Zdravim, mam taky problem, mam acer aspire one zg5, ktory pri pokuse zapnut rozsvieti kontrolku ze je zapnuty, ventilator sa mu toci ale nic nenabieha. Co tomu moze byt? prip, ako by sa to dalo spravit? skusal som to riesit takto:
pripojenie na externy monitor - neuspesne, takze kabelaz k LCD a LCD budu asi ok
vybratie, opatovne vlozenie, nahradenie bios baterky - neuspesne
zapinat ho bez bios baterky - zas to robi to iste
vymena RAMky - to iste
spustenie bez ramky - to iste
reflow CPU, GPU - stale to iste
diagnosticku kartu na pcie nemam, neviete mi povedat co je s tym? pocul som uz o viacerych pripadoch presne tejto chyby, ale nedopocul som sa ako sa riesi, dakujem.
Acer aspire one zg5 - nezapne sa
ano vyriesil, ak ti to robi presne to co robilo mne (svieti zelene, ventilator sa stale toci nic nenabieha) tak mi napis prosimta mail, poslem ti tam dva subory, tie si nahraj na cisty USB kluc (musi byt formatovany na FAT32 nie NTFS! - to vyriesis ked ho as normalne formatovat a tam si vyberies tu moznost). Potom ked budes mat na kluci tie subory pichni ho do slotu po lavej ruke co je vedla ethernetoveho konektora, potom urob toto:
-daj ntb na adapter
-drz fn+esc
-zapni notebook (stale maj stlacene fn+esc)
-ked uvidis ze blika uz zapinacie tlacitko na zeleno, mozes klavesy pustit
-nechaj blikat kym sa nevypne
-potom ho zapni a ficis dalej
dufam ze to pomoze, daj mi teda ten mail, lebo neviem ako sa sem uploaduju subory
-daj ntb na adapter
-drz fn+esc
-zapni notebook (stale maj stlacene fn+esc)
-ked uvidis ze blika uz zapinacie tlacitko na zeleno, mozes klavesy pustit
-nechaj blikat kym sa nevypne
-potom ho zapni a ficis dalej
dufam ze to pomoze, daj mi teda ten mail, lebo neviem ako sa sem uploaduju subory
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
problem je v nestandartne ukoncenem / ulozenem BIOS-u. stava se to hojne predevsim u Acer Aspire One D110 a D150. postup opravy sem postnu cca za hodku , nicmene prakticky se jedna o "blind flash BIOS-u" z FLASH disku. po "oziveni" je vhodny zkalibrovat baterii, jelikoz pravdepodobnou pricinou je prave ona..
//EDIT - detailni postup na opravu zde - http://www.ntbook.cz/index.php?pageID=A ... BIOS-flash
//EDIT - detailni postup na opravu zde - http://www.ntbook.cz/index.php?pageID=A ... BIOS-flash
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC