Notebook na hry do 25.000 Kč
Notebook na hry do 25.000 Kč
Dobrý den,
nastal čas vyměnit můj starý ntb za nový. Proto bych Vás chtěl požadat o radu či tipy.
Cena by měla být do 25.000 Kč ... je možnost připlatit nějaký ten peníz
- Ntb bude sloužit převážně na hraní her (starších, současných i boudoucích) + nějaky ten office + internet + filmy.
- Ntb bude občas přenášen, vetšinu času stráví na stole.
- Uhlopříčka ntb by měla být 15 či 17 a na hmotnosti mi nezáleži.
- Záleží mi hlavně na teplotách při hraní, aby mi ntb vydržel aspoň 3 roky.
Mám 3 kandidáty a každý má své pro a proti:
1)Asus g74sx - můj největší favorit. Líbí se mi na něm vynikající chlazení a taky vzhled a nelíbí se mi slabší grafika oproti dalším kandidátům (avšak díky vynikajícímá chlazení je možnost trochu přetaktovat GK)
2)Lenovo y580 nebo 4 jádro Lenovo y580 - Líbí se mi na něm Ivy + Kepler a lepší grafika než u 1) (avšak kdybych přetaktoval GK u 1, dostal bych se skoro na podobný výkon) a nelíbí se mi servis v Polsku (pokud bych, ale koupil 4 jadro u mironetu, tak v případě poruchy nějaké součastky vymění u nich a neposílají do Polska) a taky teploty, hlavně HDD (dosahuje až 50°C)
3)Asus g55vw - Tady bych si musel připlatit skoro 5 tisíc oproti předešlým adeptům, avšak dostal bych Ivy + Keplera + SSD, ale četl jsem, že chlazení není tak dobré jako u g74 a komponenty dosahují teplot 70-80°C
Když to shrnu uvažuju hlavně o prvních 2 variantách. Asus je lepší v chlazení + vzhledu + lepší rozložení klávesnice. Lenovo je lepší ve výkonu GK (avšak přetaktováním asusu bych se mohl přiblížit), ale zase dosahuje větších teplot a kdybych vzál 4 jádro, tak teploty ještě vzrostou.
Děkuji za rady k těmhle 4 variantám a za připadné jiné tipy na ntb.
nastal čas vyměnit můj starý ntb za nový. Proto bych Vás chtěl požadat o radu či tipy.
Cena by měla být do 25.000 Kč ... je možnost připlatit nějaký ten peníz
- Ntb bude sloužit převážně na hraní her (starších, současných i boudoucích) + nějaky ten office + internet + filmy.
- Ntb bude občas přenášen, vetšinu času stráví na stole.
- Uhlopříčka ntb by měla být 15 či 17 a na hmotnosti mi nezáleži.
- Záleží mi hlavně na teplotách při hraní, aby mi ntb vydržel aspoň 3 roky.
Mám 3 kandidáty a každý má své pro a proti:
1)Asus g74sx - můj největší favorit. Líbí se mi na něm vynikající chlazení a taky vzhled a nelíbí se mi slabší grafika oproti dalším kandidátům (avšak díky vynikajícímá chlazení je možnost trochu přetaktovat GK)
2)Lenovo y580 nebo 4 jádro Lenovo y580 - Líbí se mi na něm Ivy + Kepler a lepší grafika než u 1) (avšak kdybych přetaktoval GK u 1, dostal bych se skoro na podobný výkon) a nelíbí se mi servis v Polsku (pokud bych, ale koupil 4 jadro u mironetu, tak v případě poruchy nějaké součastky vymění u nich a neposílají do Polska) a taky teploty, hlavně HDD (dosahuje až 50°C)
3)Asus g55vw - Tady bych si musel připlatit skoro 5 tisíc oproti předešlým adeptům, avšak dostal bych Ivy + Keplera + SSD, ale četl jsem, že chlazení není tak dobré jako u g74 a komponenty dosahují teplot 70-80°C
Když to shrnu uvažuju hlavně o prvních 2 variantách. Asus je lepší v chlazení + vzhledu + lepší rozložení klávesnice. Lenovo je lepší ve výkonu GK (avšak přetaktováním asusu bych se mohl přiblížit), ale zase dosahuje větších teplot a kdybych vzál 4 jádro, tak teploty ještě vzrostou.
Děkuji za rady k těmhle 4 variantám a za připadné jiné tipy na ntb.
Asus g74sx
i5 - 2430M | 17,3 FHD | 8 GB RAM | 500 GB HDD | GF 560m GTX
Zdravím, řeším podobné dilema . Jen jsem měl jiné kandidáty, ale po přečtení několika recenzí u mě jasně vyhrává y580 + koupím chladící podložku Cooler Master NotePal U2 Notebook Cooler (http://www.alza.cz/coolermaster-notepal ... 159564.htm). Teploty jsou sice nižší než u předchůdce (y570), ale s podložkou jim ještě lehce pomůžu směrem dolů . BTW y580 se dá taky taktovat a dostaneš se ještě výše
edit: i7 je zbytečná a bohatě stačí i5 (navíc méně topí a vejdeš se pohodlně do 25k)
edit: i7 je zbytečná a bohatě stačí i5 (navíc méně topí a vejdeš se pohodlně do 25k)
tu variantu s i7 jsem tam dal proto, že ji nabízí mironet a v případě odejití nějakého komponentu to opraví oni a nebudou to posílat do Polska, protože jak slyším Polsko je mi špatně
Samo, že 660 se dá taky taktovat, ale v tom lenovu bych to raději nezkoušel
nad chladící podloužkou jsem taky uvažoval, avšak penetrace dolní základy není velká, a tak nevím o kolik °C by se díky podložce snižíla (jde mi hlavně o HDD, pač 50°C je docela dost)
Samo, že 660 se dá taky taktovat, ale v tom lenovu bych to raději nezkoušel
nad chladící podloužkou jsem taky uvažoval, avšak penetrace dolní základy není velká, a tak nevím o kolik °C by se díky podložce snižíla (jde mi hlavně o HDD, pač 50°C je docela dost)
Asus g74sx
Tak s tímto zásadně nesouhlasím.Servis Asusu je pro mě na vynikající úrovni.Reklamoval jsem tam dost notebooků a vše bylo vyřízeno vždy k mé spokojenosti.(včetně pár dobropisů)orgasmic píše:Servis Asus neni zadna hitparada.
Porad lepsi servis Lenovo v Polsku nez debili v Ostrave
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
tak lenovo y580 díky šíleným teplotám na HDD vylučuju z mého výběru ...
... a teď si kladu otázku, zda se vyplatí připlatit +- 6-8.000 za g55vw a nebo si myslíte, že by cena g55vw mohla spadnout? (např. prázdninové slevy či v záři slevy pro studenty)
jelikož jsem student, tak si dovedete představit, že 8k je pro nás studenty hodně
... a teď si kladu otázku, zda se vyplatí připlatit +- 6-8.000 za g55vw a nebo si myslíte, že by cena g55vw mohla spadnout? (např. prázdninové slevy či v záři slevy pro studenty)
jelikož jsem student, tak si dovedete představit, že 8k je pro nás studenty hodně
Asus g74sx
je to uplna novinka, takze pochybuji, ze neco nekam zacne padat ja osobne bych si tech 8 litru priplatil, grafika i procesor jsou o dost vykonnejsi, prece nekupujes notebook na par mesicu, takze na vykonu bych v tomhle pripade nesetril. Je mozne, ze treba takove GTA5 na dvoujadru vubec nerozchodis, na budouci hry se bude logicky vice hodit ta i7
Zpět na „Jaký vybrat notebook“