NB pro studenta, do 16000, "pracovní multimediál"
-
- občas něco napíše
NB pro studenta, do 16000, "pracovní multimediál"
Zdravím,
chystám se pořídit novej NB, ale odehrává se ve mě klasickej zápas mezi spolehlivostí a výkonem.
Rád bych se vešel do 16000, 15" uhlopříčka (ideálně i 13 nebo 14 ale není to směrodatný), přenášet se určitě bude, takže kvalita konstrukce je pro mě důležitá, s grafikou nedělám, takže rozlišení postačí 1366x768. Výdrž na baterku nemusí být kdoví jaká ale alespoň ty tři hodiny bych uvítal.
Nejsem hardcore hráč, kterej by si potrpěl na maximální detaily ve hrách (antialiasing jsem nezapínal snad nikdy nikde ), ovšem když už si chci zahrát, mám "štěstí" na poměrně náročnější kousky ala ARMA II, série X (X3 Reunion, TC...a X Rebirth by už taky mohl vyjít ) a podobně. Jak říkám, nejde o max detaily, ale o to, aby to šlo hratelně rozjet.
Líbí se mi Ečkový Thinkpady, ale E530 s GT630M už je trochu nad moje finanční možnosti.
Pak jsou tu ještě Ideapady Z570 (Z580), popřípadě G580 ale nejsem si u nich jist tou kvalitou zpracování a tím, jak moc se přehřívaj/nepřehřívaj. Stejně tak jako u Aceru V3 s i5 a GT640M. Topítko vypařující vodu nechcu .
A teď babo raď. Děkuji
chystám se pořídit novej NB, ale odehrává se ve mě klasickej zápas mezi spolehlivostí a výkonem.
Rád bych se vešel do 16000, 15" uhlopříčka (ideálně i 13 nebo 14 ale není to směrodatný), přenášet se určitě bude, takže kvalita konstrukce je pro mě důležitá, s grafikou nedělám, takže rozlišení postačí 1366x768. Výdrž na baterku nemusí být kdoví jaká ale alespoň ty tři hodiny bych uvítal.
Nejsem hardcore hráč, kterej by si potrpěl na maximální detaily ve hrách (antialiasing jsem nezapínal snad nikdy nikde ), ovšem když už si chci zahrát, mám "štěstí" na poměrně náročnější kousky ala ARMA II, série X (X3 Reunion, TC...a X Rebirth by už taky mohl vyjít ) a podobně. Jak říkám, nejde o max detaily, ale o to, aby to šlo hratelně rozjet.
Líbí se mi Ečkový Thinkpady, ale E530 s GT630M už je trochu nad moje finanční možnosti.
Pak jsou tu ještě Ideapady Z570 (Z580), popřípadě G580 ale nejsem si u nich jist tou kvalitou zpracování a tím, jak moc se přehřívaj/nepřehřívaj. Stejně tak jako u Aceru V3 s i5 a GT640M. Topítko vypařující vodu nechcu .
A teď babo raď. Děkuji
Toshiba Satellite A300D-213, TurionX2-ZM72, 3GB RAM,HD3650 512DDR2,320GB HDD,Win7 // odpočívá v křemíkovém nebi
-
- občas něco napíše
Azzamat1 píše:http://notebooky.heureka.cz/acer-aspire-m3-581t-32364g52mnkk-nx-rykec-005/
Zajímavá volba, ale nebude se přehřívat? Přeci jen to je celkem hubeňour a tahle GPU asi topí. Navíc je trochu přes limit i s i3, kterej by nejspíš GPU stejně brzdil - jestli by nestačilo něco s GT630m...
