Dokovací stanice a stojan na LCD k HP 8710p

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
jnm
občas něco napíše

Dokovací stanice a stojan na LCD k HP 8710p

Příspěvekod jnm » 17 črc 2012 16:30

Všechny zdravím a opět prosím o drobnou konzultaci :)

Jaký je rozdíl mezi dokovacími stanicemi HP PA286A a EN488AA? Obě dvě jsou podle všeho kompatibilní s mým HP 8710p, jen netuším, v čem se liší. Jaký je rozdíl mezi pojmy "Port replicator" a "Docking station"?

Někde jsem taky zaznamenal, že snad mají jiný výkon AC adaptéru (130W vs. 180W?) - jaký má tento údaj vliv, když AC adaptér k notebooku mám na 120W? Ale předpokládám, že AC adaptér k dokovací stanici musí být výkonnější, když toho potáhne víc (minimálně o monitor), nebo ne? Nerad bych vybral takovou stanici, která mě pak třeba bude limitovat ve výběru LCD monitoru.

Zároveň bych rád, aby ta dokovací stanice co nejlíp pasovala k nějakýmu HP stojanu na LCD monitor, třeba něco na způsob AW663AA.

Prosím poraďte, co vybrat, případně která kritéria jsou klíčová.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 25 črc 2012 21:08

předpokláídám, že replikátor bude mít méně portů ... taky proto mu stačí slabší zdroj ... na webu HP určitě najdeš podrobnější specifikace

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 25 črc 2012 21:22

Google vyhodil diskusi, kde nekdo tvrdi, ze je rozdil ve zdrojich a novejsi dock EN488AA ma nejaky "smart" adapter. Ale co to pro tebe znamena ti nereknu :) Samotne docky vypadaji uplne stejne.
http://forum.notebookreview.com/hp-comp ... -help.html
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

jnm
občas něco napíše

Příspěvekod jnm » 25 črc 2012 22:40

Díky za zprávy. Už před pár dny jsem zjistil, že tohle moje vlákno bych měl přejmenovat na "pitomcem snadno a rychle" - jestli jsem se nakonec dohrabal ke správným informacím, v případě PA286A a EN488AA jde v s největší pravděpodobností v zásadě o totéž příslušenství (nebo jen zcela minimálně modifikované) jen s odlišným označením :)

Už jsem si ze čtyř různých míst objednal dokovací stanici, stojánek k ní (už se dva roky nevyrábí, nebylo to vůbec jednoduché), monitor a externí klávesnici, takže doufám, že až mi to za pár dní všechno dorazí, že to k sobě bude sedět :)

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 26 črc 2012 00:05

zivanova poznám je dobrá. Mám pocit, že tvůj notebook má ještě ten úzká napájecí konektor, zatímco pak se přešlo na ten široký. Přes dok se dají obě generace nabíjet stejně, ale je možné, že u jedné ze stanic bude prostě ten tlustší konektor, takže adaptér od ní nebudeš moct zaměnit s tím od notebooku, ale jinak je to asi jedno.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

jnm
občas něco napíše

Příspěvekod jnm » 26 črc 2012 00:20

swarm píše:zivanova poznám je dobrá. Mám pocit, že tvůj notebook má ještě ten úzká napájecí konektor, zatímco pak se přešlo na ten široký. Přes dok se dají obě generace nabíjet stejně, ale je možné, že u jedné ze stanic bude prostě ten tlustší konektor, takže adaptér od ní nebudeš moct zaměnit s tím od notebooku, ale jinak je to asi jedno.

K dokovací stanici adaptér bohužel nedostanu, podle dostupných informací by měl pasovat ten od notebooku, tak budu doufat. Kdyžtak se pak tady "pochlubím" :)

jnm
občas něco napíše

Příspěvekod jnm » 30 črc 2012 19:49

Tak dnes se mi to tady ze čtyř míst všechno sešlo a k mé velké radosti notebook (HP 8710P) pasuje do dokovací stanice (HP PA286A), dokovací stanice pasuje do stojanu (HP PA507A) a AD adaptér od notebooku pasuje do dokovací stanice :)

Objevil se ale jiný problém, se kterým bych rád požádal o pomoc. Týká se lcd monitoru Dell u2412m, který jsem si k té své sestavě pořídil.

Protože mi dokovací stanice přišla později než zbytek věcí, nejprve jsem měl monitor zapojený přímo v notebooku přes VGA rozhraní, neboť můj notebook konektor DVI nemá. Vše fungovalo bez problémů. Po zapojení dokovací stanice, která disponuje i DVI konektorem, jsem zapojení monitoru předělal a zapojil jej přes DVI rozhraní. Od té doby mi monitor sice nepravidelně, ale přesto poměrně často, zejména pak při častěji měněném obsahu monitoru s bílým pozadím (surfování na webu, čtení pdf, psaní ve wordu...) čas od času jednorázově blikne, nejvíce ve své spodní polovině (spodní třetině). Zkoušel jsem si pohrát v nastavení grafické karty i monitoru, ale nic nepomáhá. Samozřejmě můžu znovu přejít na zapojení přes VGA, ale docela by mi to bylo líto, když tu mám DVI. Nenapadá vás náhodou, čím by to mohlo být a co by se s tím dalo udělat? Ovladače grafiky jsem aktualizoval.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“