Notebooky značky Clevo/Eurocom (Goldmax)
Jenze ony se upravy BIOSu daji usit primo urcitemu notebooku na miru a napsat kriteria na co pujde implementovat a ikdyz mas podobny book, ale od jineho vyrobce, tak fungovat nemusi.
Je to logicke, kdyz podobnych skladacek prodava vice vyrobcu, tak si bude sve know-how strezit, protoze mu muze takova "prkotina" jako funkcni BIOS zvysit prodeje.
Je to logicke, kdyz podobnych skladacek prodava vice vyrobcu, tak si bude sve know-how strezit, protoze mu muze takova "prkotina" jako funkcni BIOS zvysit prodeje.
Asus ROG Strix G18
Jenže výrobce je Clevo, nikoli firmy, od kterých ten notebook nakonec koupíme. Takže základní deska je stejná pro všechny, stejně jako komponenty. Není možné udělat BIOS, který by fungoval na Sageru a na Eurocomu už ne, protože se jedná pořád o notebook Clevo.
Goldmax Neptune 2.0, Core i7 3720QM 2.6Ghz (Turbo 3.6Ghz@4.0Ghz), 8GB RAM 1600Mhz,
GeForce GTX 680M 4GB (719/1800@853/2500Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 128GB
3DMark 13: 4 708, 3DMark 11: P7046, 3DMark Vantage: 25 939
GeForce GTX 680M 4GB (719/1800@853/2500Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 128GB
Deegr: To neni pravda. Celkem jsem se v nedavne dobe o toto zajimal a modifikovat se da v BIOSu snad uplne vsechno a muzes tam zadavat ruzne atributy i omezeni.
Pro priklad treba to, ze bude BIOS funkcni s urcitym nazvem, co detekuje.
Tudiz to muzes krasne usit nejakemu vyrobnimu cislu na urcitem notebooku (napr Sager) a na ostatnich to nepujde, protoze maji svuj jiny kod.
A vyrobci si sami modifikuji BIOS, coz sis sam overil u G73
A s tim, ze to vyrabi jeden podnik to nema nic spolecneho.
Bezne se jeden vyrobek preprodava s rozdilnym FW ci SW.
Pro priklad treba to, ze bude BIOS funkcni s urcitym nazvem, co detekuje.
Tudiz to muzes krasne usit nejakemu vyrobnimu cislu na urcitem notebooku (napr Sager) a na ostatnich to nepujde, protoze maji svuj jiny kod.
A vyrobci si sami modifikuji BIOS, coz sis sam overil u G73
A s tim, ze to vyrabi jeden podnik to nema nic spolecneho.
Bezne se jeden vyrobek preprodava s rozdilnym FW ci SW.
Asus ROG Strix G18
Modifikovat se dí vše, ale to nebude případ Sageru. Napětí pro CPU i GPU je stejné, stejně jako další parametry. BIOS navíc byl funkční, notebook šel používat normálně. Dokonce jsem hrál i BF3, takže v tom nevidím problém.
Jak jsem psal, domnívám se, že BIOS s tím problémem nebude mít nic společného a jedná se jen o nešťastnou náhodu, kdy zřejmě odešla jiná komponenta, protože se nic nezměnilo ani po tom, co jsem nahrál zpět BIOS i EC od Eurocomu.
Nechme to být, stejně nic nevyřešíme. Ondra se mi prý ozve do dvou týdnu s výsledkem, co je špatně, tak uvidíme.
Jak jsem psal, domnívám se, že BIOS s tím problémem nebude mít nic společného a jedná se jen o nešťastnou náhodu, kdy zřejmě odešla jiná komponenta, protože se nic nezměnilo ani po tom, co jsem nahrál zpět BIOS i EC od Eurocomu.
Nechme to být, stejně nic nevyřešíme. Ondra se mi prý ozve do dvou týdnu s výsledkem, co je špatně, tak uvidíme.
Goldmax Neptune 2.0, Core i7 3720QM 2.6Ghz (Turbo 3.6Ghz@4.0Ghz), 8GB RAM 1600Mhz,
Samsung SSD 830 128GB
Samsung SSD 830 128GB
Já to tipuji na základku a nebo CPU. Jinak taková HD 7970M jede s napětím 1.05V a viděl jsem už asi zřejmě nějak upravené co měli 1.1V. Když jsem chtěl dát do svého NB HD 7970M tak jsem to totiž vypitvával jak jí tam narvat. Eurocom koukám dává už GTX 680M do mého modelu a na zahraničním webu a od Seager vím že HD 7970M ke mě jde. Mě by zajímalo jestli by dělala taky takové candrbáli s výtěžností.
