Jako náhradu chcíplého HP 6735b jsem se rozhodl pořídit Lenovo E520. NB jako takový je parádní, ovšem jeho displej je dost hrozný. 16:9 HD je fakt bída na nějakou serióznější práci, takže ho budu vracet. Jelikož nemám (resp. mám, ale nechce se mi vrážet) 15+ tisíc do nového NB s lepším displejem, pak mi zbývá jedině bazar.
Proto bych se chtěl zeptat, po jakých modelech bych se měl poohlédnout, pokud jsou moje požadavky následující:
14' nebo 15' 16:10 displej s "lepšími parametry", především rozlišením (aspoň 900 pixelů na výšku)
hmotnost ideálně do 2,5 kg
výdrž na baterku (s tím, že si budu muset pořídit novou, počítám) aspoň 3 hodiny při kancelařině
Ostatní parametry už nejsou pro mě nijak zvlášť důležité, předpokládám Intel platformu (Core 2 Duo), RAMku tak 2 GB a disk 100+ GB (pokud obojí půjde v základu rozšířit tak je to vcelku jedno).
Peněžně nějak extrémně limitovaný nejsem, ale cpát 10 tisíc do repasu z Aukra mi nepřijde rozumné. Vzhledem k absenci záruky a nutnosti dokupovat baterku apod. bych se rád vešel do 5 tisíc.
Z modelů mě z hlavy napadají "p" HP, Dell Dxxx a starší TP. Pokud někdo doporučí další, budu rád.
No a pak bych hlavně potřeboval poradit, kde takový NB sehnat, nabízí se Aukro a podobné, což je ale vždycky risk. Pokud má třeba někdo dobré zkušenosti s nějakým bazarem či prodejcem na Aukru, určitě uvítám jeho feedback. A pokud nebude mít dotyčný stejný nick jako onen vychvalovaný prodejce na Aukru, případně to nebude jeho první příspěvek, tak to bude úplně super.

Jo a ještě mě napadlo, že bych mohl použít displej ze svého 6735b (mám WSXGA+), pokud by někdo poradil kompatibilní modely.
Díky za pomoc.