Zhruba před měsícem jsem koupil notebook Lenovo Ideapad Z570 (i7, GeForce 540M 2GB, 8GB RAM atd..) a v pátek jsem koupil monitor
HP ZR2740W s maximálním rozlišením 2560x1440. Vše na "slavném" shopu alza.cz...
Než sem koupil monitor, tak sem jim psal, ať mi napíšou, jaký je v balení zobrazovací kabel. To abych veděl, jestli nemám nějaký rovnou objednat, protože notebook má výstup VGA a HDMI..
Monitor má vstupy DVI a DisplayPort...
Napsali mi, že v balení je VGA kabel, tomu sem se zasmál a radši jsem to dál neřešil a koupil sem kabel HDMIxDisplayPort...
Po doručení byly v balení kabely DisplayPortxDisplayPort i DVIxDVI

K problému:
Zapojil jsem kabel HDMIxDisplayPort a žádná reakce, nic se nedějě, notebook žádný monitor nenalezl. Zajel sem tedy koupit kabel HDMIxDVI..
Kabel jsem připojil a plocha se zobrazila, ale v rozlišení 1280x720, já sem si sliboval, že mi to pojede na 1920x1080

Zjistil jsem, že notebook má grafiku intel HD 3000 a navíc při větší zátěži se zapne GeForce. Už to mě zarazilo, o tomhle alza.cz nic nepsala...
Nicméně nevím, co mám dělat, abych nastavil na monitoru vyšší rozlišení, ovladače mám 3 týdny staré, prostě jsem v koncích a prosím o radu..Díky
Jinak doma když zapojím notebook přes HDMI do plazmové televize, vše běží ve full HD jak má...