Popravdě já BIOS do NB nikdy nedával takže bych já osobně nejdřív šel pro radu. Jsem hlavně Deegr zvědav za jak dlouho se ti NB vrátí jestli to bude rychleji jak od DevilTech. Konkrétně jich jsem se ptal na výtěžnost GPU a prý jim taky HD 7970M běží normálně a dokonce už si to koupilo pár lidí a chválili výkon. Ale přeji hodně štěstí aby ti to spravili a aby jsi už nemusel reklamovat. Sám vím jaké to je být bez NB jiný PC totiž nemám a když u NB sedíte skoro pořád taky asi víte o čem mluví. Né že bych nedělal něco jiného ale NB je pro mě důležitý
Popravdě já BIOS do NB nikdy nedával takže bych já osobně nejdřív šel pro radu. Jsem hlavně Deegr zvědav za jak dlouho se ti NB vrátí jestli to bude rychleji jak od DevilTech. Konkrétně jich jsem se ptal na výtěžnost GPU a prý jim taky HD 7970M běží normálně a dokonce už si to koupilo pár lidí a chválili výkon. Ale přeji hodně štěstí aby ti to spravili a aby jsi už nemusel reklamovat. Sám vím jaké to je být bez NB jiný PC totiž nemám a když u NB sedíte skoro pořád taky asi víte o čem mluví. Né že bych nedělal něco jiného ale NB je pro mě důležitý
Tak OC jsem nedělal více jak týden před tím, než notebook odešel. OC jsem dělal jen na ty testy. Bohužel zde se BIOS musel přehrávat, protože ještě není moc dobře odladěn, viz předchozí příspěvky a problémy s vypínáním větráku. Možná za výtěžnost GPU může z části i BIOS, proto jsem tam dával novější verzi, ale jak říkám, nepředbíhejme. BIOS v tom nemusí mít žádnou roli.
Notebook vracet nechci, protože jsem z něho nadšen, i když ve hrách podává dost mizerné výsledky, horší, než HD 6970M, ale to se odladí ovladačema. Jediné, z čeho jsem doslova zklamán je ten zvuk. Ale jsem zase nadšen z toho displeje, výkonu jak CPU, tak grafiky (když jede na 100%, třeba v 3DMarku) Enduro se mi také líbí, notebook je až neuvěřitelně tichý a i to podsvícení klávesnice. Navíc nevím, jaký jiný notebook bych měl kupovat. Spíš přemýšlím, zda si nenechám vyměnit GPU za GTX 680M + doplatek, kvůli těm problémům s Endruem u AMD.
Reklamace mi zas až tak nevadí, teď používám DevilTech, takže vše je OK.
Notebook vracet nechci, protože jsem z něho nadšen, i když ve hrách podává dost mizerné výsledky, horší, než HD 6970M, ale to se odladí ovladačema. Jediné, z čeho jsem doslova zklamán je ten zvuk. Ale jsem zase nadšen z toho displeje, výkonu jak CPU, tak grafiky (když jede na 100%, třeba v 3DMarku) Enduro se mi také líbí, notebook je až neuvěřitelně tichý a i to podsvícení klávesnice. Navíc nevím, jaký jiný notebook bych měl kupovat. Spíš přemýšlím, zda si nenechám vyměnit GPU za GTX 680M + doplatek, kvůli těm problémům s Endruem u AMD.
Reklamace mi zas až tak nevadí, teď používám DevilTech, takže vše je OK.
Samsung SSD 830 128GB
Samsung SSD 830 128GB
GTX 680M za výměnu? Myslíš že ti to udělají?
Zkus tam pak dát ovladače 12.7beta ,ale prý jen nějakou část z nich. Dával jsem tady na to odkaz a zdá se že mnoha lidem funguje a GPU jede i ve hrách na 98-100%.
Jiný NB třeba Alienware z Německa. Někdy fakt lituju že jsem neudělal maximum a šel jsem po CLEVO. Hold zase u mě zahrála CENA/VÝKON. Po příště vím že asi Alienware zkusím a klidně si pro něj zajedu.
Já OC dělal taky a zatím musím zaklepat NB šlape jak švícary.
