Mám dost dost velký problém s přehříváním a nasledným vypnutim laptopu. vždy při hrani nějaké náročné hry se mi asi po 5-10 minutách vypne notebook. když ho potom zapnu checknu teplotu přes speedfan tak mi ukazuje 68C. Jednou se mi dokonce odvařil tak že už nešel zapnout. Na reklamaci nezjistili ,,příčinu,, a vyměnili mi motherboard. Ale nic to nezměnilo.
Chtěl bych se zeptat jestli se nedá upgradovat chlazení v notebooku.
Přehřívání 5670
-
- Moderátor
Mám také tento notebook, již něco přes rok a mám problémy s přehříváním. Normální teplota CPU bývá 69 °C a to běží větrák pořád bez přestávky. Při spuštěném konvertování filmů se vyhoupne i na 85-90 °C. Pak se někdy i vypne. Může mi pomoci chladící podložka nebo můžu nějak upgradovat chlazení? Jsou tyto teploty normální nebo je to závada mého kusu?
Větrák mi běží téměř neustále, je docela hlučný. To s větrákem dělá již od koupě, ale teploty jsem dříve neměřil.
Větrák mi běží téměř neustále, je docela hlučný. To s větrákem dělá již od koupě, ale teploty jsem dříve neměřil.
Chladici podlozka je skvela vec, ktera zvysi zivotnost komponent, hlavne HDD, ale tento problem bych resil reklamaci. Notebook, i kdyz je konstantne v plne zatezi se nemuze vypnout. Toleroval bych to, ze se sam podtaktuje, ale vypnuti bych urcite resil reklamaci a to opakovane. A nakonec bych si nechal vratit penize. Podlozku zkusit muzete a muze zabrat, ale rozhodne to je vada notebooku, kdyz se nedokaze uchladit a vypina se.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Tak jsem ještě v noci zkusil jednu věc a to dát do prostřed notebooku asi 3 cm vysokou knížku, aby větřák mohl nabírat lepší vzduch. Doteď jsem měl notebook téměř vždycky položený na stole. Pár minut po tom co jsem jej podložil knížkou tak větrák utichl a schladil nb z 69 °C na 62 °C, potom se teplota začala docela pomalu zvyšovat na nějakých 65 °C a tam to zůstalo tak půl hoďky bez jediného zapnutí větráku.
Tak jsem si říkal, že na noc zkusím dát konvertovat tři filmy a nechám monitorovat teplotu. Ráno přijdu, nb jede a podíval jsem se do záznamu teplot a maximum bylo 78°C.
Asi si koupím nějakou tu chladící podložku. Doporučíte mi nějakou? Mohl bych mít docela výhodně( za 250,-) od kámoše tady tuhle podložku, ale nevím jestli je dobrá.
A jak jsem ten nb podložil tak teplota HDD klesla z 55°C, takovou teplotu měl skoro pořád, na 48 °C.
Tak jsem si říkal, že na noc zkusím dát konvertovat tři filmy a nechám monitorovat teplotu. Ráno přijdu, nb jede a podíval jsem se do záznamu teplot a maximum bylo 78°C.
Asi si koupím nějakou tu chladící podložku. Doporučíte mi nějakou? Mohl bych mít docela výhodně( za 250,-) od kámoše tady tuhle podložku, ale nevím jestli je dobrá.
A jak jsem ten nb podložil tak teplota HDD klesla z 55°C, takovou teplotu měl skoro pořád, na 48 °C.
No ja bych ho reklamoval stejne. Ale je to samozrejme na tobe. Pravda je, ze u Aceru je to rozdelavka na 3 tydny. Na internetu najdes spoustu testu a porovnani podlozek. Jeden test je primo zde na notebook.cz. Dalsi prihazuji zde http://www.svethardware.cz/art_doc-82E1 ... B0B6C.html
Jinak tu podlozku, co muzes mit za 250 Kc, bych ja osobne asi nekoupil. Koupil bych radeji neco znackoveho.
Ale zvaz jeste tu reklamaci. Evidentne je chyba v chlazeni. Pouzivam notebook na drevenem stole, ktery je pro chlazeni to nejhorsi a i pri intenzivni praci (i hrani) se uchladi (i kdyz vetrak jede zrejme na max.) Ta podlozka je dobra na zvyseni zivotnosti komponent, ale jako reseni naprosto spatneho chlazeni, bych ji byt tebou nekupoval.
Jinak tu podlozku, co muzes mit za 250 Kc, bych ja osobne asi nekoupil. Koupil bych radeji neco znackoveho.
Ale zvaz jeste tu reklamaci. Evidentne je chyba v chlazeni. Pouzivam notebook na drevenem stole, ktery je pro chlazeni to nejhorsi a i pri intenzivni praci (i hrani) se uchladi (i kdyz vetrak jede zrejme na max.) Ta podlozka je dobra na zvyseni zivotnosti komponent, ale jako reseni naprosto spatneho chlazeni, bych ji byt tebou nekupoval.
75°C je dost. Ale jeste bych to nebral jako problem.
Jestli zde nekdo meri pomoci programu speedfan, tak musim upozornit, ze dava nekdy dost nesmyslna cisla. Dokonce i program RivaTuner, ktery jsem vyzkousel, mi ukazoval teplotu GK -120°C (tekuty dusik jsem bohuzel nepouzil). Jediny program, ktery dle me meri presne je Everest.
Jestli zde nekdo meri pomoci programu speedfan, tak musim upozornit, ze dava nekdy dost nesmyslna cisla. Dokonce i program RivaTuner, ktery jsem vyzkousel, mi ukazoval teplotu GK -120°C (tekuty dusik jsem bohuzel nepouzil). Jediny program, ktery dle me meri presne je Everest.