Výběr univerzálního napájecího adaptéru

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
ybznek
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Výběr univerzálního napájecího adaptéru

Příspěvekod ybznek » 07 kvě 2012 20:26

Ahoj. Mám starší notebook HP 6735s a potřebuju si koupit nový adaptér. Adaptér není problém sehnat, ale jelikož by mi mohl být s odchodem notebooku k ničemu, rozhodl jsem se pro koupi univerzálního adaptéru.

Originální adaptér je na 65W. Když koupím univerzální adaptér třeba na 90W (podporující stejné napětí/konektor samozřejmě), bude zde nějaký rozdíl? Např. v účinnosti (když nebude využit "naplno")

Máte nějaké návrhy, který adaptér koupit? cca do 600
-měl by mít ochranu proti přepětí, zkratu, velké teplotě(občas se mi schová pod peřinu)
-vyšší účinnost
-menší/standardní rozměry
-(usb - 5V)
- >=65W
- na vstup 230V atd...

Děkuji

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 07 kvě 2012 22:35

No, to je pomerne zlozite. Ja som mal raz jeden (uz si nepamatam znacku ale isto made in china ako aj vsetko) z Datartu, ktory mal sice super funkcie (zmena napatia + usb port na nabijanie ostatnych veci), ale jednu "drobnu" chybicku. Vypinal sa pri prichadzajucom alebo odchadzajucom hovore na mobil polozeny, vedla neho. Ked som ho vracal, tak sme s predajcom skusali iny kus a robil to iste :lol:

Nakoniec som za rovnaku cenu (30,- €) kupil originalny k danemu notebooku a bol pokoj. Tym vsak nechcem povedat to, ze univerzalny adapter sa nevyplati. Treba si len dat pri kupe pozor.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 08 kvě 2012 09:58

No a ono hlavně 6735s, ač lowend, používá stejné adaptéry jako Elitebooky a ty mají kromě plusu a země ještě třetí vodič pro ověření, že je adaptér dostatečně silný. Nevím, jak je tato ochrana implementovaná v 6735s, ale při použití uni adaptéru se vystavuješ riziku, že ti notebook bude nabíjet např. jen ve vypnutém stavu.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Januss33

Příspěvekod Januss33 » 08 kvě 2012 12:17

Nikdy jsem s uni zdroji neměl problém a že jsem je používál na mnoho různých notebooku. Mohu doporučit zdroje Fortron a nebo Evolve.

ybznek
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

EVOLVE GLOBAL LITE

Příspěvekod ybznek » 10 kvě 2012 19:32

zatím mám vybraný
http://interlink.tsbohemia.cz/evolve-gl ... 35881.html

s tou kontrolou zdroje jste mě zaskočili :D :(

Zpět na „Hardware“