Toshiba Satellite A300D-213, TurionX2-ZM72, 3GB RAM,HD3650 512DDR2,320GB HDD,Win7 // odpočívá v křemíkovém nebi
at je to zvlastni, tak s prehrivanim u tohoto notebooku by nemeli byt problemy, chlazeni ma snad dokonce lepsi, nez u rady V3, u her je nejdulezitejsi grafika, ten procesor sice neni zadna slava, ale i tak poda celkove lepsi vykon s GT640, nez GT630 s i5,k tomu je relativne mobilnejsi oproti konkurenci, jinak nevim, kdybych chtel casto prenaset a take si sem tam zaparit nejakou tu hru, tak sahnu po tomhle modelu
jestli se tak bojis toho slabeho procesoru, kup AcerV3 s GT640 a i5, mel by stat kolem 15K, suverene nejlepsi pomer cena/vykon
jestli se tak bojis toho slabeho procesoru, kup AcerV3 s GT640 a i5, mel by stat kolem 15K, suverene nejlepsi pomer cena/vykon
-
- občas něco napíše
Azzamat1 píše:at je to zvlastni, tak s prehrivanim u tohoto notebooku by nemeli byt problemy, chlazeni ma snad dokonce lepsi, nez u rady V3, u her je nejdulezitejsi grafika, ten procesor sice neni zadna slava, ale i tak poda celkove lepsi vykon s GT640, nez GT630 s i5,k tomu je relativne mobilnejsi oproti konkurenci, jinak nevim, kdybych chtel casto prenaset a take si sem tam zaparit nejakou tu hru, tak sahnu po tomhle modelu
Nechám si to projít hlavou co je vlastně důležitější, ale ještě sem narazil na tenhle Probook http://www.mall.cz/notebooky-znacky/hp- ... a?v=519537. Akorát je prej hlučnější (což bych přežil), na druhou stranu snad poměrně kvalitní zpracování, ale zase AMD grafika, u kterých prý šaškuje přepínání grafik a obecně podpora OpenGL, tak nevím co je na tom pravdy . Plus můj velkej strašák přehřívání, protože toho jsem si na mojí Toshibě užil až až
-
- občas něco napíše
Azzamat1 píše:bohuzel je to pravda, probooky jsou obecne hlucnejsi, k tomu ty ovladace na AMD grafiky nejsou zrovna povedene, s takovou nvidii se to vubec neda srovnavat, konstrukci ma ale velice dobrou, je to velky plus techto rad
Tak pokud ten kravál není na úrovni startujícího boeingu, tak bych to zkousnul, dělat na něm budu především doma, takže to bych byl ochotnej tomu odpustit.
Jak je to špatný s těmi ovladači? Na notebookcheck (http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon ... 632.0.html) je u HD7650M herní výkon na moje poměry myslím dostačující a jestli se nepletu, tak to tam testovali přímo na tomhle notebooku. Jak jsem psal původně, nehraju padesát titulů zároveň, takže bych dedik. grafiku snad mohl nastavit natvrdo pro každou hru zvlášt a jinak jet na integrovanou...teda předpokládám, že ji lze použít .
-
- občas něco napíše
Tak jsem se byl dneska podívat na jednotlivý kousky naživo a překvapilo mě, jak plastově ta V3 vypadá...stály tam vedle sebe Ideapady Z570, Z580 a G580, Acer M3 i V3 a zdaleka nejvíc se mi "na omak" líbila G580. M3 byla samozřejmě taky o něčem jiným, ale to i cenově
Teď vyrazila na lenovoblogu recenze na G580 a podle všeho by to nemusela být špatná koupě http://www.lenovoblog.cz/2012/07/ideapa ... antny.html
EDIT: doufám, že to nebude až příliš offtopic, ale zajímalo by mě, jestli G580 podporuje WiDi. Nikde jsem nenašel jakej wifi adaptér to má
Teď vyrazila na lenovoblogu recenze na G580 a podle všeho by to nemusela být špatná koupě http://www.lenovoblog.cz/2012/07/ideapa ... antny.html
EDIT: doufám, že to nebude až příliš offtopic, ale zajímalo by mě, jestli G580 podporuje WiDi. Nikde jsem nenašel jakej wifi adaptér to má
u G580 si nekteri ztezuji na kriticke teploty pevneho disku, z toho bych mel trosicku strach, Dell ted vydal novej multimedial, ktery vypada velice zajmave, alespon podle hardwarove vybavy a ceny
http://www.czc.cz/dell-inspiron-7720-st ... de6mhsvj5e
jeste se objevil novy TravelMate, 14ka displej, takze mobilni bude az az, otazkou zustava, jestli to chlazeni ma vyresene stejne dobre, jako u M3
