Notebook s integrovanou grafikou

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Nefertiti
občas něco napíše

Notebook s integrovanou grafikou

Příspěvekod Nefertiti » 10 srp 2007 23:30

Ahoj, v nejbližší době se chystám koupit svůj první notebook a protože tomu zas tolik nerozumím, potřebovala bych poradit...Snažím se něco vybrat už hodně dlouho a stále nemůžu najít NB, který by mým požadavkům odpovídal, začínám být zoufalá:-)

Požadavky:
- Mou prioritou je slušný výkon. Jsem zvyklá dělat hodně věcí najednou a můj současný pc mě už přestává stíhat, tak aby to samé nebylo u NB. Proto určitě dvojjádrový procesor, ideální by byl C2D.
- Hry nehraju a nenapadá mě nic na co bych potřebovala pořádnou grafiku, takže pro mé potřeby bude bohatě stačit nějaká integrovaná..V grafikách se bohužel nevyznám vůbec a proto je pro mě výběr také tak složitý..
- disk: minimálně 120 GB
- display: 15,4', dlouhé měsíce řeším dilema jestli lesklý nebo matný display.. Původně jsem chtěla matný, protože se většinou nacházím v dost osvětleném prostředí, ale protože NB s matným displayem je velmi poskromnu, tak jsem s lesklým už tak nějak smířená...
- A v neposlední řadě by se hodila baterie se slušnou výdrží..
- Vyžaduji TV-out, Wifi samozřejmostí, Bluetooth výhodou..

NB bude sloužit hlavně na filmy, net a běžné studentské činnosti..
Bude se mnou asi dost cestovat, takže nějaká alespoň trochu pevnější konstrukce by rozhodně na škodu nebyla (je mi ale jasné, že nic víc než obyčejný plasťák neseženu..). Prostě něco, kde je menší pravděpodobnost, že se mi zanedlouho rozpadne:-)

Nechci Acer ani Asus, pro jejich dobrou pověst:-)

Abych nezapomněla na to nejdůležitejší tak ideální cena je kolem 25 000 Kc (včetně dph), jako strop dávám 30 000..

Je mi jasné, že za tu cenu toho nechci zrovna málo, ale snad se něco aspon trochu odpovídajícího najde..

Ocením každý nápad, radu, přípomínku...

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 11 srp 2007 10:31

HP 6710/6715, HP Pavilion, nakonfigurovat Dell inspirion atak dále a tak dále...

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 11 srp 2007 10:47

Nebo si nakonfigurovat nejaky VBI, napr. Compal FL91 by byl vhodny vyber, akorat nevim jak je to s tim tv-outem

Nefertiti
občas něco napíše

Příspěvekod Nefertiti » 11 srp 2007 11:02

O tom, že bych si nakonfigurovala dell nebo vbi uvažuju opravdu hodně, ale nějak nevím který model bych měla vybrat (jak u dellu i vbi). Pak se mi docela líbí notebooky toshiba, ale tam nevím jak je to s tou baterkou..A také jsem hodně uvažovala u nějakém FJS, ale na ty tu moc chvály zrovna není..A notebooky od Hp se mi bohužel vzhledově vůbec nelíbí (holt jsem trochu náročnější:))..

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 11 srp 2007 11:04

Ahoj

píšeš, že ntb bude s tebou hoodně cestovat :? tak bych nevolil 15,4" -> spíše bych uvažoval o 14" a méně... Z jichž zmíněných bych asi doporučil HP 6710b, pač u Inspirionu si nejsem jistý, zda by jsi se vešla do cenové relace :? Pokud mám ale napsat mého favorita pro dívku, tak to je bezkonkurenčně Sony Vaio CR - bohužel se ale nevejde s cenou :roll:
Dell Latitude XT

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 11 srp 2007 11:17

co třeba DELL Latitude D531 s 14,1" displeyem je to celkem elegan v v tom nejlepším konfigu cena přesahuje 30 tis. asi o pár stovek nic extra. Ale v ceně je ta spešl záruka :)) sic tam není Core2Duo ale Turion ale je to dvoujádro a s 2.0 GHz na jádro dává solidní výkon vzhledem k ceně.
tento účet již není aktivní.

Nefertiti
občas něco napíše

Příspěvekod Nefertiti » 11 srp 2007 11:46

No na té 15,4" trvám. Od 14" to není zase takový rozdíl..

Těch 30 000 bylo zamýšleno fakt jako absolutní strop, přes který nepůjdu. Jsem ochotná ze svých nároků slevit, protože víc peněz dát opravdu nemůžu. Jsem jen chudá studentka, takže čím míň mě to bude stát, tak tím líp..

