Lenovo ThinkPad X60 X60s - zkušenosti

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
leon

Příspěvekod leon » 24 črc 2006 10:46

Dvorak.Petr píše:To Leon:
recenzi: je jich na netu málo zadej si do vyhledávače X60s a na měsíc máš co dělat.

no ja mel pocit ze mluvis o jedne konkretni recenzi kdyz si psal, ze ohledne vykonu "keca" ... podle Tebe teda kecaj vsechny recenze co jsou na netu???

Dvorak.Petr

Příspěvekod Dvorak.Petr » 24 črc 2006 13:40

90% recenzí jsou napsaný jen podle technických údajů výrobce (někde nejsou dokonce schopni ani tohle správně opsat) a nepsal je nikdo kdo by ten stroj držel v ruce, nebo na něm dělal např. týden. Jsou prostě napsaný tak, aby poskytly informace které dává výrobce a moc nehodnotí výrobek, aby jim nikdo nemohl napsat, že lžou.

leon

Příspěvekod leon » 24 črc 2006 15:35

tak to potom ale nejsou recenze

Martin Mihulka
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 28 srp 2006 13:37

Příspěvekod Martin Mihulka » 28 srp 2006 20:28

Recenze tady na notebook.cz jeste tusim nebyla.

Nicmene ja ho taky uz mam dost dlouho, abych se mohl s vami podelit o sve zkusenosti.

Disk je skutecne pomalejsi, nicmene aspon je to 5400 a tedy je rychlejsi nez predchozi 4200 v X41 a hlavne, jde vymenit i za jinou rychlejsi znacku.

Vykon je na notebook tehle velikosti vyborny, tezko najdu neco zasadne rychlejsiho ze stejne kategorie a je tichy a moc nehreje. Narazim napriklad na konkurenci od Dellu.

Mam tam jen 512MB, ale na beznou praci mi to staci - sem tam nejake programovani apod. - nicmene na praci s grafikou bych doporucil vice. Tim, ze tam dam druhou 512ku aspon vyuziju Dual Channel, ackoliv mne dost mrzi, ze maximalni kapacita je 1,5GB. Vlastne v testech tedy budu mit lepsi vysledky, ale stejne nepracuji s programy, kde bych potreboval tak rychly pristup do pameti, takze ani DC mi (osobne) toho moc neprinasi.

Na hry to neni, integrovana grafika je porad integrovana, ale zahral jsem si na tom nedavno Fahrenheit, coz asi neni nejnovejsi, ale vyzaduje to DX9 a moc me potesilo, ze to fungovalo bez problemu a svizne.

Ultrabase jsem nekupoval, ale asi budu muset. Potrebuju neco do ceho pocitac pichnu, kdyz prijdu domu a muzu rovnou bezet s mysi, tabletem, na externim monitoru a s CD/DVD-ROMku. To je podle me presne duvod koupe docku.

Baterku mam malou 4Cellku, vydrz do vlaku tak ke trem hodinam (spis trochu vic), ackoliv ted jsem ji nekolikrat omylem vyuzil az na dno a to ji asi moc nepomuze.

Shrnuto:
Mezi malymi notebooku ted vazne nic znacne rychlejsiho neni, pokud nechces prenosne topeni...
A tim ze je to Dual Core, jsem prakticky nikdy nevyuzil vykon procesoru na maximum.

Spis bych se tesil na ULV v Dualu, ale tam pujde vykon znacne dolu, spotreba baterie ovsem taky. Jeste lepsi je to se Single Core, ale vykon uz znacne pokulhava. Obavam se ze ani jedno zatim IBM nepripravuje.

Mam rad mobilitu a tim mi vyhovuje IBM X60s chybi mi obcas jen ta integrovana optika.

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 28 srp 2006 21:08

s tou ramkou to nebude tak zhave, je to otazka cipsetu a ten je do 4GB :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

mallox

Příspěvekod mallox » 03 zář 2006 12:37

Dvorak.Petr: ta pomalost je zapricinena malou kapacitou ram..hodne ram sezere ThinkFeatures a ta sdilena grafika tomu take neprospiva..ja ted mam R60 se standartni 512..a po startu win mam ram asi 600mb zabranou..tak ze si nekdy pockam pulminuty i na mistni nabidku na soboru..ale pokud aplikace nabehne, tak bezi krasne..(render 3d scen atd)..
cili rada odinstalovat nepotrebne aplikace, (synamtec) a sledovat zatizeni ramek..pripadne dokoupit vetsi a urcite bude sviznejsi..

Lukas_Mercy
občas něco napíše
Příspěvky: 3
Registrován: 26 úno 2011 02:36

Příspěvekod Lukas_Mercy » 26 úno 2011 03:04

Já mám třeba momentálně teď X60 a jsem s ní spokojen. Sice občas pří náročných operacích se zahřeje (70-90°C), ale jsem to buďto hry (Mafie) nebo defrag + film + CCleaner.

Shrnuťe z mých dojmů bych řekl, že jej doporučuji koupit. Za cenu si nepřiplatíte např. u firmy Gigacomputer.

Co se týče Docku, tak je to skvělá věc, jak zde již někdo psal, když člověk jen přijde domu, vyndá notebook a udělá "cvak" a pracuje.

Mám zde 2Gb RAM a myslím, že celkem stačí.

Tudíž jednoznačně doporučuji :-).


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů