Zdravím, v říjnu nastupuji na VŠ, nyní je přede mnou volba mého prvního notebooku/netbooku. Mám k dispozici 12 tisíc, ale moc se v této oblasti neorientuju a uvítal bych tak vaší odbornou pomoc, která by mi výběr bezpochyby usnadnila.
Cenová relace: max 13 tisíc
Použití: Především jako pracovní notebook pro studenta - hodně toho napíši. Plánuji na tom příležitostně hrát hry jako Counter-Strike Source, Team Fortress 2 nebo HoN
Mobilita: Většinou ho budu nosit v batohu, uvítal bych menší rozměry a nižší hmotnost. Přenášet ho budu kvůli škole prakticky každý den.
Kvalita konstrukce: Na materiálu mi tolik nezáleží, důležité pro mě je, aby vydržel alespoň pár let a různě neskřípal, neviklal se. O samotný design a vzhled mi nejde.
Uhlopříčka/rozlišení: Raději bych měl menší úhlopříčku s větším rozlišením. Každopádně je možné, že bych na bytě měl externí LCD monitor, kterým bych to mohl částečně vynahradit.
HW požadavky: CD/DVD mechaniku nepotřebuji, byl bych rád za nějaký novější Intel procesor, výkonnější grafika by přišla také vhod. Samozřejmě je pro mě i důležité, aby pár hodin zařízení vydrželo. Časem navíc uvažuji o dokoupení SSD disku. Jinak HDD mi stačí co nejmenší, prostor tolik nepotřebuji.
SW požadavky: Windows 7, MS Office bych případně dokoupit později; Linux, MacOS pro mě nepřipadá v úvahu
Stav: Ideálně použitý se zárukou, ale může být i bez záruky a pochopitelně i nový. Vím, že je to poněkud nezvyklé na toto forum, ale pokud by se tu našla ochotná osoba projíždět bazary atp., byl bych moc rád.
Notebook/netbook mohu teoreticky zakoupit až na konci srpna nebo v půlce září, takže pokud se chystá příchod nějakých nových modelů, jenž by splňovali moje požadavky, rád bych počkal.
Předem díky za ochotu a odpovědi.
Notebook do 12 tisíc pro studenta
V každém případě bych ještě tak dva měsíce počkal.
Jinak v tomto rozpočtu se dají sehnat přibližně dva roky staré business notebooky, které ti splní všechny požadavky kromě náročnějších her (nicméně CS:S nebo TF2 utáhnou).
Nové modely v této cenové relaci budou výkonější, ale počítej s nižší mechanickou odolností a i horší klávesnicí.
Jinak v tomto rozpočtu se dají sehnat přibližně dva roky staré business notebooky, které ti splní všechny požadavky kromě náročnějších her (nicméně CS:S nebo TF2 utáhnou).
Nové modely v této cenové relaci budou výkonější, ale počítej s nižší mechanickou odolností a i horší klávesnicí.
Např. tohle jsem našel na Aukru. Dell E4300 (tedy tři roky starý, nicméně výkonově stále dostačující) s podsvícenou českou (!!!) klávesnicí za 6300 (PC byla tak 35k) [ ODKAZ ] Sice chbí víc info, ale každopádně vypadá zajímavě (už jen kvůli té CZ klávesnici, která u repasí není vůbec běžná).
za tyhle prachy sežene jetej latitude ještě s 1-2r. NBD zárukou.
(příp. podobné stroje, které měly 3letou záruku jako nejnižší)
jinak samozřejmě E320 výborná volba.
ohledně ssd - za 3k máš mSATA crucial M4 128GB, původní HDD ti zůstane pak taky.
(příp. podobné stroje, které měly 3letou záruku jako nejnižší)
jinak samozřejmě E320 výborná volba.
ohledně ssd - za 3k máš mSATA crucial M4 128GB, původní HDD ti zůstane pak taky.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“