Acer Aspire 5050 nastavení větráku.

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
krtek173
občas něco napíše

Acer Aspire 5050 nastavení větráku.

Příspěvekod krtek173 » 14 srp 2007 07:49

Mám Acer Aspire 5050 s MK-36 a úhl.14,1 a musím říci že za měsíc jsem ho důkladně vyzkoušel a vše chodí tak jak má. Jediné co trochu kazí dojem je větráček který určitě není hlučný ale je slyšitelný a myslím že zapíná na zbytečně nízké teplotě.V servisu Acer mi poradili v Power Managmentu snížit výkon CPU což na větrák a četnost jeho spínání nemá vůbec žádný vliv.Má někdo nějaký program regulace otáček větráku či jiný způsob jak s tím něco dělat? Ještě znovu podotýkám že s nb jsem spokojen a větrák slyším jen jsem li sám v tichu,v práci vůbec.

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 14 srp 2007 10:27

S tym, ze sa ti neustale toci vetrak, aj ked ho takmer nepocujes, by som nebol 2x spokojny... teraz ho este mozno nepocujes, ale za takeho pol roka neustaleho pouzivania sa ti rebra chladenia zanesu, ventilator bude muset slapat na vyssich otackach, a ked sa zanese aj ventilator, tak odrazu sa moze stat z ticheho vetraciku startujuce lietadlo...

Daj si programecek RMclock, v nom si nastav, nech ti procesor stale slape na najnizsiu moznu frekvenciu, a skus mu aj znizit napatie na jadre... niektore kusky procesorov su take podarene, ze sa dostanes s napatim az na hodnoty blizke niektorym ULV procesorom, a to uz je potom dost poznat... potom sa pozri v ovladacoch od grafiky, ci tam nemas nejaku setriacu technologiu (ATI PowerPlay alebo nVidia PowerMizer) a zniz to na minimum... ak ani tieto veci nepomozu, skus pohladat novsi bios, niekedy sa stane, ze v nom upravia aj spravanie sa vetraku... pripadne si skus zohnat chladiacu podlozku, alebo NB aspon podloz niecim, nech moze zospodu nasavat cerstvy vzduch

Zpět na „notebooky Acer“