takže pokúsim sa dať vám všetky potrebné informácie a moje predstavy. Prevažnu časť dní pracujem v grafických editoroch ako Photoshop, či Illustrator.
Môj súčasný notebook má problem pri objemnejšom PSD v spojení s mojím bežným používaním PC, pre predstavu: Photosop / Chrome: 5-10 tabov + Youtube / Aimp3 / Skype / Pidgin / Dropbox. Momentálne na 64bit verzii Windows 7 je práca vo Photoshope pomalá a nepríjemná (napr. pri dizajnovaní väčších portálov je to citeľné). Konfigurácia súčasného Lenovo ThinkPad R500:
- Procesor: Intel ® Core 2 Duo Procesor P7370 s frekvenciou 2,0 GHz, 3 MB L2 Cache, FSB 1066 MHz
Chipset: Intel PM45
Pam仝: 2 x 2 GB DDR3 1066 MHz
Pevný disk: 320 GB, 5400 RPM, Rozhranie Serial ATA
Mechanika: DVD ± RW-DL
Displej: 15,4 "WSXGA + TFT, 1680 x 1050px, 16,7 miliónov farieb
Grafická karta: ATI Mobility Radeon 3470, 128 MB vlastnej pamäte
Audio: Conexant Azalia Audio Codec, Dva integrované reproduktory 2 x 2 W
Vstupy a výstupy: display-port a iné.
Ďalšie požiadavky:
- > Displej: maximálne 14" s normálnym rozlišením (do normálneho rozlíšenia nespadá napr. 1680x1050px pre 14" alebo 1280x800 pre 15,4")
> Predstava o RAM je aspoň 8GB s možnosťou rozšítenia do 16
> Aspoň 3x USB. Avšak to nie je prioritné, keďže existujú usb huby, však
> Pri Thinkpade si človek zvykne na ticho. NB takmer nie je počuť a to mi veľmi vyhovuje.
> Nie som nijako viazaný na značku. Môže to byť opäť Lenovo alebo kvalitné HP alebo MacBook či Dell. Kľudne aj ultrabook (ešte lepšie kvôli mobilite, ak však splní ostatné požiadavky).
> HDD alebo SSD, to je jedno (120GB+)
> Ethernet a Wifi: áno / Audio a Mic vstup: áno
> Výdrž baterky: tie 2-3 hod bez napájania budú OK, ale využil by som aj 6.
Tak čo poviete, dá sa mi vyhovieť? Dúfam, že niečo nájdeme.
Hľadáme síce najoptimálnejšie riešenie, ale peniaze nie sú limitujúce.
(PS: Eshop kľudne aj český: CZC, Alfacomp, Alza)
Ak som niečo nespomenul alebo by ste chceli vedieť viac, nebojte sa napísať.
Ďakujem