Teď jsem třeba předevčírem teprve se odhodlal přepastovat to CPU a teď zatím teplota nepřekročila 77C. Dnes tam mám třeba u BF3 jen 73C ale taky není takové dusno jako jindy. CPU pořád u BF3 drží 3,2GHz a někdy se stane že první dvě jádra jedou ještě rychleji Jsem zatím spokojen.
Zkus tam pak dát ovladače 12.7beta ,ale prý jen nějakou část z nich. Dával jsem tady na to odkaz a zdá se že mnoha lidem funguje a GPU jede i ve hrách na 98-100%.
Jiný NB třeba Alienware z Německa. Někdy fakt lituju že jsem neudělal maximum a šel jsem po CLEVO. Hold zase u mě zahrála CENA/VÝKON. Po příště vím že asi Alienware zkusím a klidně si pro něj zajedu.
Já OC dělal taky a zatím musím zaklepat NB šlape jak švícary.
Teď jsem třeba předevčírem teprve se odhodlal přepastovat to CPU a teď zatím teplota nepřekročila 77C. Dnes tam mám třeba u BF3 jen 73C ale taky není takové dusno jako jindy. CPU pořád u BF3 drží 3,2GHz a někdy se stane že první dvě jádra jedou ještě rychleji Jsem zatím spokojen.
Ahoj, Jak tady již Tomáš zmínil, jeho situace je celkem komplikovaná. Do notebooku nahrál jiný než oficiální BIOS a chvíli na to mu celý notebook odešel, může to být náhoda ale je to nepravděpodobné, co si budem nalhávat. Reklamaci však neuznáváme my nýbrž EUROCOM, v tomto případě jsme krátcí, neznám protokoly které spadají do záručních podmínek při nákupu grafických karet ODM výrobcem, a musíme tedy notebook odeslat výrobci. Zkuste si něco podobného udělat s jiným notebookem a v každém jiném servisu s Vámi vybehnou, to platí u veškeré elektroniky, automobilů apod. Nemluvím tu o OC a dalších tweacích, které také nejsou košér. Pokud nám EUROCOM neuzná reklamaci, potom si svoji "blbost" Tomáš zaplatí, nebo mu vrátíme notebook ve stejném stavu jako jsme ho přijali. ENDURO je věc AMD, CLEVO nebo EUROCOM může ovladače lehce upravit, ale vše stojí a padá na klukách z AMD. Ne nadarmo je NVIDIA dražší, kupujete si lepší podporu, více technologií (PhysX, CUDA, Optimus...) a je krátkozraké si myslet, že za nižší peníz Vám AMD nabídne lepší produkt, to platí pouze pro jistý úhel pohledu. Snažím se pro Tomáše dělat co se dá, nabízím nejvyšší možný servis v podobě vyjímek, slev, výměny snad již desítek emailů/zprav a dokoupení adaptéru na starý stroj, který mu po 6 měsících v DEVILTECH již nevyreklamovali. Abych to shrnul, nikdo z Vás by neměl používat jiný BIOS než jaký poskytuje výrobce z oficiálního zdroje, který byl mimochodem dostupný, riskujete nejhorší. Co se týče vrácení notebooku nebo nějakých lhůt, pří koupit na IČ (jeho případ) neexistují žádné omezení, to o čem mluvíte Vy (soukromá osoba) specifikuje občanský zákoník, ale mezi firmami a podnikatelskými subjekty neexistuje nic podobného, bohužel je to nedomyšlené. Tedy ani 14 denní lhůta na vrácení bez udání důvodu, ani 30 dní na reklamaci apod. Scénářů je několik, vše EUROCOM uzná (tedy chyba hardware z výroby) a bude to celé zdarma, EUROCOM reklamaci neuzná a vše je třeba uhradit resp vrátit ve stejném stavu uživateli, nebo nám to uzná částečně díky naší lobby (ano, v našem zájmu je aby to nestálo majlant) a náklady budou nižší a Tomáš dostane novou grafiku, resp se nám podaří vyjednat výměnu na GTX 680M. Může to však být i M/B, CPU, teď opravdu nevím. Tomáš samotný si je vědom toho co udělal a myslím že nic podobného již nikdy neudělá,to doporučuji Všem.
Ondra
Ondra
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
Já osobně si myslím, že je to náhoda. BIOS i EC jsem tam měl od Sageru několik dní a nebyl problém. Ten nastal v okamžiku, kdy se objevila novější verze, ale i ta jela pár hodin bez problémů, proto se domnívám, že BIOS v tom nejspíše nebude hrát roli. Bohužel v můj neprospěch hovoří i to, že nyní notebook už ani nenabootuje do BIOS, prostě se jen zapne a hned vypne. BIOS jsem zřejmě naprosto oddělal.
