podržet tlačítko napájení a vynutit si tak vypnutí ručně. Obábám se, že notebooku to dobře asi nedělá.

Děkuji za případné rady a návrhy k řešení problémů.

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1671
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 28 úno 2012 17:18

přiznám se, že jsem to prolítl jen sběžně, ale ... zkoušel jsi Recovery?

MaTToS
guru
Příspěvky: 762
Registrován: 08 zář 2008 08:13

Příspěvekod MaTToS » 28 úno 2012 17:40

Prepinanie grafik si nechaj na manualnom - nastavenie v BIOSe .
Preinstaluj si system z Recovery po zapnuti NTB na HP logu stlacaj F11 pre spustenie recovery - data maj samozrejme odzalohovane niekde mimo notebooku .
Frekvenciu procesora manualne menit ani nepotrebujes, funguje to korektne automaticky a vykon je viac nez postacujuci, v Starcrafte som nikdy problem nezaznamenal .
Tu mas navod na taktovanie grafiky : http://forum.notebookreview.com/hp-pavi ... -61xx.html
Taktovanie grafiky funguje bezproblemov a teploty su v norme .Vykon to samozrejme prida .
Co sa obrazu tyka tak to je subjektivny pocit - pozri si ine notebooky s LED podsvietenim a uvidis, mne sa tie LEDkove LCDcka zdaju byt tiez horsie ako boli CCFL ale to hlavne zalezi od cenovej kategorie ...
Kazdopadne mi obraz na Pavilione pride vcelku normalny az take strasne to nieje .
Co sa vypinania systemu tyka - sprav to Recovery .

A naco si vlastne zakladal tuto temu ked hned podtym je diskusia k danemu modelu ??
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 28 úno 2012 17:43

swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)


Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů