Bazarový/repas business NB s lepším displejem

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
r4in
píše často

Bazarový/repas business NB s lepším displejem

Příspěvekod r4in » 16 dub 2012 17:30

Zdravím,

Jako náhradu chcíplého HP 6735b jsem se rozhodl pořídit Lenovo E520. NB jako takový je parádní, ovšem jeho displej je dost hrozný. 16:9 HD je fakt bída na nějakou serióznější práci, takže ho budu vracet. Jelikož nemám (resp. mám, ale nechce se mi vrážet) 15+ tisíc do nového NB s lepším displejem, pak mi zbývá jedině bazar.

Proto bych se chtěl zeptat, po jakých modelech bych se měl poohlédnout, pokud jsou moje požadavky následující:

14' nebo 15' 16:10 displej s "lepšími parametry", především rozlišením (aspoň 900 pixelů na výšku)
hmotnost ideálně do 2,5 kg
výdrž na baterku (s tím, že si budu muset pořídit novou, počítám) aspoň 3 hodiny při kancelařině

Ostatní parametry už nejsou pro mě nijak zvlášť důležité, předpokládám Intel platformu (Core 2 Duo), RAMku tak 2 GB a disk 100+ GB (pokud obojí půjde v základu rozšířit tak je to vcelku jedno).

Peněžně nějak extrémně limitovaný nejsem, ale cpát 10 tisíc do repasu z Aukra mi nepřijde rozumné. Vzhledem k absenci záruky a nutnosti dokupovat baterku apod. bych se rád vešel do 5 tisíc.

Z modelů mě z hlavy napadají "p" HP, Dell Dxxx a starší TP. Pokud někdo doporučí další, budu rád.

No a pak bych hlavně potřeboval poradit, kde takový NB sehnat, nabízí se Aukro a podobné, což je ale vždycky risk. Pokud má třeba někdo dobré zkušenosti s nějakým bazarem či prodejcem na Aukru, určitě uvítám jeho feedback. A pokud nebude mít dotyčný stejný nick jako onen vychvalovaný prodejce na Aukru, případně to nebude jeho první příspěvek, tak to bude úplně super. :D

Jo a ještě mě napadlo, že bych mohl použít displej ze svého 6735b (mám WSXGA+), pokud by někdo poradil kompatibilní modely.

Díky za pomoc.
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494

Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.

cyber-mythius
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 16 dub 2012 18:10

dobrou zkusenost mam s timhle webem: http://www.levnapc.cz/ . porizoval jsem tam pred nejakou dobu repas NB a dokupy z meho okoli jsme kupovali asi 5 monitoru ... doruceni bez problemu, kusy v super stavu ... nicmene zaruku jsem prozatim nepotreboval resit (slibuji 13 mesicu na repas veci).

a ceny taky nejsou zle, idealne kdyz clovek utopi dph, tak je to pohodka...
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Zpět na „Jaký vybrat notebook“