TomZ
píše často

Příspěvekod TomZ » 11 srp 2007 11:54

Nefertiti: zkus si nakonfigurovat Dell Inspiron 6400. na www.dell.cz/promo v "typu" advance. Nevim kolik chces RAM, ale s tima pozadavkama co mas + 1GB RAM a 9clankovou baterkou (6hodin vydrz). se dostanes na nejakych 27s dph. Co se tyce sily procesoru... tak sice je krasne ze nekde mas 2.0Ghz, ale imho i 1.73 nebo tak neni urcite brzda a stale to bude jedna z tech silnejsich komponent v pc.. Ja ho zrovna budu pristi tyden kupovat, jen s trosku lepsi konfiguraci.. a jelikoz ti jde hodne o vydrz(coz me taky) tak skoro nic lepsiho v teto cene nenajdes. (ta vaha a prenositelnostu uz je horsi)
Forget the past, the future is now, the present`s gone..

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 11 srp 2007 12:35

Nefertiti: Klidne bych ti doporucil to co mam ja, to jest Lenovo 3000 N100, CPU je sice jen Core Duo, ale vykonove to neni nic spatneho, integrovana grafika GMA950, 15,4" WXGA displej (1280X800) kterej neni nijak oslnivej ale pokud nejsi zmlsana tak neurazi, dale 120GB disk, puvodne ma 512MB ram, ale za 1000,- mam dalsi 1GB ram, ma wifi, bluetooth, 4usb+firewire, s-video, pevny zpracovani i klavesnici a dobrou vydrz na baterie. A cena je i s 1GB ram cca 19 000,- takze jestli si chuda studentka tak ti jeste krasne zbyde na prislusenstvi (batoh,mys, nahradni baterie (9ti clankova lze sehnat za 3300,-)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 11 srp 2007 12:37

dle mě se jí asi to Lenovo nebude líbit. Když se jí nelíbí klasika černý HPčko.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 11 srp 2007 13:34

Nikde nevidim zminku o tom ze by design musel byt prednost jako to byva u dotazu od jinych slecen zde na foru :lol: btw to Lenovo 3000 je hezci nez se muze z fotek zdat, a neni cele cerne, viko je stribrne a kdyz je zavreny tak je zadni cast takova zakulacena. Takze pokud nekdo fakt nechce nb pro velikou paradu aby se leskl, svitil, blikal a delal mega dojmy tak je notes designove pekne udelany, aby porad vypadal hezky. Je to muj nazor, ja sem sam tez uvazoval o HP, protoze design je fakt neco na cem mi u notesu nesejde, ale HP oproti tomuhle jsou opravdu osklive skatule kdyz to tak vemu. (nemam na mysli paviliony)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 11 srp 2007 13:48

jasně psala, že se jí nelíbí HP takovej strohej desing. A ostatně i stím stříbrným víkem se mi to IBM nelíbí :D :D ale jako proč ne vždyť ať se vyjádří :)

TomZ
píše často

Příspěvekod TomZ » 11 srp 2007 13:51

Solitary:
kolik vydrzi na baterku? a kolika je clankova?.. pri praci ala psani, surfovani pres wifi.. power mng a max. setreni
Forget the past, the future is now, the present`s gone..

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 11 srp 2007 14:09

TomZ: 6ti clankova, a pri max. setreni to zvladne klidne 3h, nemam to jeste presne otestovane, a wifi nemam moznost pripojeni.
maxxz: Aha ted sem ti toho vsiml, psala to az dyl, ze HP se ji nelibi... nj, ale mezi designem HP a Lenovem 3000 je ten rozdil podstatny

Nefertiti
občas něco napíše

Příspěvekod Nefertiti » 11 srp 2007 15:07

No je pravda, že HP nechci právě kvůli tomu designu a vzhledem k tomu, že Lenovo vypadá téměř stejně, tak taky nebrat:-) Já nemusím mít nějak extra pěkný notobook - pro parádu, a aby svítil a blikal..to vůbec ne:-) Jen se mi prostě nelíbí tyhle obyčejné černé hranaté krabice..Z takového notebooku bych prostě neměla vůbec radost..

Teď budu mít snad volné odpoledne, tak se po něčem sama podívám a holt se budu pořád ptát a ptát...dokud nenajdu něco odpovídajícího..

Jinak ještě k té baterce: Nevyžaduju přímo výdrž 9článkové baterie, 6článková by možná stačila taky..Prostě aby to aspoň ty 3 hodinky při pouhém psaní či prohlížení netu vydrželo...nevím, tomuhle fakt moc nerozumím..

Ještě k tomu výběru..dá se nějak lehce poznat jestli se jedná o integrovanou či dedikovanou grafiku? Ono se docela blbě vybírají konkrétní modely, když se člověk podívá na grafiku a řekne si: Je integrovaná, není integrovaná.. :lol:

Zpět na „Jaký vybrat notebook“