Zdravím všechny.
Našla by se prosím nějaká dobrá duše a poradila mi s následujícím problémem?
Zhruba před necelým rokem jsem si pořídil notebook Acer Aspire 5552G. Všechno šlapalo jako na drátkách. Pořizoval jsem si ho i kvůli hrám, protože má silnější grafiku a výkon taky není špatnej, ALE stalo se mi, že se při hře uplně vypnul. Ne, že by se restartoval, prostě se vypnul. Postřehl jsem, že procesor začal topit více. U bratrova Aspiru 5742G se asi po dvou měsících začalo dít to samé. Ve správci úloh jsem objevil slušné výkyvy ve výkonu, když jsem shodil hru na lištu a procesor se tím pádem trochu zklidnil. =) Je pravda, že jsem si stáhl nějaký software, takže jsem si spolu s tim mohl stáhnout i nějaký virus, ale antivirus mám Norton 360, což je docela slušnej program.
Pokud byste někdo věděl, jak mi pomoci, napište prosím. Přijde mi blbost dávat to na reklamaci, protože nějak cítím, že by to šlo vyřešit i jinak. Předem děkuji.
Acer Aspire - 5742G vypínání při grafické zátěži
Teploty
Takže, skrze prográmek SpeedFan 4.46 jsem zjistil, že teploty jsou následující:
Bez větší zátěže, tj. píšu zprávu a mám zapnutý SpeedFan je:
GPU: mezi 50-55 stupni
HD0: stálých 37
Core0: to samé co GPU 50 - 55
Core1: taky jako GPU 50 - 55
Jako u všeho mám zobrazený symboly plamínků krom toho HDčka.
OK zapínám World of Warcraft.
Taak, jsem docela překvapen, protože to navýšení nebylo nikterak velký cca deset stupňů u těch jáder a GPUČka, HD v normě Prostě tak do těch 65 se to dostane. A
Jak tak na to koukám tak ten SpeedFan není tak špatnej. Zkusim to skrze to trochu shodit ty teploty, protože ty znamení plamínků mě znervózňujou =)
Bez větší zátěže, tj. píšu zprávu a mám zapnutý SpeedFan je:
GPU: mezi 50-55 stupni
HD0: stálých 37
Core0: to samé co GPU 50 - 55
Core1: taky jako GPU 50 - 55
Jako u všeho mám zobrazený symboly plamínků krom toho HDčka.
OK zapínám World of Warcraft.
Taak, jsem docela překvapen, protože to navýšení nebylo nikterak velký cca deset stupňů u těch jáder a GPUČka, HD v normě Prostě tak do těch 65 se to dostane. A
Jak tak na to koukám tak ten SpeedFan není tak špatnej. Zkusim to skrze to trochu shodit ty teploty, protože ty znamení plamínků mě znervózňujou =)
Tak dobře
Jasan, díky za odpověď. Pokud by to měla ta grafika zvládat, tak pak to bude v něčem jiném. Akorát jsem zaznamenal, že vždycky když zapnu něco graficky náročnějšího, tak větrák začne o docela dost víc hlučet než předtim. No nic, zkusim to nějak jinak vyřešit. Teď aspoň už trochu vim, na čem jsem. Ještě jednou díky.
To je možné
No tak toho aspire 5552G mám cca rok a půl a pak novější akorát s lepším procesorem, 5742G, jinak je uplně stejnej a mám ho tak necelýho půl roku a oba notebooky mají prostě stejný problém. Jako to zanešení prachem je taky možnost. Asi se na to mrknu a zkusim to vyčistit, uvidim jak to půjde potom. Taky jsem přemejšlel nad tim, že bych mohl mít aktivovanej nějakej program, o kterým nevim, že je aktivní a může mi to prostě přetěžovat, popřípadě by to mohl být i virus.