Jak zde ale píše Ondra, dělá pro mě první, poslední. Na maily reaguje téměř okamžitě a není, nač bych si stěžoval. Trochu ho i lituju, že narazil na zákazníka, jako jsem já, který chce mít produkt funkční a tak se v tom vrtá, dokud to nefunguje, nebo se něco nestane, i když v tomto případě není chyba na straně Goldmaxu.
Jak zde ale píše Ondra, dělá pro mě první, poslední. Na maily reaguje téměř okamžitě a není, nač bych si stěžoval. Trochu ho i lituju, že narazil na zákazníka, jako jsem já, který chce mít produkt funkční a tak se v tom vrtá, dokud to nefunguje, nebo se něco nestane, i když v tomto případě není chyba na straně Goldmaxu.
Samsung SSD 830 128GB
Samsung SSD 830 128GB
Problém je ten, že když ti začal BIOS od sageru dělat problémy a ty jsi mi poslal odkaz odkud jsi to stahoval, já přeposlal technikovi tvůj problém s tím, že jsi nainstaloval bios z daneho odkazu, sdelil jsem mu jaky mas problem s notebookem a poprosil ho o novy bios od EUROCOMU, ktery by to opravil, resp nejaky novejsi. Vzdy kdyz o BIOS zadame, musim napsat seriove cislo notebooku podle ktereho ho identifikuji (je to nutne) a ted maji v zaznamech naledujici:
Zakaznik se seriovym cislem XXX nahral BIOS z fora notebookreview, vedi ktery zakaznik, ted je na toto seriove cislo XXX vystaveno RMA, nyni je notebook mrtvy, ted nam ho opravte (zdarma ze ano )
Ve CT budeme zasilat NB zpet spolu se zápůjčkou (MONSTER 1.0 demo) , tak k tomu prilozime i tvuj NB abychom snizili postovne a poputuje do Kanady, cca 7 dni. Potom se vratis z dovolene a ja te bud potesim nebo naopak. To je ode mne k tvemu RMA vse, vice jiz spekulovat nebudu.
Zakaznik se seriovym cislem XXX nahral BIOS z fora notebookreview, vedi ktery zakaznik, ted je na toto seriove cislo XXX vystaveno RMA, nyni je notebook mrtvy, ted nam ho opravte (zdarma ze ano )
Ve CT budeme zasilat NB zpet spolu se zápůjčkou (MONSTER 1.0 demo) , tak k tomu prilozime i tvuj NB abychom snizili postovne a poputuje do Kanady, cca 7 dni. Potom se vratis z dovolene a ja te bud potesim nebo naopak. To je ode mne k tvemu RMA vse, vice jiz spekulovat nebudu.
Naposledy upravil(a) Bangla dne 31 črc 2012 21:57, celkem upraveno 1 x.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
Tak toto ti chlape nezávidím. Takže je v hájí celá základovka nejspíš. Ale ještě to nemusí být úplně mrtvé. Vík když se bricknul své HTC a pak jsem ho rozebíral a fleshoval novou ROM přes takový strojek. Já vím je to trochu něco jiného.
Snad budeš mít s pekla štěstí a dají ti to do kupy.
Bangla: Ou tak já si myslím že teď si Tomášovi NB zabil.
Snad budeš mít s pekla štěstí a dají ti to do kupy.
Bangla: Ou tak já si myslím že teď si Tomášovi NB zabil.
Naposledy upravil(a) Vlastimil91 dne 01 srp 2012 04:38, celkem upraveno 1 x.
Zakladka není mrtvá, je to tím BIOSem. Při Flashování zpět na Eurocom mi to napsalo, že nesedí velikost souboru, nebo tak něco a zda chci pokračovat.Protože jsem neměl co ztratit, dal jsem ano, jinak bych to za normálních okolností radši ukončil. Od té doby je to mrtvé. Bude stačit jen nahrát původní BIOS a notebook zase naběhne. Otázkou ale je, co způsobovalo to zatuhnutí notebooku, když se nainstalovalo Enduro. BIOS od Sageru to nebude. Dával jsem tam i původní od Eurocomu a to nepomohlo, pak jsem zase zkusil od Sageru novější verzi a nic, pak jsem tam dal zase od Eurocomu a to mi napsalo tu hlášku a konec.
Samsung SSD 830 128GB
Samsung SSD 830 128GB
Zpět na „notebooky - ostatní značky“