![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Já se spíš bojím toho, že se časem objeví pořádný mouchy.
Jedna věc je jak píšou v recenzích, že Apple předběhl dobu, že na takový display není hardware (pro obě grafiky napsal vlastní ovladače a možná šel i hlouběji, pač takovéhle rozlišení ani jedna nepodporuje a nebyla na to stavěná).
Druhá že nacpal jedny z nejvýkonnějších komponent dneška do těla tak malýho, že se tomu až nechce věřit. Aby se ti po půl roce nezaspal nasávací průduch a NB ti nevzplál.
Taky ta retina bez krycího skla, netuším jak je pevná krycí vrstva displaye, doufám že dostatečně, nerad bych, aby mi nějakej nehlídanej prst kamaráda ukázal něco na display a já z toho měl na památku barevnýho pavouka. (nevim jak to bylo u starých MBP, ale iPhone má taky krycí sklo a stejně při jeho poškození musíš měnit celej display, jelikož jsou slepený)
Prej je nepsaný pravidlo, že od Applu nikdy nemáš brát první řadu z nový série, tam se totiž právě ukážou všechny ty chybičky, který se přehlídly (viz iP4).
Ale potřebuji novej NB a jelikož chci utect od Windows, nemam jinou možnost. Koupit MB bez retiny nemá smysl, když zvolim lepší display a dokoupim Ramku a lepší disk tak jsem ještě přes a starší modely jsou o 14 tisíc levnější, ale tam už si display s vyšším rozlišením nenavolím a po nákupu 16 GB ram a SSDčka jsem pomalu o pár tisíc taky dohnal Retinu, ještě se starým hardware..
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Takže bude se vnitřně srovnat s tou ohromnou částkou a nebo koupit něco za 20+, s menší Ramkou a s klasickým diskem a Maca se vším tím úžasným uvnitř i venku za dva roky
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)