http://www.czc.cz/acer-travelmate-p643- ... 04/produkt
(sam po nem pokukuji)
jeste se objevil novy TravelMate, 14ka displej, takze mobilni bude az az, otazkou zustava, jestli to chlazeni ma vyresene stejne dobre, jako u M3
(sam po nem pokukuji)
-
- občas něco napíše
Azzamat1 píše:u G580 si nekteri ztezuji na kriticke teploty pevneho disku, z toho bych mel trosicku strach, Dell ted vydal novej multimedial, ktery vypada velice zajmave, alespon podle hardwarove vybavy a ceny
(sam po nem pokukuji)
kritický teploty kvůli nedostatečnýmu chlazení nebo vadný kusy? ten Acer je moc pěknej, safra...mít tak napruženější rozpočet, ale přihodit skoro 5k navíc si dovolit nemůžu
ja jsem se spletl, promin, myslel jsem Y580, ten G580 by mel bejt v pohode, ale je treba ho koupit rovnou s Windows, protoze pry nelegalni operacni systemy na nem nejdou nainstalovat, respektive jdou, ale pak to nejak zacina blbnout. Jinak ten novy Travelmate se mi strasne moc libi, ale je pravda, ze je trochu drazsi a k tomu mam nejvetsi obavy o chlazeni, doufam, ze SWARM na nej pak udela alespon nejakou mensi recenzi, to je snad prvni business notebook, ktery ma slusnou grafiku na hry a je dost mobilni. Proste GT630 a GT640 nejdou vubec, co se tyce vykonu, srovnavat. Take si myslim, ze na tom bude s pevnosti lepe, nez reda Lenova Edge
-
- občas něco napíše
Azzamat1 píše:ja jsem se spletl, promin, myslel jsem Y580, ten G580 by mel bejt v pohode, ale je treba ho koupit rovnou s Windows, protoze pry nelegalni operacni systemy na nem nejdou nainstalovat, respektive jdou, ale pak to nejak zacina blbnout. Jinak ten novy Travelmate se mi strasne moc libi, ale je pravda, ze je trochu drazsi a k tomu mam nejvetsi obavy o chlazeni, doufam, ze SWARM na nej pak udela alespon nejakou mensi recenzi, to je snad prvni business notebook, ktery ma slusnou grafiku na hry a je dost mobilni. Proste GT630 a GT640 nejdou vubec, co se tyce vykonu, srovnavat. Take si myslim, ze na tom bude s pevnosti lepe, nez reda Lenova Edge
jsem rád, že se chybinka vloudila, ten G580 se mi totiž začíná zamlouvat čím dál víc i když mi furt vrtá hlavou to HP 4540s - jen nějakou recenzi na něj by to chtělo S tím nelegálním OS jsem tu už něco četl, neznáš podrobnosti? roman nebo swarm (nebo jiný z moderátorů, případné omluvy ) tu někde psal, že by to snad měl být i záměrnej krok ze strany Lenova či co. Nerad bych totiž zjistil, že by se ta "vychytávka" týkala i studentských licencí od školy
Mně osobně by ta GT630 i stačila, ale je mi jasný, že do budoucna si asi moc škrtat nebude...ale to snad už nebudu chudej student a budu si moct pořídit ultrabook na práci a herní PC na zábavu
Azzamat1 píše: G580 by mel bejt v pohode, ale je treba ho koupit rovnou s Windows, protoze pry nelegalni operacni systemy na nem nejdou nainstalovat, respektive jdou, ale pak to nejak zacina blbnout.
nelegalny OS sa tu riesit nebude ale zaujimal by ma zdroj, resp. dovod preco by na G580 nemala fungovat napr. MSDN licencia?
pesticider: posledny prispevok v teme sa necituje
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- občas něco napíše
tahle grafika se uz bohuzel moc nechyta uz ted, u Maxa Payna 3, GTAIV, Metro, Battlefield 3, o budouci GTAV radeji ani nemluvim. Zalezi na kolik jsi schopny respektovat sekani a nizsi rozliseni u her. Me uz tahle grafika docela omezuje, takze pomalu, ale jiste se schyluje k vymene, a to musim podotknout, ze nejsem nejaky vasnivy hrac, spis obcasny. Se studentskou licenci nebude na 99% problem, ale jak rikam, spis bych se vice bal te GT630. Jo a do probooku bych nesel, v posledni dobe mi tahle znacka nejak moc nesedi, to bych radeji vzal G580
Zpět na „Jaký vybrat notebook“